VakantieWegwijzer Vakantievoorbereiding
Home     vakantietips     vakantievoorbereiding print deze pagina  twitter vakantiewegwijs
   Uitverkoop   Zonvakanties   Thema reizen   Lastminutes   Verre reizen   Auto vakanties   Wintersport   Vliegtickets   Stedentrips   Hotels   Campings   Bungalowparken   Accommodaties   Reisorganisaties


   Advertentie

Vakantievoorbereiding

  veilig op reis   vakantievoorbereiding   inenten   linkoverzicht


Vakantievoorbereiding
Een stedentrip naar Londen, fietsen op Corfu, vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika, een skivakantie in de bergen, of met de caravan de Route du Soleil afrijden richting de Franse camping of de Spaanse costa's. Jaarlijks trekken miljoenen Nederlanders de grens over. Om te genieten van de sneeuw of de zon, de zee en het strand en om te genieten van de buitenlandse natuur en cultuur.Op welke manier je ook op vakantie gaat, en waar je ook naartoe gaat, met een goede voorbereiding voorkom je een hoop problemen. Wijs op reis gaan begint in Nederland, met het inwinnen van informatie, met een goede reisverzekering, het alarmnummer van de bank, je paspoort ingescand, het halen van eventuele inentingen en zorgen dat je thuis iedereen goed geinformeerd achterlaat.
   meer over veilig op reis gaanVakantievoorbereiding Europa
Europa is in strikt geografisch opzicht eigenlijk helemaal geen continent, maar eerder een subcontinent van Azie; Eurazie. De Oeral wordt normaliter als de oostgrens van Europa gezien. De reden dat Europa als zelfstandig continent gezien wordt is gelegen in de kenmerkende culturele en historische omstandigheden. Er wonen meer dan 680 miljoen mensen in Europa en daarmee heeft Europa beduidend meer inwoners dan Australie, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

 • Wees extra alert op berovingen op toeristische plaatsen, zoals op de markt of in het openbaar vervoer.
 • Medische voorzieningen zijn vaak duur, dus sluit een goede reis- en ziektekostenverzekering af. Zeker als je risicovolle sporten gaat beoefenen, zoals deltavliegen, raften, bungeejumpen of skydiven.
 • Kijk op de website van de douane www.douane.nl welke producten je mag in- en uitvoeren.
 • Check voor Oost-Europa minstens zes weken voor vertrek welke inentingen je nodig hebt. In sommige landen wordt begeleiding en betrouwbare opvang aangeraden tijdens je reis en medische voorzieningen zijn in veel landen beperkt.


Vakantievoorbereiding Azië
Azië beslaat ongeveer 30% van de totale landmassa van de aarde en is daarmee het grootste continent. Het telt de meeste inwoners (zo’n vier miljard) en is het meest afwisselende van de zeven continenten; van droge woestijnen en vochtige regenwouden, van de Himalaya (het hoogste punt) tot de Dode Zee (het laagste punt), van eeuwige sneeuw tot tropische stranden.

Het woord Azië stamt uit het Assyrisch en betekent ‘land van de opkomende zon’. Daarmee komt het in betekenis overeen met het Latijnse woord Oriënt, dat wordt vertaald als ‘morgenland’.

 • Houd rekening met de plaatselijke cultuur en andere normen en waarden. Zorg voor goed bedekkende kleding en wees terughoudend met fysiek contact.
 • In Azië vind je veel goedkope spullen, maar er zijn veel nepartikelen in omloop. Let er ook op of je bepaalde artikelen wel mag uitvoeren.
 • In Azië komen relatief veel verkeersongelukken voor, dus sluit een goede reisverzekering af en noteer het nummer van de alarmcentrale. Huurauto’s, scooters en brommers kunnen van bedenkelijke kwaliteit zijn, dus controleer alles voordat je iets huurt. Vooral de banden.
 • Check minimaal zes weken voor vertrek welke inentingen je nodig hebt.
 • Het klimaat verschilt sterk per regio en per seizoen. Controleer voor het boeken van je reis op regen- of orkaanseizoen.
 • Controleer het actuele reisadvies voor jouw bestemming.Vakantievoorbereiding Noord-Amerika
Noord-Amerika is het noordelijke deel van het dubbelcontinent Amerika. De grote bergketens en ook de landschappen daarnaast lopen van noord naar zuid. In het oosten grenst Noord-Amerika aan de Atlantische Oceaan, in het westen aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee.

