Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     themareizen     paardrijvakanties
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs
Informatie
Over ons
Link service
Link toevoegen
Partner worden
Sitemap
Top 100
Contact
Uitverkoop
Dagaanbieding
Kortingshoek
SunnyDeal
 meer aanbiedingen
Vakantietips
Aanbiedingen
Beoordeling
Brochures
Inentingen
Reisorganisaties
Reisvergelijkingen
Reisverslagen
Routeplanners
Vakantienieuws
Vakantievoorbereiding
 meer vakantietips

Zonvakanties
Arke
De Jong Intra
Neckermann
Sunweb
 meer zonvakanties
Lastminutes
Kras lastminutes
Verre lastminutes
Peter Langhout
 meer lastminutes
Verre reizen
FOX
Koning Aap
Tenzing Travel
NRV Holiday
TunaFish
 meer verre reizen
Auto vakanties
ANWB autovakanties
De Jong Intra
Kras autovakanties
Peter Langhout
Sunweb Autovakanties
Vacance Select
 meer autovakanties
Wintersport
Bizz Travel
Clubmed
Husk Winter
Sunweb Winter
 meer wintersport
Vliegtickets
Cheap Tickets
Ebookers
Expedia
KLM
Vliegen naar
World Ticket Center
 meer vliegtickets
Stedentrips
Effeweg
Ga Samen
Van Nood reizen
Weekendesk
 meer stedentrips
Hotels
Accor
BoekHotel.nl
Expedia
Formule 1 hotels
Hotels.com
Hotelspecials.nl
 meer hotels
Campings
Countrycamp
Ecamp
Eurocamp
Gustocamp
Petit Paradis
Suncamp
 meer campings
Bungalowparken Center Parcs
Hogenboom
Landal Greenparks
Libema
Roompot Vakanties
Vakantiepark Oranje
 meer bungalows

Paardrijvakantie online

Vakantie Paardrijvakantie
Penny weekend
FarmCamps
Ruitersport Sissi
Club Med
Horse Holiday Farm
 meer partners

Algemene informatie over paardrijvakanties en ruiterreizen

Samen met je paard lekker uitwaaien aan het strand; met je voeten in het water, of in volle galop langs de kustlijn. Eindeloos zwerven over kronkelende heidepaadjes en door de bossen van de Veluwe of door een ander (natuur)gebied in Nederland, België, Duitsland of Luxemburg. Een uitdagende, afwisselende trektocht rijden door Frankrijk, Spanje, Italië of IJsland.Maak kennis met de western of Indiaanse rijstijl of leer paarden beter begrijpen met behulp van een freestylecursus. Doe mee met een endurance, of leer mennen.

     

Veel keuze

Echte avonturiers zullen eerder gaan voor een safari te paard in Afrika, of proeven het cowboyleven op een echte ranch in Canada of Amerika. Ook is het mogelijk een exotische bestemming aan te doen, zoals het tropische Paraguay, of een bijzondere trektocht door het uitdagende Nieuw Zeeland te maken. Een dergelijke ruitervakantie is een van de mooiste manieren om als paardenliefhebber vakantie te vieren. Hoewel de meeste paardrijvakanties aangeboden worden naar landen als Hongarije of Frankrijk, kun je tegenwoordig ook ruitervakanties boeken naar landen als Costa Rica, Botswana, Zuid-Afrika, de VS, Argentinie, Tunesie en Indonesie. Vaak zijn dit all-in ruitervakanties, compleet met accommodatie en maaltijden.

Paardrijden tussen vulkanen in IJsland op IJslandse pony's kan je niet vergelijken met een trektocht te paard door de Marokkaanse Sahara op Arabische Berber hengsten. Toch komen belangrijke punten overeen; goed getrainde en verzorgde paarden, professionele gidsen, zeer verzorgde maaltijden en overnachtingsplaatsen, 100% natuur en urenlang paardrijden.

VakantieWegwijzer.com - dé website voor iedereen die er even actief tussen uit wil! Een trektocht te paard door de Marokkaanse Sahara op Arabische Berber hengsten.VakantieWegwijzer.com - dé website voor iedereen die er even actief tussen uit wil!

Jongeren

Daarnaast een bijzonder aanbod voor jongeren; ponykampen en ruiterreizen... Stel je eens voor: je hebt vakantie en je hoeft lekker lang niet naar school... Je bent helemaal gek van paarden en pony's, wat is er dan leuker dan een week alleen of met vriendjes en vriendinnetjes te gaan paardrijden en heel veel lol te maken? Voor iedereen is er wel een leuk programma te vinden, of je nu een eigen pony hebt, of nog nooit op een paard hebt gezeten.

Wat denk je van een week lang avonturen beleven? Indien je kan paardrijden is een trektocht vanuit het zadel de mooiste en prettigste vorm van reizen om een land te ontdekken.Wat zou je denken van een week lang avonturen beleven? Of extra goed leren dressuurrijden of springen? Elk ponykamp organiseert zijn eigen dingen, zo worden op het ene kamp veel buitenritten maken en op het andere kamp ga je zonder zadel rijden en wordt er een stoelendans te paard georganiseerd. Wat je ook kiest, je rijdt ieder geval dagelijks een paar uur op je "eigen" paard. En daarnaast is het feest! De ene verrassing wisselt de andere af; met z'n allen slaap je op een slaapzaal of in een hooiberg, je gaat lekker zwemmen en er zijn verschillende bosspelen. De ponykampen zijn voor jongens en meisjes vanaf een jaar of vijf. Speciaal voor jongeren zijn er de jongerenreizen, die zijn voor iedereen van 12 t/m 18 jaar.

