VakantieWegwijzer Vakanties, lastminutes, wintersport en stedentrips.
Home     sportreizen     f1reizen print deze pagina  twitter vakantiewegwijs
   Uitverkoop   Zonvakanties   Thema reizen   Lastminutes   Verre reizen   Auto vakanties   Wintersport   Vliegtickets   Stedentrips   Hotels   Campings   Bungalowparken   Accommodaties   Reisorganisaties


   Advertentie

F1 reizen

  f1 reizen   seizoen 2010   seizoen 2009   linkoverzicht


F1 reizen | seizoen 2017

Formule 1 is een extreem populaire vorm van autosport. Jaarlijks boeken duizenden fans Formule 1 reizen en formule 1 tickets naar Grand Prix races over de hele wereld. Formule 1 is absoluut geen goedkope sport, maar het bezoeken van een formule 1 race is werkelijk een fantastische belevenis!
Bij Nederlandse fans zijn de Grand Prix van België (op het circuit Spa-Francorchamps) en de Grote Prijs van Europa op de Nurburgring het meest populair, omdat deze circuits dicht bij ons land liggen. Tickets voor de Nurburgring zijn ook niet al te duur, terwijl een toegangsbewijs voor België wel weer een stuk duurder is dan voor bijvoorbeeld Bahrein of China. Ook de races in Monaco (Monte Carlo), Engeland (Silverstone) en Spanje (Catalunya) worden veel door Nederlanders bezocht.

Kaarten en reizen voor verre Formule 1 races zoals de Grand Prix van Brazilie, China, Maleisie, Australie, Bahrein, Canada of de VS zijn alleen weggelegd voor doorgewinterde fans. Vaak worden deze landen niet alleen voor een bezoek aan de Formule 1 bezocht, maar wordt een bezoek gecombineerd met een langer verblijf in het land. De prijzen liegen er dan ook niet om, dit zijn vaak dure en exclusieve arrangementen en reizen, voor wie het ervoor over heeft. De ticketprijzen zelf zijn niet de grootste kostenpost; de prijzen liggen doorgaans lager dan in Europa.

F1 kalender 2017

Land Circuit Datum
Australie vakanties Australie Albert Park, Melbourne
26 maart 2017
China vakanties China Shanghai International Circuit
9 april 2017
Bahrein vakanties Bahrein Bahrain International Circuit, Sakhir
16 april 2017
Rusland vakanties Rusland Sochi Autodrom, Sotsji
30 april 2017
Spanje vakanties Spanje Circuit de Catalunya
14 mei 2017
Monaco vakanties Monaco Circuit de Monaco
28 mei 2017
Canada vakanties Canada Gilles Villeneuve, Montreal
11 juni 2017
Azerbeidzjan Formule 1 Azerbeidzjan Stratencircuit Bakoe
25 juni 2017
Oostenrijk vakanties Oostenrijk Red Bull Ring, Spielberg
9 juli 2017
Engeland vakanties Engeland Silverstone Circuit
16 juli 2017
Hongarije vakanties Hongarije Hungaroring, Budapest
30 juli 2017
Belgie vakanties Belgie Spa Francorchamps
27 augustus 2017
Italie vakanties Italië Autodromo Nazionale Monza
3 september 2017
Singapore vakanties Singapore Marina Bay, Singapore
17 september 2017
Maleisie vakanties Maleisië Sepang International Circuit
1 oktober 2017
Japan vakanties Japan Suzuka Circuit, Suzuka
8 oktober 2017
Amerika vakanties Amerika Circuit of the Americas, Austin
22 oktober 2017
Mexico vakanties Mexico Autódromo Hermanos Rodríguez, Mexico Stad
29 oktober 2017
Brazilie vakanties Brazilië José Carlos, São Paulo
12 november 2017
Dubai vakanties VAE Yas Marina Circuit, Abu Dhabi
26 november 2017


In tegenstelling tot het spectaculaire seizoen van 2008, toen Lewis Hamilton pas de allerlaatste 100 meter van het seizoen verzekerd was van zijn titel, was het Formule 1-seizoen van 2009 al in de voorlaatste race beslist. Jenson Button kon zich, na een heel seizoen bovenaan te hebben gestaan, kronen tot nieuwe wereldkampioen Formule 1.

Het Formule 1-seizoen van 2009 had één race minder dan het seizoen van 2008. Dit door het wegvallen van de Grand Prix van Canada en de Grand Prix van Frankrijk. Het telde wel een nieuwe seizoensafsluiter, de Grand Prix van Abu Dhabi. In het Formule 1-seizoen van 2010 is de Grand Prix van Canada terug en totaal telt 2010 drie races meer. Ook het stratencircuit van Singapore en het nieuw gebouwde circuit van Zuid-Korea zijn toegevoegd aan de kalender.

