Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     vakantiehuizen
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs

Vakantiehuizen anno 2020

Je wilt een vakantiehuis reserveren. Vroeger zocht je naar advertenties in kranten en tijdschriften en was het een hele puzzeltocht voor de boeking rond was. Aanbieders op internet zorgen voor snel en efficiënt zoeken naar een vakantieverblijf dat aan al je wensen voldoet. Er bestaan talloze websites waarop je verfijnd kunt zoeken aan de hand van allerlei criteria die specifiek ontwikkeld zijn om bij je specifieke keuze van vakantiewoning te komen. Wereldwijd!Zij selecteren en presenteren het door jou gewenste en beschikbare aanbod. Wel zo handig om te weten wat nog vrij is in de tot je beschikking staande vakantieperiode. Want het aanbod van vakantiehuizen is gigantisch en bijzonder veelzijdig. Het varieert van landhuizen, boerderijen en kastelen, chalets of een bungalow in een vakantiepark, tot appartementen, gîtes of stacaravans op een camping.

Hoe werkt het reserveren van een vakantiewoning?

Vakantieverblijven worden aangeboden door touroperators of door particulieren. De vakantieverblijven van particulieren zijn op websites te vinden waarbij de aanbieder bemiddelt tussen verhuurder en huurder. Soms kun je echter ook rechtstreeks, zonder bemiddeling van een contactpersoon, bij de eigenaar/verhuurder boeken.

Vakantiehuizen Nederland

Een vakantiehuis Nederland zoek je eenvoudig op regio en thema. Bedenk welke provincie je graag bezoekt en wat jij belangrijk vindt. Een goedkoop vakantiehuis, een vakantiehuis in de natuur? Een kindvriendelijk vakantiehuis, of reis je met een huisdier? Een vakantiehuis aan het water of juist in de buurt van een attractiepark? Een vakantiehuis op de boerderij, op een vakantiepark, een vakantiehuis voor een groot gezelschap?

Populaire zoektermen

vakantiehuis groepsaccommodatie corona vakantiehuizen

Kan je met vrienden een vakantiehuis huren deze zomer?

Volgens de richtlijnen van de overheid is het als familie of vrienden (mensen die niet tot jouw eigen huishouden behoren) niet verboden om samen een huisje te delen. Wél blijven de coronamaatregelen gelden, ook op vakantie. Dat houdt in: vaak je handen wassen en 1,5 meter afstand houden. En thuis blijven als je verkouden bent.1. Houd 1,5 meter afstand

Controleer vooraf of een verblijf bij de groepsaccommodatie die jij op het oog hebt toegestaan is met meerdere huishoudens. Volgens de richtlijnen van de overheid zijn meerdere huishoudens in één accommodatie wel toegestaan, mits elk huishouden eigen sanitaire voorzieningen en slaapkamers heeft. Daarbij moet iedereen die niet tot één huishouden hoort, anderhalve meter afstand houden. Wat best lastig is als je samen één huisje deelt. Maar let op: de regio zelf kan anders beslissen.

2. Maak en houd de huuraccommodatie goed schoon

Vakantiehuizen worden in deze tijd extra goed schoongemaakt en gelucht. Maar het is logisch dat je in deze periode zelf extra wil schoonmaken. Het RIVM heeft hiervoor wat handige tips genoemd: maak eerst droog schoon, daarna nat (met een allesreiniger), begin bij de minst vieze plekken en werk van hoog naar laag.

Tijdens je verblijf maak je zogenoemde handcontactpunten extra vaak schoon, zeker als je met meerdere huishoudens in één accommodatie verblijft. Denk aan deurklinken, kranen, lichtknoppen, trapleuningen, afstandsbedieningen en de spoelknop van de wc.

3. Reis met één auto per gezin

Verschillende huishoudens, verschillende auto’s: dat is de meest veilige manier en verantwoorde manier van samen reizen. In een gemiddelde auto is het praktisch gezien namelijk onmogelijk om voldoende afstand te houden. Daarom reis je het best alleen met mensen uit hetzelfde huishouden. Als het niet anders kan, mag je met één andere persoon reizen.

4. Handige tips

Bestel de boodschappen online en laat deze bezorgen. Ook leuk is het om een avond een frietkar, frietfiets of Pizza foodtruck langs te laten komen. Of catering van een lokaal restaurant.