Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     landen     myanmar
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs
Informatie
Over ons
Link service
Link toevoegen
Partner worden
Sitemap
Top 100
Contact
Uitverkoop
Dagaanbieding
Kortingshoek
SunnyDeal
 meer aanbiedingen
Vakantietips
Aanbiedingen
Beoordeling
Brochures
Inentingen
Reisorganisaties
Reisvergelijkingen
Reisverslagen
Routeplanners
Vakantienieuws
Vakantievoorbereiding
 meer vakantietips

Zonvakanties
Arke
De Jong Intra
Neckermann
Sunweb
 meer zonvakanties
Lastminutes
Kras lastminutes
Verre lastminutes
Peter Langhout
 meer lastminutes
Verre reizen
FOX
Koning Aap
Tenzing Travel
NRV Holiday
TunaFish
 meer verre reizen
Auto vakanties
ANWB autovakanties
De Jong Intra
Kras autovakanties
Peter Langhout
Sunweb Autovakanties
Vacance Select
 meer autovakanties
Wintersport
Bizz Travel
Clubmed
Husk Winter
Sunweb Winter
 meer wintersport
Vliegtickets
Cheap Tickets
Ebookers
Expedia
KLM
Vliegen naar
World Ticket Center
 meer vliegtickets
Stedentrips
Effeweg
Ga Samen
Van Nood reizen
Weekendesk
 meer stedentrips
Hotels
Accor
BoekHotel.nl
Expedia
Formule 1 hotels
Hotels.com
Hotelspecials.nl
 meer hotels
Campings
Countrycamp
Ecamp
Eurocamp
Gustocamp
Petit Paradis
Suncamp
 meer campings
Bungalowparken Center Parcs
Hogenboom
Landal Greenparks
Libema
Roompot Vakanties
Vakantiepark Oranje
 meer bungalows

Myanmar online
Reizen Myanmar
Vakantie Myanmar
NRV Myanmar
Van Verre
Tenzing Travel Myanmar
Koning Aap
Reisgidsen Myanmar
Riksja Travel
 meer partners

Vakantie Myanmar


  myanmar    linkoverzicht myanmar 

Algemene informatie over Myanmar reizen

Een reis naar Myanmar betekent een reis naar het ongerepte Azië. Je treft er in vergelijking met landen als Thailand en Indonesië weinig andere reizigers. De bevolking is vriendelijk en bovenal nieuwsgierig naar jou als westerling.Om het lokale leven te ontdekken, reis je naar het platteland van Myanmar en bezoek je kleine, afgelegen dorpen. Ook mogen er tijdens je reis enkele hoogtepunten niet ontbreken. Deze highlights vind je alleen in Myanmar en maken het land uniek.

Het klimaat in Myanmar

Myanmar heeft een tropisch moessonklimaat, wat inhoudt dat het land zeer natte periodes en langdurige droge periodes kent. In het midden van het land ligt een zeer droog gebied. Er zijn in Myanmar grofweg seizoenen; het regenseizoen van eind mei tot midden oktober, het koele droge seizoen van eind oktober tot midden februari en het hete droge seizoen van eind februari tot midden mei.

Populaire zoektermen

boeddha pagode waterbuffels inle meer bagan stoepa kalaw tempels yangon zonvakantie naypyidaw duikvakantie bamar kyaikhtiyo myanmar rondreis huwelijksreizen mandalay ngapali beach monywa kalaw birma

Highlights Myanmar

De Shwedagon-pagode

Een Myanmar-reis begint vaak in Yangon. Omdat Myanmar een vrij onbekende reisbestemming is en het er hier anders dan anders aan toegaat, is het prettig om rustig te acclimatiseren. Hoe word je hier wegwijs, hoe reis je veilig door het land en met welke tradities moet je rekening houden? Niemand kan je dit beter vertellen dan een lokale gids. Onze tip is dan ook om in Yangon met een gids eropuit te gaan. Eet een Birmese vissoep in een traditioneel theehuis, proef poffertjes op de markt en breng een offer in de Shwedagon-pagode. Deze gouden tempel torent hoog boven de stad uit en glinstert in de zon. Het is er een drukte van jewelste met gelovigen die hun dagelijkse offerrituelen uitvoeren. Aanschouw de rituelen respectvol en laat de gids je vertellen hoe je zelf een bloem kan offeren. Een bijzonder begin van je Myanmar-reis.De tempelvallei van Bagan

Holland meets Myanmar. In Bagan vind je een uitgestrekte vallei met daarop meer dan drieduizend tempels, stupa’s en kloosters. Hoe beter de vallei verkennen dan per fiets? Een fris briesje is wel zo prettig terwijl de zon de vallei opwarmt en ook kan je op deze manier meer tempels bezoeken dan te voet. De grootste tempels zijn open, maar de kleine tempels zijn ook zeker een bezoek waard. Vaak hangt er een slot aan de houten deuren. Ga dan op zoek naar een boer die dicht bij de tempel aan het werk is op het land, grote kans dat hij de sleutel in zijn zak draagt. Net voor zonsondergang beklim je een tempel om vanaf het dak de zon te zien zakken. De vallei kleurt oranje en de details van de tempels vervagen, terwijl de contouren steeds duidelijker worden. Zo’n zonsondergang zie je gegarandeerd nergens anders.
Beenroeiers op Inle Lake

Dorpen op palen boven het water, drijvende tuinen en vissers die hun netten met de vangst van de dag binnenhalen. Geen vissers zoals wij die kennen, maar traditionele beenroeiers. Met een stok bevestigd aan het been peddelt men over het meer. Inle Lake laat een dagelijks, uniek ritueel zien waar jij als reiziger getuige van bent. Je luncht hier in een huis tussen de rijstvelden en peddelt zelf ook even rond op het meer. Ook leer je hier de kunst van sigarendraaien en hoe je zijde maakt van een lotusbloem. Overnachten kan in Nyaung Shwe, een plek waar je op de markt vrouwen in klederdracht ziet en reizigers samenkomen in cafés aan het water. Reizigers, inwoners en koeien delen hier de zanderige straten. Ondanks dat het een hoogtepunt is, blijft het natuurlijk Myanmar…Bouw je eigen Myanmar reis

Myanmar online

Wil jij de hoogtepunten van Myanmar combineren met reizen van het gebaande pad? Bouw je eigen Myanmar-reis met de bouwstenen van Myanmar online, onderdeel van Rikjsa Travel. Je reist individueel, verblijft kleinschalig en sfeervol en beleeft het land echt. De ervaren reisspecialisten zijn zelf in Myanmar geweest en helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis.
   myanmar online

Reis je binnenkort naar Myanmar vergeet dan niet tijdig je Myanmar visum aan te vragen.Waar ligt Myanmar? Myanmar op de wereldkaart!

Het 'Land van Gouden Pagodes' ligt in Zuidoost-Azië, grenzend aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. In het zuidwesten heeft Myanmar een lange kustlijn.