Dit jaar is alleen India toegevoegd aan de kalender. Verder is Hockenheim ingeruild voor Nurburgring en is door de situatie in het land zelf de Grand Prix van Bahrein in ieder geval tijdelijk komen te vervallen.

Na een hoop nieuwe regels, nieuwe teams en allerlei aanpassingen in 2009, zoals bijvoorbeeld de slicks, het ontwerp van de auto's en het KERS-systeem, zullen er ook in het seizoen 2010 weer een hoop veranderingen worden doorgevoerd. Zo mag er niet meer worden bijgetankt tijdens de race, wat betekent dat de benzinetanks aanzienlijk groter zullen zijn. Een pitstop dient dus alleen voor het wisselen van banden, aangezien je nog steeds verplicht bent de harde en de zachte band te gebruiken, en voor het uitvoeren van noodreparaties.

Daarnaast zal vanaf dit seizoen een nieuw puntensysteem gelden. Waar in het verleden nog acht coureurs punten kregen, zijn dit vanaf het seizoen 2010 tien coureurs. De winnaar krijgt 25 punten, de tweede 18 punten en zo loopt het verder af.

Er zijn ook nieuwe regels voor motoren, banden en het minimumgewicht van de auto. Wieldeksels zijn vanaf 2010 verboden, voorbanden worden sneller gemaakt zodat er meer grip op de achterbanden zit en KERS zal waarschijnlijk niet meer gebruikt worden door de hoge kosten en de slechte betrouwbaarheid. De elektronische 'jack' (het karretje waarmee de voorkant van de auto wordt opgetilt) wordt vervangen door het ouderwetse steekkarretje.

Mocht u een race willen bijwonen, of het nu gaat om een motor- of autosportevenement, dan hopen we dat we u mogen verwelkomen tijdens één van de vele raceweekenden die op de kalender staan. Alle standaardreizen en evenementen staan op de websites van onze partners. Voor zowel de zakelijk als particuliere sector. Of het nu gaat om enkel het toegangsbewijs of een volledig verzorgd meerdaags arrangement.

Toegangskaartjes voor de Formule 1 zijn verkrijgbaar bij het circuit, maar u kunt deze ook vooraf via de website van het circuit of bij een ticketorganisatie in Nederland bestellen als u zeker wilt zijn van een (goede) plek tijdens de race. In het laatste geval hebt u een Nederlands aanspreekpunt en worden de kaartjes bij u thuis afgeleverd. Er zijn ook aanbieders die verzorgde Formule 1-reizen aanbieden. Het is dus aan u de keus of u op eigen gelegenheid naar uw Grand Prix reist. Het voordeel van een arrangement is wel dat u in één keer betaalt voor de reis en eventueel verblijf, en dat vervoer naar de ingang het circuit over het algemeen voor u wordt geregeld.

Voor al uw andere specifieke wensen kunt u contact met ons opnemen, bijvoorbeeld voor een op maat gemaakte reis of een bijzonder luxe VIP reis.

Formule 1 - McLaren tijdens de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring, 2006


Reistips
Verzekeringen
Bij een bezoek aan de Formule 1 reist u af naar het buitenland en gaat u naar een drukbezocht evenement. Niemand wil er bij voorbaat aan denken, maar er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen die u van te voren niet had voorzien. Een verzekering lijkt vaak overbodig, totdat schade aan (of verlies van) reisbagage of een geneeskundige behandeling een uitkering zeer nuttig maakt. Ook een annuleringsverzekering kan bij arrangementen of F1-kaarten van belang zijn. De reserveringen hiervoor worden vaak in een vroeg stadium gemaakt en als de reis om gezondheidsredenen (van uzelf of directe familie) de reis geannuleerd moet worden, zijn dat voldoende redenen om deze verzekering te overdenken. Met een goede reis- en annuleringsverzekering kan de pijn in zulke gevallen gelukkig wat worden verzacht.

Heeft u een doorlopende reisverzekering, controleer dan de dekking. Als u waardevolle spullen meebrengt zoals een digitale camera of een laptop, kan een extra verzekering nodig zijn. De meeste Nederlandse aanbieders van tickets en reizen bieden bij de bestelling ook de mogelijkheid een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten.

