Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     landen     china
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs
Informatie
Over ons
Link service
Link toevoegen
Partner worden
Sitemap
Top 100
Contact
Uitverkoop
Dagaanbieding
Kortingshoek
SunnyDeal
 meer aanbiedingen
Vakantietips
Aanbiedingen
Beoordeling
Brochures
Inentingen
Reisorganisaties
Reisvergelijkingen
Reisverslagen
Routeplanners
Vakantienieuws
Vakantievoorbereiding
 meer vakantietips

Zonvakanties
Arke
De Jong Intra
Neckermann
Sunweb
 meer zonvakanties
Lastminutes
Kras lastminutes
Verre lastminutes
Peter Langhout
 meer lastminutes
Verre reizen
FOX
Koning Aap
Tenzing Travel
NRV Holiday
TunaFish
 meer verre reizen
Auto vakanties
ANWB autovakanties
De Jong Intra
Kras autovakanties
Peter Langhout
Sunweb Autovakanties
Vacance Select
 meer autovakanties
Wintersport
Bizz Travel
Clubmed
Husk Winter
Sunweb Winter
 meer wintersport
Vliegtickets
Cheap Tickets
Ebookers
Expedia
KLM
Vliegen naar
World Ticket Center
 meer vliegtickets
Stedentrips
Effeweg
Ga Samen
Van Nood reizen
Weekendesk
 meer stedentrips
Hotels
Accor
BoekHotel.nl
Expedia
Formule 1 hotels
Hotels.com
Hotelspecials.nl
 meer hotels
Campings
Countrycamp
Ecamp
Eurocamp
Gustocamp
Petit Paradis
Suncamp
 meer campings
Bungalowparken Center Parcs
Hogenboom
Landal Greenparks
Libema
Roompot Vakanties
Vakantiepark Oranje
 meer bungalows

China online
Koningaap - China
Vakantie China
De Jong Intra
FOX Verre Reizen
SNP Natuurreizen
Tenzing Travel China
Kras China reizen
Voordelige vliegtickets
Arke - world of TUI
Sawadee Reizen
WTC.nl China
Festivalreis China
China, Tibet en Nepal
Steden en Dorpen
Rondreis Mambo
Shoestring
China Online
Baobab avontuur
Vrijwilligerswerk China
China by Rail
Goed Idee Reizen
Van Verre
Djoser Junior
FOX Familiereizen

Vakantie China


  china    reistips    bijzonder overnachten    populairste steden    foto's    linkoverzicht china 

Algemene informatie over China reizen

De communistische Volksrepubliek China ligt in Oost-Azië. Het land is met een oppervlakte van bijna 10 miljoen km2 het op twee na grootste land van de wereld. Alleen Rusland en Canada zijn groter. Ter vergelijking: China is ongeveer 239 keer groter dan Nederland.Het is een continent op zich, met enorme regionale verschillen in landschap en klimaat. Een reis door China is een fascinerende ervaring vol mystiek en contrasten. Alles in China is anders dan zoals wij het hier kennen. Bovendien heeft China een overvloed aan bezienswaardigheden en keizerlijke pracht en praal, die een bezoek meer dan waard zijn.

Reist u binnenkort naar China voor een vakantie of zakenreis? Zorg dan dat u tijdig beschikt over het verplichte visum. Het visum China aanvragen kost 169,05 EUR per persoon, inclusief consulaire kosten, aanvraagkosten en BTW. Hier vindt u meer informatie voor het visum voor China aanvragen.

Ook e-visums heeft handige informatie over online visum aanvragen voor China op haar website staan.

Verschillende landschappen

Het grootste deel van China is bergachtig en terrasvormig van opbouw. Bekend voorbeeld is het bergachtige en zeer hooggelegen Tibet, met zijn Tibetaanse Hoogland en een deel van de Himalaya. In het noordwesten van China is meer sprake van een woestijnlandschap, waar rotsachtige gebieden en grote zandvlaktes elkaar afwisselen.

Bevolking en taal

Het oosten van China is dichtbevolkt, met steden dicht bij elkaar. China is na India het land met de meeste inwoners, ongeveer 1,3 miljard. Dit is ongeveer 20% van de totale wereldbevolking. In China leven veel verschillende bevolkingsgroepen. De overgrote meerderheid wordt echter gevormd door de Han-Chinezen. Dit zijn de oorspronkelijke Chinezen, die nog altijd circa 93 procent van de bevolking vormen. Han-Chinezen leven voornamelijk in het drukke oosten van China. Daarnaast zijn er nog bevolkingsgroepen als de Mongolen en Tibetanen, ieder met hun eigen taal en cultuur. Zij vormen echter een minderheid en passen zich grotendeels aan de Chinese cultuur aan.

De meest gesproken en officiële taal in China is het Mandarijn. Op de tweede plaats van meest gesproken talen staat het Kantonees. Hiernaast wordt in elke provincie ook in eigen dialect gesproken. In China wordt heel weinig Engels gesproken.