Noord-Amerika is qua oppervlakte na Azië en Afrika het grootste continent. Wat inwonersaantal betreft komt Europa op de derde plaats en Noord-Amerika op een vierde. In heel Amerika liggen 23 landen. Het zuidelijkste land van Noord-Amerika is Panama. Vanuit Panama gezien bevinden zich in het noorden acht staten en dertien eilandstaten die vaak ten onrechte als zelfstandig continent (Midden- of Centraal Amerika) worden beschouwd. Het betreft echter gewoon een gebied. Met Noord-Amerika worden vaak alleen de twee noordelijkste (tevens de grootste en rijkste) landen, Canada en de VS, geassocieerd, omdat zij zich graag zo presenteren.

 • Medische voorzieningen zijn vaak extreem duur, dus sluit een goede reis- en ziektekostenverzekering af.
 • Let op de maximale verblijfsduur en ESTA visumplicht.
 • Let op extreme weersomstandigheden. Tijdens strenge, langdurige winters kunnen wegen onbegaanbaar zijn. Aan de westkust kunnen bosbranden ontstaan.
 • Veel gebieden liggen afgelegen en hebben geen of nauwelijks faciliteiten, zoals benzinestations.
 • Bij vliegverkeer kan je uitgebreide veiligheids- en controlemaatregelen verwachten. Er zijn strenge regels voor het in- en uitvoeren van producten. Kom op tijd en laat grappen of irritatie achterwege.Vakantievoorbereiding Oceanië
Australië is het vlakste continent ter wereld; 95% van het land ligt minder dan 600 meter boven de zeespiegel. Tegelijkertijd is het na Antarctica ook het droogste werelddeel; een derde is bedekt door woestijn, nog een derde bestaat uit steppen. Australië en Oceanië omvatten ruim 7.500 eilanden, waarvan er slechts zo’n 2.100 bewoond worden. Geen enkele staat wordt volledig door land omsloten; alle landen grenzen aan zee.

 • Let op persoonlijke veiligheid en waardevolle spullen, vooral in grote steden.
 • Volg de lokale media tijdens het cycloonseizoen (november tot april) en het bosbrandseizoen (oktober tot maart)
 • Afgelegen gebieden kun je het best in groepsverband bezoeken, maar als je toch liever alleen reist, neem dan in ieder geval extra water, eten, brandstof, een sateliettelefoon, EHBO-doos en (warme) kleding mee. Laat de lokale autoriteiten weten wat je route en planning is.
 • Ga alleen zwemmen in de zones die door de reddingsbrigade zijn aangewezen en bewaakt. Andere gebieden kunnen buitengewoon gevaarlijk zijn, vanwege haaien, dodelijke zeekwallen, zoutwaterkrokodillen, gevaarlijke (onder)stromingen, zandbanken en zware golfslag.
 • Houd er rekening mee dat er in Australie en Nieuw-Zeeland strengen regels gelden, wat betreft spullen die je over de grens mag meenemen.Vakantievoorbereiding Afrika
Afrika is het op een na grootste continent van de wereld en drie keer zo groot als Europa. Toch is het Afrikaanse continent eeuwenlang door Europese koloniale mogendheden uitgebuit. Sinds halverwege de twintigste eeuw gaat Afrika in toenemende mate zijn eigen weg. Dit gaat gepaard met veel problemen, voorkomend uit de zwaar bevochten onafhankelijkheid. Er zijn 53 landen ontstaan, waarin mensen met bijna 2.000 verschillende talen werken aan een gemeenschappelijke toekomst.