Inentingen
Voor sommige landen, zoals Japan, Brazilie, Maleisie en Turkije, kan het verstandig zijn om u te laten inenten tegen ziektes die daar voor kunnen komen. In Japan komt bijvoorbeeld Japanse encephalitis voor, een virusinfectie die wordt overgebracht door muskieten, in Maleisie gele koorts. In Brazilie komen een aantal tropische virusinfectieziektes voor, zoals bijvoorbeeld gele koorts, maar ook buiktyfus, hepatitis B, rabies (=hondsdolheid), tuberculose, malaria en dengue, terwijl u in Turkije kans loopt op hepatitis B. Met een inenting voor uw vertrek, voorkomt u dat wat een mooi Formule 1-avontuur had moeten worden, verandert in een vervelende ervaring.
   meer over inentingen

Oordopjes meenemen?
De Formule 1 is spectaculair vanwege zijn snelheid, maar ook om het prachtige geluid dat de wagens produceren. Natuurlijk is dit geluid puur genieten, maar het kan ook pijnlijk zijn voor de oren. Wij raden aan voor de zekerheid oordoppen mee te nemen naar het circuit, zeker als u met kinderen gaat. Onze ervaring: oordoppen zijn absolute noodzaak! Een rondje zonder oordoppen is al bijna niet vol te houden, laat staan een hele race.

De pitstraat bij het team van McLaren, Spanje De pitstraat bij het team van BMW-Williams, Spanje
De Grand Prix van Australie, Melbourne
Circuit Albert Park: 27 maart 2011

Circuit Albert Park - De Grand Prix van Australie, Melbourne Sinds 1996 wordt de Grand Prix Formule 1 van Australie gehouden op het Albert Park-circuit. Het circuit is semi-permanent. Delen van de baan zijn openbare weg, die voor het race weekend worden afgesloten, andere delen zijn onderdeel van het circuit in het park. De lengte van de baan is 5,7 kilometer.

Traditiegetrouw begint ook dit jaar het Formule 1 seizoen in Melbourne. Velen kijken elk jaar weer uit naar dit evenement, omdat gewijzigde regels, materiaal en teamsamenstellingen weer grote verschuivingen teweeg kunnen brengen.De race begint in de namiddag, voor het donker, zodat de organisatie meer aan de wens van Bernie Ecclestone tegemoet komt en de Europese TV-kijkers niet ‘s nachts hoeven te kijken.

Het Albertpark midden in de stad biedt een geweldige ambiance en de vele bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard. Indien u hier nog nooit geweest bent en toch de grote oversteek eens wilt maken, adviseren wij u om het nu te doen. Deze race is ook prima te combineren met de één week later te verrijden race in Kuala Lumpur. U komt er op de terugweg langs en dus is het een ideale tussenstop op weg terug naar Nederland.
   meer over australie
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van Maleisie, Kuala Lumpur
Sepang International Circuit: 4 april 2010

Sepang International Circuit - De Grand Prix van Maleisie, Kuala Lumpur Het Sepang International Circuit ligt 3,5 km van het vliegveld van Kuala Lumpur, zo'n 80 km onder de stad zelf. Het is een nieuw circuit dat eind jaren negentig ontworpen werd. Het moderne 5,54 km lange circuit met een gemiddelde breedte van 16 meter is indrukwekkend door zijn grote tribune, de grandstands, die aan beide zijden een snel recht stuk hebben en de wagens er dus eigenlijk omheen rijden. Ook bij coureurs is het een populair en zeer veilig circuit.

Een week na de start van het seizoen wordt de tweede race van het seizoen in Maleisie gereden. De levensstandaard in Maleisie is een stuk lager en de prijzen daardoor schappelijker. Grote moderne winkelcentra, de KL-tower, Twin-towers, een achtbaan in het nieuwe winkelcentrum Times Square zullen u versteld doen staan wat deze stad te bieden heeft. 's Avonds is er veel gezelligheid tijdens het GP-weekend en kunt u natuurlijk genieten van de Maleisische keuken.
   meer over maleisie
   meer over kuala lumpur
   meer over het circuit
   terug naar boven

Formule 1 - pitstraat Formule 1 - Sepang Formula One 2001
De Grand Prix van China, Shanghai
Shanghai International Circuit: 17 april 2011

Shanghai International Circuit - De Grand Prix van China, Shanghai Het Shanghai International Circuit ligt in Jiading in het nieuwe Pudong District, in de buurt van Shanghai in China. Het circuit heeft de vorm van het Chinese karakter shang, het eerste woord in de naam Shanghai; het betekent hoog, of boven. Het circuit is bijna 5,5 kilometer lang en het circuit heeft 16 bochten. Ruim 200.000 mensen kunnen de race live volgen. Een absolute eyecatcher is de hoofdtribune, aan beide uiteinden zijn enorme vleugels gecreeerd welke de tribune verbindt met de paddock.