Populaire zoektermen

ruitervakanties trektocht paardrijden endurance huifkarvakantie standplaatsvakatie leren paardrijden ponykamp ranch paardrijvakantie vakantie te paard western paardenvakantie safari in afrika ruiterreizen trekkings expedities paardrijweekend

Paardrijvakanties

Een land ontdekken

Indien je kan paardrijden is een trektocht vanuit het zadel de mooiste en prettigste vorm van reizen om een land te ontdekken. Te paard kom je in gebieden die te voet, per fiets of per wagen onbereikbaar zijn. Je rijdt ver weg van het massatoerisme en soms weg van alle beschaving. Daarnaast beoefen je je favoriete sport die met geen ander te vergelijken is. De lokale gidsen in het land van bestemming zijn meestal ook de eigenaars van de paarden, hebben de beste kennis van het land, de cultuur, geschiedenis en tradities. Bovendien weten ze de beste routes en kennen het temperament van hun dieren. Er wordt meestal op lokaal gefokte paarden gereden, aangepast aan het klimaat en het terrein.

Huifkartochten Paardrijvakanties, mits goed georganiseerd, zijn een heerlijke combinatie van ontspanning en inspanning.Paardrijvakanties, mits goed georganiseerd, zijn een heerlijke combinatie van ontspanning en inspanning. Wij vertrouwen erop u op basis van het gebodene een aantal uitstekende mogelijkheden te kunnen bieden. Zo worden er een aantal reizen uitgelicht op de vakantie-pagina, en op de paarden-pagina vindt u de overige reizen. Heeft u het arrangement van uw dromen nog niet gevonden? Wij zijn zeer flexibel en kunnen in de meeste gevallen een programma op maat voor u samenstellen. Uit het hedendaags enorm variërend aanbod van vluchten en tickets zoeken wij de voor u meest interessante prijs. Informeer ook eens naar de mogelijkheden om verschillende arrangementen met elkaar te combineren, of uw reis te verlengen met bijvoorbeeld een zonvakantie of een van de overige actieve vakanties. Voor grotere groepen maken wij graag een passend arrangement. Dit doen wij geheel volgens de filosofie 'zoveel mensen zoveel wensen'.

Verschillende arrangementen

Een paardrijvakantie is geen passieve vakantie; het zijn vaak juist actieve tochten voor de dynamische ruiter! Geen charter-reisjes waar accommodatie het enige belangrijke is, maar arrangementen waar reizen, ontdekken, paardrijden en avontuur, telkens in de ware zin van het woord de basiselementen zijn!

Er is keuze uit verschillende arrangementen:
  Trekkings / expedities: heuse trektochten met iedere dag een andere overnachtingsplaats. Voor de trektochten is het voornamelijk belangrijk dat u zadelvast bent (gevorderd). Dit betekent niet dat u een goede dressuurruiter moet zijn, het gaat erom dat u zich zeker voelt op een paard en controle heeft over dat paard. Expedities zijn trektochten van zeer avontuurlijke aard, weg van alle beschaving.
  Stationair programma: één overnachtingsplaats, met dagtochten, lessen en excursies. Deze ritten zijn in het algemeen ook geschikt voor halfgevorderde ruiters.
  Huifkartochten: veelal heeft elke wagen z'n eigen, vaste koetsier en een vast koppel (op elkaar ingespeelde) paarden.
  Cursus: leren paardrijden of leren mennen met één en dezelfde overnachtingsplaats. Op veel maneges kunt u terecht voor zowel uw eerste lessen als voor wedstrijdtraining tot en met ZZ-niveau, zowel in dressuur als springen. U kunt deze lessen volgen op een manegepaard of met uw eigen paard. Ook worden er regelmatig mencursussen georganiseerd, daarnaast kunt u ook kiezen voor privé menles. Ook het mennen kan met eigen paard of met een paard van de manege.
  Endurance: recreatief rijden alleen geeft niet genoeg voldoening en u kunt zich niet geheel vinden in de dressuursport, de springsport of samengestelde wedstrijden? Dan is endurance wellicht iets voor u! De hoofdzaak van het endurance rijden is het zo snel mogelijk afleggen van een uitgezet parcours, dat in afstand varieert van 25 tot 160 km.


Bouw je eigen reis

Paardrijvakantie online boeken

In de ruitersportcentra van Club Med is plaats voor de echte beginners die nooit eerder op een paard hebben gezeten, maar ook voor gevorderde dressuurruiters en springruiters. Trek er opuit tijdens een tocht in de prachtige natuur, die je steeds weer blijft verbazen.

De Horse Holiday Farm organiseert prachtige individuele paardrijtrektochten door de ongerepte natuur van county Donegal, in het noord-westen van Ierland. Dit graafschap wordt door velen beschouwd als de meest oorspronkelijke en authentieke streek van Ierland. Lieflijk en ruig tegelijkertijd.

Wil jij een heel weekend pony's verzorgen en meedoen aan allerlei leuke pony activiteiten? Kom dan naar één van de Penny weekenden bij FarmCamps Breehees in Noord-Brabant of bij Fleur Stables vlakbij de Noord Hollandse kust! De meest geschikte leeftijd is ongeveer vanaf zes jaar. Voor het gevorderden weekend is minimaal 3 jaar paardrij ervaring gewenst.

   club med paardrijvakanties
   horse holiday farm
   penny weekend bij farmcamps