print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs

Populairste wintersportbestemmingen


  vakantienieuws    populaire bestemmingen wintersport 

Dit zijn de meest populaire bestemmingen voor een wintersportvakantie

Een echte verrassing zal het niet zien, maar jaarlijks vertrekken honderdduizenden Nederlands naar de sneeuw. Nu onze winters steeds zachter worden, roepen de bergen tijdens de donkere maanden rond Kerstmis. Waar kun je genieten van een heerlijke week wintersport? Welke bestemmingen zijn het populairst onder Nederlanders?



Populaire zoektermen

nieuws skivakantie winterberg tirol salzburg alpen

Dit zijn de 5 populairste landen voor wintersportvakantie

Hieronder vind je de meest populaire bestemmingen onder Nederlandse ski- en snowboarders.

#1 Oostenrijk

Echt verbaasd zul je niet zijn, maar Oostenrijk is de populairste wintersportbestemming onder Nederlanders. Lange pistes, après-ski en relatief gunstige prijzen vergeleken met Italië en Frankrijk: het Alpenland heeft alles dat Nederlandse wintersporters zoeken. Ook is Oostenrijk relatief sneeuwzeker. Hoge skigebieden in Tirol en het Salzburgerland zijn pakweg jaarlijks van december tot en met Pasen geopend. Je kunt naar Oostenrijk reizen met de auto, maar ook per bus, trein of vliegtuig. Op de website van Interhome boek je eenvoudig een fijn verblijf dichtbij de piste.



#2 Frankrijk

Ook Frankrijk is populair onder Nederlandse ski- en snowboarders. Les Portes du Soleil is met ruim 600 km aan piste ongekend geliefd bij ervaren wintersporters. Meer dan de helft van de pistes is rood of zwart en je vindt hier nauwelijks toeristische hoogbouw. Lieflijke dorpjes en zonnige pistes maken Les Portes du Soleil tot één van Nederland’s favorieten. Ook het gebied Val Thorens mag niet in dit lijstje ontbreken. Het is het hoogste gebied in de Franse Alpen en daarmee heel sneeuwzeker. Ook staat Val Thorens bekend om z’n geweldige uitgaansgelegenheden en feesten tot in de late uren. Ook wie niet per se voor de sneeuw komt, kan hier prima terecht.

#3 Zwitserland

Zwitserland spreekt tot de verbeelding met indrukwekkende bergtoppen, prachtig uitgelichte dorpen en lange afdalingen. Het is waarschijnlijk de duurste wintersportbestemming uit deze top 5, maar daardoor niet minder geliefd. Het autovrije dorp Zermatt, dat goed met de trein te bereiken is en op grote hoogte ligt, staat op de bucketlist van menig Nederlander. Ook Fiss, deels Italiaans en deels Zwitsers, heeft een bijzonder plekje veroverd in de harten van veel wintersporters. De noordelijk gelegen bergketen houdt slecht weer veelal tegen, waardoor je hier meestal kunt skiën met de zon op je bol.

#4 Italie

Wie wil dat nou niet? Overdag buffelen op de piste en ‘s avonds genieten van heerlijke pizza en pasta? Monte Rosa is nog niet super toeristisch, maar wint snel aan populariteit door het geweldige palet aan lange en brede pistes: ideaal voor beginners en gevorderden dus! Je kunt hier nog rustig genieten van besneeuwde landschappen, zonder dat je ‘s avonds in de après-ski bar wordt verwacht. De meeste Nederlandse wintersporters zoeken hun heil in de Dolomieten, net over de grens met Oostenrijk. Deze bestemming is nog relatief goed te berijden, al zul je wel wat langer in de auto moeten zitten dan naar Oostenrijk of Zwitserland.



#5 Duitsland

Wie geen zin heeft om ver te rijden, kan ook prima de latten onderbinden bij onze oosterburen. Winterberg ligt op circa 3,5 uur rijden van Nederland en is daarom ongekend populair als bestemming voor een lang weekend naar de sneeuw. In het zuiden van Duitsland vind je het hoger gelegen Zwarte Woud en de Allgäu, waar je meestal van kerst tot en met begin maart kunt skiën. Deze gebieden zijn mooi en divers, maar kleiner en minder sneeuwzeker dan de pistes in grotere wintersportbestemmingen.

Meer vakantienieuws


   leukste bestemmingen voor je vakantie
   hierom is tenerife het leukste canarische eiland
   reizen met een budget: hoe doe je dat?
   5x gratis in vegas
   netflix streamen
   vakantiecheck auto
   elektrische hybridefiets
   3x op je bucketlist
   tips voor budgetvakanties
   leukste lastminutes
   top 10 accommodaties aan de piste (tirol)
   onmisbare vakantie apps
   meer vakantienieuws