Begin november 2008 werd de Formule 1-kalender gewijzigd, waardoor de race nu in het voorjaar in plaats van het najaar verreden wordt.

Shanghai was al een fantastische moderne stad en met ruim 16 miljoen inwoners en veel high tech gebouwen heeft Shanghai een zeer westerlijke uitstraling.
   meer over china
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van Turkijke, Istanbul
Istanbul Park: 8 mei 2011

Circuit Istanbul - De Grand Prix van Turkijke, Istanbul Alles.
   meer over turkije
   meer over istanbul
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van Spanje, Barcelona
Circuit de Catalunya: 22 mei 2011

Circuit de Catalunya - De Grand Prix van Spanje, Barcelona Het Circuit de Catalunya is een Spaans racecircuit in Montmelo, vlakbij Barcelona in Catalonie. Het circuit wordt regelmatig als testbaan gebruikt in voorbereiding op een formule 1 seizoen. Tijdens de formule 1 races worden er 66 rondes gereden over dit 4,7 kilometer lange goed ontworpen circuit, en het publiek kan de race goed volgen. Bovendien is het Circuito de Catalunya logistiek gezien een makkelijk toegankelijk terrein.

Het Circuit de Catalunya is een Spaans racecircuit in Montmelo, vlakbij Barcelona in Catalonie.Weer vroeg in het seizoen komen de Formule 1 wagens en de coureurs in Spanje op het Europese vasteland in actie. Wees er snel bij want kaarten en reizen voor deze Formule 1 race zijn vaak snel uitverkocht.

In 1908 werd er al in Barcelona een autorace verreden, over een afstand van 28 km om de Copa Catalunya. In totaal zijn er nu 34 Grand Prix' van Spanje verreden. Naast het schitterende circuit van Barcelona hebben ook de circuits van Jerez en Valencia het predikaat Formule 1-circuit waardig verworven. Door de gunstige weersomstandigheden in Spanje worden de meeste testen uitgevoerd in Spanje op een van de drie circuits.

In oktober 1951 werd op het circuit van Pedralbes (Barcelona) de eerste Formule 1 race van Spanje gehouden. Sinds 1968 er is bijna onafgebroken een Grand Prix van Spanje verreden, wisselend op het circuit van Jarama en het beroemde Montjuïc circuit in Barcelona. Na een rampzalig ongeval in 1975 werd er nooit meer op het circuit van Montjuïc gereden en werd de Spaanse Grand Prix van 1976 tot 1982 op het circuit van Jarama verreden. Vervolgens werd van 1982 tot 1991 het circuit van Jerez gebruikt. Na de opening van het Circuit de Catalunya in 1991, kwam de Grand Prix terug naar Barcelona, waar het tot op heden een plaats op de kalender heeft gevonden.

De race op zich is natuurlijk al een belevenis. Het publiek is nog gepassioneerder sinds er weer een Spanjaard meerijdt in een hoofdrol zoals de laatste jaren uiteraard het geval is in de persoon van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso.

Een geweldig circuit en veel uitgaansmogelijkheden in Barcelona en Calella of Malgrat de Mar, twee badplaatsen met een prima treinverbinding naar het centrum van Barcelona, de Ramblas. Uiteraard kan je ook in Barcelona overnachten. Ook daar is vanzelfsprekend een groot aantal hotels, maar het prijsverschil dat tussen de beide plaatsen zit is dusdanig groot, dat bij de honderden klanten die ieder jaar voor Spanje kiezen, de badplaats Calella, die het dichtst bij het circuit ligt en heel gezellig is, de voorkeur geniet. Of misschien wilt u het racebezoek koppelen aan de meivakantie met het gezin en kiest u voor een van de andere gezellige badplaatsen aan de Costa Maresme of de Costa Brava.
   meer over spanje
   meer over barcelona
   meer over het circuit
   terug naar boven

Het Circuit de Catalunya is een Spaans racecircuit in Montmelo, vlakbij Barcelona in Catalonie. De pers en een aantal teams: Ferrari, Renault, Jaguar. Spanje, 2004
De Grand Prix van Monaco, Monte Carlo
Stratencircuit van Monaco: 29 mei 2011

Stratencircuit van Monaco - De Grand Prix van Monaco, Monte Carlo De Formule 1 Grand Prix van Monaco – Monte Carlo staat al sinds de start van de Formule 1 races in 1950 op de Formule 1 kalender. De Grand Prix Formule 1 van Monaco is een van de bekendste races uit de autosport, en naast de nachtrace in Singapore de enige Formule 1-wedstrijd die volledig op een stratencircuit gereden wordt. De Grand Prix vindt elk jaar in de maand mei plaats.