De grootste problemen van Afrika zijn momenteel droogte, hongersnoden, besmettelijke ziektes en dan met name aids, economische achterstand, corruptie, armoede en gewapende conflicten om territoria en politieke macht. Honger in Afrika is in de eerste plaats een politiek-economisch probleem en veel minder een voedselprobleem. De West-Afrikaanse Sahel (het kustgebied) produceert bijvoorbeeld voldoende voedsel, maar een gebrekkige infrastructuur en een gebrek aan politieke samenwerking verhinderen dat de levensmiddelen daar komen waar ze nodig zijn. Daarnaast wordt de situatie nog verergerd door oorlogen en corrupte machthebbers.

De grootste stad van Afrika is CairoCairo in Egypte met bijna 16 miljoen inwoners, gevolgd door Lagos (Nigeria) en Kinshasa (Kongo) met 11 respectievelijk 8 miljoen inwoners.

 • Wees extra alert op fraude en berovingen op drukbezochte plaatsen, zoals op de markt of in het openbaar vervoer.
 • Stel jezelf dagelijks goed op de hoogte van de politieke ontwikkelingen in het land waarheen je reist.
 • Check minimaal zes weken voor vertrek welke inentingen je nodig hebt.
 • Het weer kan extreem warm en droog zijn, controleer regelmatig het regionale weerbericht.
 • Wees voorzichtig op en rond internationale luchthavens voor allerlei aangeboden diensten door opdringerige kruiers en taxichauffeurs. Laat je door een lokale contactpersoon begeleiden bij aankomst en vertrek.Vakantievoorbereiding Zuid-Amerika
Zuid-Amerika is het kleinste deel van het dubbelcontinent Amerika en heeft ruim 355 miljoen inwoners. De Inca’s, indianen van de hoogvlakten van het bijna 7.000 meter hoge Andesgebergte, hadden al een hoog ontwikkelde beschaving voordat het land in de vijftiende eeuw door de Europeanen werd ontdekt. Tegenwoordig dragen de meeste landen de kenmerken van de culturen van de koloniale grootmachten Spanje en Portugal.

In totaal zijn er twaalf landen in Zuid-Amerika. Daar komen nog twee afhankelijke gebieden bij; de Falklandeilanden en Frans-Guyana. Sao Paulo is niet alleen de grootste stad van Zuid-Amerika, maar met meer dan elf miljoen inwoners binnen de officiële stadsgrenzen ook de grootste stad op het zuidelijk halfrond.

 • Controleer minimaal zes weken voor vertrek welke inentingen je nodig hebt.
 • Het klimaat verschilt sterk per regio en per seizoen. Controleer voor het boeken van je reis op regen- of orkaanseizoen.
 • Wees extra alert op verschillende vormen van criminaliteit. Bestel een taxi altijd telefonisch, neem nooit drankjes aan van vreemden en houd niks vast voor anderen. Loop niet te koop met je fototoestel of dure sieraden. Vooral alleen of samen reizende vrouwen kunnen te maken krijgen met verkrachting of aanranding.
 • De veiligheidssituatie is in veel Zuid-Amerikaanse landen niet stabiel. Zware criminaliteit en terrorisme zijn sterk verweven in een aantal landen. Zorg daarom dat je dagelijks goed op de hoogte bent van de politieke ontwikkelingen.
 • In een aantal regio’s moet je extra waakzaam zijn voor eventuele aanslagen, vooral vlakbij overheids- en militaire gebouwen, duurdere winkelcentra en belangrijke bruggen, stations of stadsbussen. Een aantal regio’s wordt zelfs afgeraden, vanwege de illegaal gewapende groeperingen zoals de FARC en de ELN.


   Statistieken   Handige links   Vakantietips   Accommodaties   Reizen A-Z   Sportreizen


   Landen   Steden


Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2021 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dé verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.