print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs

Beste fietsroutes fietsvakantie België


  vakantienieuws    beste fietsroutes fietsvakantie belgie 

Beste fietsroutes voor een fietsvakantie in België

Voor een fietsvakantie kun je goed terecht in België. België heeft dan ook voor iedereen wel wat te bieden. Je vindt er veel ruimte en een uitgebreid netwerk met interessante fietsroutes zowel langs de kust als in de Ardennen. De beste fietsroutes voor een fietsvakantie in België zijn vaak autovrij en daarmee ook erg veilig. Je fietst langs uitgestrekte natuur- en landbouwgebieden en in de dorpjes waar je doorheen fiets kun je vaak voor weinig geld nog heerlijk genieten van een biertje en uitgebreid eten.

Belgie beste fietsroutes

Je kunt de fietsroute door België natuurlijk zelf samenstellen op internet, hier een paar van de beste fietsroutes voor een fietsvakantie in België.

Beste fietsroutes België


   1. De fietsroute langs (een stuk van) de Maas. De hele route is wel 1150 km lang

   2. De vijflanden fietstocht; Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg, een fietstocht van meerdere dagen en ruim 500 km

   3. De fietsroute langs de kust, de hele kustroute is 85 km lang maar je kunt ook kleinere routes fietsen

   4. De Vlaanderen fietsroute. Deze route is zeer geschikt voor een dagje uit, een weekend lekker fietsen of voor een meerdaagse fietstocht

Beste fietsroutes Belgie

Populaire zoektermen

nieuws fietsvakantie vijflanden fietstocht belgie fietsen nederland vlaanderen fietsroute fietsvakantie belgie fietsroutes fietsen in duitsland washington irving route MTB Verbier fietsuitrusting kustroute

Wat is de ideale fiets voor een langere fietstocht

Voor langere fietstochten is een goede fiets belangrijk. Er zijn heel veel soorten fietsen te koop, maar je zou, als je graag langere fietstochten maakt, eens moeten kijken naar een goede trekkingfiets. Een trekkingfiets is gemaakt om langer fietsen zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken. De trekkingfiets is dan ook voorzien van meerdere versnellingen, soms wel 30, waardoor het makkelijker wordt om een heuvel op te rijden, maar ook om tegen de wind in te kunnen fietsen, of met een kind of zwaardere bagage achterop te fietsen.

Bij een trekkingfiets kun je kiezen uit twee verschillende schakelsystemen; de ketting- of de naafschakeling. Je kunt ook kiezen uit verschillende remsystemen, te weten: hydraulische schijfrem, hydraulische velgrem, V-brake of mechanische schijfrem. Welk soort remsysteem je kiest, hangt af van de eisen die je hieraan stelt en van het doel waarvoor je de fiets gaat gebruiken.

Een trekkingfiets heeft in de meeste gevallen een lichtgewicht frame van aluminium. Door dit lichtgewicht frame kan de fiets ook goed worden meegenomen op de fietsdrager van een auto. Ondanks het lichte gewicht van het frame is de fiets oersterk en dat maakt dat de trekkingfiets ook goed te gebruiken is als dagelijkse fiets om bijvoorbeeld de kinderen mee naar school te brengen of om boodschappen mee te doen. Bovendien is de trekkingfiets voorzien van een verende voorvork en smalle banden waardoor de fiets goed vooruit komt op verharde én onverharde wegen.

De maat van het frame kiezen

Wanneer je een trekkingfiets gaat kopen is het belangrijk om vooraf te bekijken wat de framemaat is die je nodig hebt. Op de website van bikester.be kun je deze maat eenvoudig berekenen. Door de framemaat in te geven op de website zie je direct welke trekkingfietsen het meest geschikt zijn voor je en die kun je eenvoudig dan makkelijk met elkaar vergelijken. Als je de fiets via Bikester.be aanschaft, kun je deze, wanneer je keuze toch niet bevalt, binnen 30 dagen gratis terugsturen.

Een tip: bewaar de speciale verpakking waarin de fiets wordt geleverd, dan heb je gelijk een goede retourverpakking!

fietsvakantie belgie

Meer vakantienieuws


   last minute vakantiedeals
   beste romantische bestemmingen
   populaire bestemmingen wintersport
   leukste bestemmingen voor je vakantie
   hierom is tenerife het leukste canarische eiland
   reizen met een budget: hoe doe je dat?
   netflix streamen
   vakantiecheck auto
   elektrische hybridefiets
   3x op je bucketlist
   tips voor budgetvakanties
   leukste lastminutes
   top 10 accommodaties aan de piste (tirol)
   onmisbare vakantie apps
   meer vakantienieuws