Een Grand Prix in Monaco bezoeken is voor iedere fan een must. Een stratenrace geeft nooit het beste uitzicht op de baan, maar de bijzondere uitstraling die dit evenement heeft en de extra's die hier toegevoegd kunnen worden maken het bezoeken van deze GP dubbel en dwars waard. Het stratencircuit van Monaco voldoet al heel lang niet meer aan de eisen van een hedendaags, veilig circuit. Het circuit is erg gevaarlijk, de rijders dienen technisch vrijwel zonder fouten te rijden. Toch vallen er elke race vele rijders uit. Alberto Ascari eindigde bijvoorbeeld in de Middellandse Zee en in 1996 wisten slechts vier auto's de finish te halen. Toch is de Grand Prix in Monte Carlo het meest geliefd, zowel door fans als door de coureurs.

Qua toegangskaarten zijn de mogelijkheden legio. Natuurlijk zijn er staanplaatsen en tribunekaarten voor deze race te boeken, maar er zijn ook vele VIP mogelijkheden, zoals het afhuren van een dakterras of het bekijken van de Grand Prix vanaf een van de luxe jachten die in Monaco / Monte Carlo te vinden zijn. Het bijzondere stratencircuit is zeer kenmerkend voor deze Formule 1 Grand Prix. Dat leidt ook tot de grote hoeveelheid mogelijkheden wat betreft kaarten, goedkope staanplaatsen en zeer diverse mogelijkheden om te genieten van deze Formule 1 race. Ondanks dit zijn de kaarten en reizen voor deze race niet aan te slepen,

In het mondaine Monaco maakt men niet alleen kans alle coureurs eens te zien of te spreken, ook zeer bekende celebs zoals Brad Pitt, George Clooney of Roberto Carlos. Een goedkoper alternatief is een verblijf in het centrum van Nice, een heel gezellige stad met veel winkels, bars en restaurants. Met de gratis treintransfers bent u in 25 minuten in het centrum van Monaco en kunt u zelf bepalen wanneer u naar of uit Monaco reist.
   meer over monaco
   meer over het circuit
   terug naar boven

Formule 1 startlijn in Monaco Formule 1 - Monaco by night; de wereldberoemde bocht op een normale avond
De Grand Prix van Canada, Montreal
Circuit Gilles Villeneuve: 12 juni 2011

Circuit Gilles Villeneuve - De Grand Prix van Canada, Montreal Alles.
   meer over engeland
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van Spanje, Valencia: 27 juni 2010
Valencia - De Grand Prix van Spanje, Valencia De Grand Prix van Europa wordt in verschillende landen gehouden, meestal in een land waar de Formule 1-races op dat moment bijzonder populair zijn. Na lang beraad heeft de FIA besloten een tweede Grand Prix in Spanje te organiseren. Er is in 2007 een contract voor zeven jaar getekend. De keuze is gevallen op de stad Valencia, een stad die sterk in opkomst is.

Valencia ligt direct aan zee, een stad waar je echt geweest moet zijn met vele oudheden, moderne bouwstijlen en prachtige kunstwerken. Inmiddels is deze fantastische stad de derde stad, na Barcelona en Madrid, van Spanje geworden. Het klimaat is fantastisch; de zomers zijn heet, de winters zeer aangenaam. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 18 graden.

Het Valencia Street Circuit is net als het circuit van Monte Carlo een havenstratencircuit in Valencia in Spanje, waar sinds 2008 de Grand Prix van Europa gehouden wordt met de naam Grand Prix van Europa Telefónica. Hiermee verdwijnt ook het alleenrecht voor Monaco op een F1 circuit in de vorm van een stratencircuit! Deze races zijn altijd spannend en er hangt een bijzondere sfeer, maar je moet van een stratencircuit qua zicht uiteraard minder verwachten.

Een groot voordeel zijn de aantrekkelijke Spaanse prijzen, het heerlijke klimaat en bovendien kun je hier heerlijk eten. Er zijn een aantal prima hotels in Valencia met altijd de metro naast de deur, welke je met een enkele overstap bij het circuit brengt.
   meer over spanje
   meer over het circuit
   terug naar boven

Formule 1 Toyota tijdens de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring, 2006 Formule 1 - foto van de safetycar tijdens de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring, 2006
De Grand Prix van Engeland, Silverstone: 10 juli 2011
Circuit Silverstone - De Grand Prix van Engeland, Silverstone Alles.
   meer over engeland
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grote Prijs van Duitsland, Nurburg
Nurburgring: 24 juli 2011

Hockenheim - De Grote Prijs van Duitsland, Hockenheimring Alles.
   meer over duitsland
   meer over het circuit
   terug naar boven