Uiteenlopende klimaten

Binnen China zijn vanwege de enorme afstanden, verschillende klimaten te onderscheiden. In noordelijke plaatsen zoals Beijing heerst een landklimaat, met droge koude winters en warme zomers. Zuidelijke plaatsen zoals Hong Kong, kenmerken zich door een subtropisch klimaat, met zachte korte winters en lange, warme en natte zomers. In het Westen, zoals in Tibet, is sprake van een hooggebergteklimaat, met koude droge winters en afhankelijk van de hoogte, warme tot koele zomers.

Populaire zoektermen

china oldtimer viñales cayo levisa sigaren cuba rum guantanamo bay spierwitte stranden zonvakantie trinidad duikvakantie sierra maestra che guevara fidel castro rondreis huwelijksreizen varadero eiland cienfuegos pinar del rio

De hoogtepunten van China

Cultureel Beijing

Hoofdstad Beijing (Peking) bevindt zich in het oosten van China. Deze stad kent vele culturele schatten en bezienswaardigheden. Het is ook de stad van de stegen, pleinen en een kleurrijk straatbeeld. Zo is er het Plein van de Hemelse Vrede, het grootste binnenstadsplein van de wereld. Hier staan diverse monumenten en gebouwen, zoals het Mausoleum van Mao. Dagelijks wordt op dit plein bij zonsopkomst ceremonieel de rode vlag van de Volksrepubliek gehesen en bij zonsondergang weer gestreken. Aan de noordkant van het plein bevindt zich de Poort van de Hemelse Vrede, die toegang geeft tot de Keizerlijke Stad. 500 jaar lang werd China geregeerd door keizers. Aan deze tijd heeft het land de best bewaarde Keizerlijke Stad overgehouden. De architectuur van de stad is bijzonder imponerend, met indrukwekkende poorten, grote pleinen en enorme keizerlijke paleizen.Middenin de Keizerlijke stad ligt de Verboden Stad, die als verblijfplaats voor de keizers diende en in 1422 werdt voltooid. Het is een enorm complex met verschillende hallen, pleinen, zalen en enorme poorten. Zoals de naam al doet vermoeden was dit gebied niet toegankelijk voor het gewone volk.
   meer peking

Chinese Muur

Dwars door de prachtige groene omgeving, ten noorden en westen van de stad, loopt de bekende Chinese Muur. In de buurt van Beijing, in het drukke toeristische plaatsje Badaling, kunt u de muur bezichtigen. Er zijn ook rustigere alternatieven, maar die bevinden zich wat verder verwijderd van de hoofdstad. Dit beroemde bouwwerk heeft tenslotte een lengte van maar liefst 6.200 kilometer.
Hong Kong

Terwijl in Nederland de culturele sector zwaar onder druk staat, pompt de regering van Hongkong de komende jaren miljarden euro’s in de bouw van musea en culturele instellingen. Paradepaardje wordt het West Kowloon Cultural District dat een van de grootste cultuurprojecten ter wereld gaat worden. In de eerste fase gaat het 17 cultuurpaleizen omvatten waaronder het Chinese operahuis Xiqu Centre, het M+ museum -een nieuw museum voor moderne kunst-, verschillende concerthallen en een park van 23 hectare. ‘Dit hele project moet het culturele aanzien van Hongkong een geweldige impuls gaan geven,’ stelt Dawn Page, directeur Hong Kong Tourism Board UK en Noord-Europa. Zo moet het M+ museum de status gaan krijgen die het Tate Modern in Londen en het MoMa in New York hebben. Naar verwachting wordt fase 1 in 2015 opgeleverd.Cultuurliefhebbers komen eerder aan hun trekken met bijvoorbeeld het Hong Kong Arts Festival van 18 februari tot 22 maart 2014, het Very Hong Kong Festival van 7 tot 15 december 2013, tot 29 december voorstellingen van Chinese Cantopera, het Hong Kong International Film Festival in maart 2014 en Art Basel van 15 tot 18 mei 2014.

Bouw je eigen China reis

China online

Een land van uitersten, geworteld in eeuwenoude cultuur, maar wel gangmaker in de sneltrein van de wereldeconomie. Waar ossen ploegen naast hypermoderne wolkenkrabbers. Meer dan een miljard Chinezen verruilden Mao voor een mobieltje. Van Hong Kong tot Tibet, we helpen je daar de weg te vinden. Naar de Chinese muur, naar hutongs en theehuizen en naar rijstterrassen en karstbergen.
   china online

China reizen

Waar ligt China? China op de wereldkaart!

Reis van de wereldsteden Beijing en Shanghai tot de rijstvelden in het zuiden en van de nomadische grasvlaktes aan de grens met Tibet tot oude ommuurde steden als Xi’an en Pingyao!