Formule 1 - de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring, 2006

De Grand Prix van Hongarije, Budapest
Hungaroring: 31 juli 2011

Hungaroring - De Grand Prix van Hongarije, Budapest De Grand Prix van Hongarije was de eerste, en is nog steeds de enige Formule 1 Grand Prix in Oost-Europa. De 3,8 km lange Hungaroring ligt in de buurt van Mogyoród, nog geen 15 km van Boedapest. Al vinden de coureurs de Hungaroring stoffig, glad, hobbelig en klein, voor het publiek is het juist leuk dat de auto's vaak langskomen. Een nadeel van deze race is dat het circuit nogal nauw is met net teveel bochten, waardoor er weinig inhaalmogelijkheden zijn. Door de verandering van het circuit in 2003, waarbij het start/finish stuk is verlengd en de eerste bocht werd vernieuwd, is het circuit een stuk sneller geworden en zijn de inhaalpunten verdubbeld. Ondanks alles blijft de Hungaroring een van de langzaamste circuits van de Formule 1.

Het circuit is erg bijzonder, omdat de Hungaroring in een vallei ligt. De tribunes zijn op de omliggende heuvels gebouwd, waardoor je vanaf elke plek een groot stuk van het circuit kunt zien. Het is ook een publieksvriendelijk circuit met veel verkoopstands.

Sinds de eerste Formule 1 wedstrijd in 1985 is de Grand Prix van Hongarije één van de meest favoriete Grand Prix´ onder de Formule 1-liefhebbers. Jaarlijks combineren veel mensen een bezoek aan de Formule 1 met een vakantie. Oude cultuur, veel bezienswaardigheden en gezelligheid in een steeds moderner wordend Budapest. Met daarnaast een prima bereikbaarheid doet bij ons de Hongaarse GP dan ook na Barcelona en Istanbul op de 3e plaats van de Europese top 10 staan. De goedkoopste manier blijft natuurlijk om de reis per luxe touringcar te maken.
   meer over hongarije
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van Belgie, Spa
Spa-Francorchamps: 28 augustus 2011

Spa-Francorchamps - De Grand Prix van Belgie, Spa Spa-Francorchamps is een racecircuit in Francorchamps in de Ardennen in de provincie Luik in Belgie. Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt.

Van 1921 tot 1970 werd gereden op een circuit met een lengte van meer dan 14 km, voornamelijk op de openbare weg. Na enkele dodelijke ongevallen in de jaren zestig werd het protest van de coureus tegen het ultrasnelle en onveilige circuit steeds groter, totdat de F1 wegbleef in afwachting van de bouw van een vernieuwd circuit. Het tegenwoordige circuit is ingekort tot 6,9 km en is daarmee nog steeds het langste circuit op de Formule 1 kalender. Door de ligging van het circuit in de Ardennen zijn er veel bochten en is er vrij veel hoogteverschil op het circuit. De weersomstandigheden kunnen hierdoor voor veel variatie zorgen.

Het vernieuwde circuit
Tot 2000 bestond ook het nieuwe circuit nog voor de helft uit gewone rijkswegen, open voor het normale verkeer buiten de wedstrijddagen. Alleen het stuk van "Les Combes" tot net voor "Blanchimont" was uitsluitend voor het racen bedoeld. Sinds 2000 is het circuit echter een permanent afgesloten racecircuit en werd een nieuwe openbare weg aangelegd ten oosten van het circuit.

De Eau Rouge samen met de Raidillon is wellicht het meest beroemde en beruchte stukje Francorchamps. Het is een prachtige lange bocht net na de oude pitlane die de coureurs rechts naar boven het dennenbos inleidt. Deze bocht wordt in principe voluit genomen. De La Source is een onvervalste hairpin, zoals gezegd net voor de oude pitlane. De bocht gaat rechts naar beneden en hier staan de piloten zo goed als stil. De Busstop is misschien de meest omstreden bocht van allemaal. Het is een chicane die werd ontworpen om de gemiddelde snelheid naar beneden te halen.

Na een tijd afwezig te zijn geweest staat de Formule 1 Grand Prix van Belgie weer definitief gepland voor 2009! Het grote voordeel van de Formule 1 Grand Prix van Belgie – Spa-Francorchamps is dat het dichtbij Nederland is. De reizen naar deze Formule 1 zijn dan ook een stuk goedkoper als bijvoorbeeld naar de Verenigde Arabische Emiraten of Monaco. Het prijsniveau van de toegangskaarten is ten opzichte van de andere Europese Grands Prix' best hoog, maar nog wel acceptabel, zeker als we ervan uitgaan dat de positieve verbeteringen die de organisatie heeft doorgevoerd verder verbetert worden, zoals aan- en afvoerroutes logistiek gezien, en de overdekte tribunes.
   meer over belgie
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van Italie, Monza
Autodromo Nazionale di Monza: 11 september 2011

Monza - De Grand Prix van Italie, Monza Ook dit jaar is de Grand Prix van Italie weer de laatste van Europa. Het circuit voor de Formule 1 GP van Italie is gebouwd in 1921 en is het oudste circuit dat nog in gebruik is. 'Autodromo Nazionale di Monza' is een bijna 5.8 km (3.600 mijl) lang circuit vlakbij de plaats Monza in het noorden van Italie. Het circuit bestaat uit lange rechte stukken, veel snelle (rechter)bochten en een paar korte chicanes. Door het inbouwen van een aantal chicanes, werden de gevaarlijke slipstream-gevechten uit het verleden voorgoed onmogelijk gemaakt. Ondanks meerdere pogingen om de hoge snelheden te matigen is Monza nog steeds het hogesnelheidscircuit bij uitstek.

De geschiedenis van de Grand Prix van Italie begon in 1921 op het 17,3 km lange circuit van Montichiari, bij Brescia. In 1922 werd besloten een permanent circuit te bouwen in het Koninklijk Park van Monza. In 1980 werd het circuit van Imola gebruikt voor de 51e Grand Prix van Italië, maar door de politieke kritiek werd besloten om vanaf 1981 een tweede Formule 1 Grand Prix te houden in Italie, met als titel de Grand Prix van San Marino. Deze Grand Prix kreeg als thuisbasis het circuit van Imola.

De Grand Prix van Italie is de klassieker van de Formule 1. De Formule 1 Grand Prix van Italie op circuit Monza is een F1 GP waar iedereen altijd naar uitkijkt. Men zegt altijd dat een echte Formule 1 fan hier ooit geweest moet zijn. De thuisbasis van Ferrari zorgt voor veel in rood uitgedost publiek een geeft een unieke sfeer. F1 kaarten voor deze Grand Prix zijn ook niet bijzonder duur. De goedkope F1 kaarten – staanplaatsen – boekt u doorgaans voor minder dan € 100. Staanplaatsen geven op vrijdag ook toegang tot de tribunes (met uitzondering van hoofdtribune 1).

Zondagkaarten worden door het circuit pas verkocht na 1 augustus 2009, mits nog beschikbaar. Wanneer u meerdere dagen wenst te verblijven in de buurt van het circuit, raden wij u aan een hotel in Milaan te nemen, waardoor u 's avonds of zelfs overdag als u een dagje niet naar het circuit wilt, kunt genieten van deze Italiaanse metropool. Met een rijke geschiedenis, cultuur en een toonaangevend modebeeld blijven de vele winkeltjes en honderden terrasjes een ware trekpleister voor velen.
   meer over italie
   meer over het circuit
   terug naar boven

Formule 1 Ferrari tijdens de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring, 2006


De Grand Prix van Singapore, Singapore
Marina Bay Street Circuit: 25 september 2011

Marina Bay Street Circuit - De Grand Prix van Singapore Alles
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van Japan, Suzuka
Suzuka International Racing Course: 9 oktober 2011

Suzuka - De Grand Prix van Japan, Suzuka Suzuka is traditioneel een race op het einde van het seizoen, en ook na de periode van Prost en Senna (vete in 1989 en 1990) is Suzuka vaak cruciaal geweest in de titelstrijd. Het 5.8 km lange Japanse racecircuit ligt 50 km ten zuidwesten van Nagoya, de vierde stad van Japan. Suzuka is het enige Formule 1-circuit ter wereld dat een acht-vorm heeft, dat wil zeggen dat op een bepaald moment het circuit over het andere deel van de baan heen gaat. Afgezien daarvan is het circuit beroemd om haar snelle bochtencombinaties en haar technische veeleisendheid en is Suzuka zeer geliefd bij vrijwel alle coureurs.

Suzuka werd in 1961 gebouwd als testcircuit voor Honda. De ontwerper ervan is John Hugenholtz, de man die ook Zandvoort en Jarama ontwierp. Na ingrijpende veranderingen werd de Grand Prix van Japan vanaf 1987 tot en met 2006 steeds op Suzuka gereden. Na twee jaar op het circuit van Fuji geracet te hebben, heeft de FIA toch weer besloten de Japanse Grand Prix op het circuit van Suzuka te organiseren. Dat vinden velen een hele verademing, omdat de sfeer en toegankelijkheid in Suzuka stukken beter is.

In Nagoya is heel veel te zien, van een kasteel tot verschillende tempels. Uitgaan gebeurt in de wijk Fushimi, waar het nachtleven te vinden is. Sakae is een wijk met winkels, eetgelegenheden en entertainment. Voor de liefhebbers van een rustig uitgaansleven is er East End. De Japanners zijn ontzettend vriendelijk tegenover toeristen en de jongeren kunnen vaak goed Engels spreken. En ook al zijn de Japanse steden erg duur, dankzij de sterkere euro is Japan nu wel iets goedkoper geworden.
   meer over japan
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van Zuid-Korea, Yeongam
Korean International Circuit: 16 oktober 2011

Yeongam - De Grand Prix van Zuid-Korea, Korean International Circuit Alles
   terug naar boven

Formule 1 BAR Honda tijdens de Melbourne Grand Prix 2005 - Demo of BAR 2006 Formule 1 Red Bull tijdens de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring, 2006
De Grand Prix van India, Greater Noida
Buddh International Circuit: 30 oktober 2011

Buddh International Circuit - De Grand Prix van Greater Noida, India
   meer over india
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van de VAE, Abu Dhabi
Yas Island Circuit: 13 november 2011

Yas Island Circuit - De Grand Prix van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi Op het nieuwe circuit van de Verenigde Arabische Emiraten in het Midden Oosten wordt dit jaar voor de tweede keer de finalerace gereden. De sheiks in het Midden Oosten hebben ook hier geprobeerd het net weer beter te doen dan hun buren. Hoogtepunten van de baan zijn het Yas Marina Hotel, waar het circuit doorheen loopt, de zestig meter hoge Sun Tower voor VIP-gasten en de jachthaven.
   meer over dubai
   meer over het circuit
   terug naar bovenDe Grand Prix van Brazilie, Sao Paulo
Interlagos: 27 november 2011

Autódromo José Carlos Pace - De Grand Prix van São Paulo, Brazilie Autódromo José Carlos Pace of Interlagos is het circuit waarop sinds 1973 de Grand Prix van Brazilie gereden wordt. De baan is vernoemd naar Carlos Pace, een Braziliaanse coureur die in 1975 de GP van Brazilie won en twee jaar later verongelukte bij een vliegtuigcrash.

Een aantal jaar lang werd de Grand Prix hier niet gereden, omdat de baan compleet verouderd was en vernieuwd moest worden. In 1978 verhuisde de Braziliaanse Grand Prix daarom naar het circuit van Japarepagua, bij Rio de Janeiro. Na 12 jaar kwam de Grand Prix definitief terug naar het circuit van Interlagos, een voorstad van de metropool Sao Paulo. Het in 1940 ontworpen circuit was destijds tweemaal zo lang als tegenwoordig, en kent grote hoogteverschillen. Het in 1990 verkorte circuit is het circuit waar tegenwoordig op wordt gereden. Het grote hoogteverschil is echter gebleven. Volgens de coureurs is dit het hobbeligste circuit van het seizoen, waardoor de bodemplaten van de auto's het zwaar te verduren hebben. Ook is het circuit een van de weinige die tegen de richting van de klok wordt verreden, waardoor het ook voor de coureurs erg zwaar is. Het circuit is semi-permanent. De lengte van de baan is 4,309 kilometer en er worden bij een Formule 1 wedstrijd 71 rondjes gereden.

De Braziliaanse GP is niet de laatste Grand Prix dit jaar, maar wel één die u op uw verlanglijstje kunt zetten. Als u van de Zuid-Amerikaanse natuur en cultuur houdt, moet u zeker eens naar Brazilie gaan. Tijdens een Formule 1 reis kunt u ook prachtige steden bezoeken zoals Rio de Janeiro of Salvador, en de breedste watervallen ter wereld of ongerepte natuur als de Pantanal maken het plaatje compleet.

De Grand Prix van Brazilie heeft echter ook een schaduwzijde. Het is een circuit waar u niet gezellig rond kunt lopen, omdat iedere tribune zijn eigen ingang heeft en ook de criminaliteit waar Sao Paulo om bekend staat, zullen we niet verzwijgen. Luister goed naar waar u op moet letten, dan zijn er toch zoveel mooie en leuke momenten te beleven, dat wij ook deze reizen aan kunnen bevelen.
   meer over brazilie
   meer over het circuit
   terug naar boven

Formule 1 Renault tijdens de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring, 2006 Formule 1 - tijdens de Grote Prijs van Europa op de Nürburgring, 2006

   Statistieken   F1-reizen   Tickets bestellen


   Advertentie   Vakantietips   Accommodaties   Reizen A-Z   Sportreizen


   Landen   Steden


Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2021 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dé verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.