print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs

Hierom is Tenerife het leukste Canarische eiland


  vakantienieuws    tenerife leukste canarische eiland 

Hierom is Tenerife het leukste Canarische eiland!

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en biedt genoeg vertier voor een heerlijke vakantie! Waar de andere eilanden alleen worden bezocht door strandliefhebbers, is Tenerife ook geliefd bij natuurliefhebbers en actievelingen. Op dit eiland wisselt de mooie kust en azuurblauwe zee zich namelijk af met ruige natuur. Wat voor een vakantieganger je ook bent, er valt voor iedereen wel wat te beleven!



Populaire zoektermen

nieuws spanje tenerife canarische eilanden vakantiewegwijzer

Redenen waarom Tenerife het leukste Canarische eiland is

Wij benoemen de beste redenen waarom Tenerife het leukste Canarische eiland is.

#1 Het is een paradijs voor zonliefhebbers

Aan vitamine D kom je niet tekort tijdens je vakantie naar Tenerife. Het zonovergoten eiland biedt namelijk gemiddeld 8 zonuren per dag. In de zomermaanden is het zonnig en droog met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Voor een zonvakantie kan je dan ook het beste tussen mei en oktober gaan, want dan ligt de gemiddelde maximumtemperatuur boven de 24 graden. Toch kun je ook buiten deze periode op Tenerife terecht voor een vitamine D boost: zelfs in de wintermaanden is het er geregeld boven de 20 graden. Geniet van de zon in een van de gezellige badplaatsen, zoals Playa de Las Am�ricas, Costa Adeje of Los Cristianos.



#2 Kinderen hebben er de tijd van hun leven

Tenerife is ideaal voor een gezinsvakantie. Met een ruime selectie aan kindvriendelijke accommodaties gaat het hele gezin op dit eiland een fijne vakantie tegemoet. Tel daar mooie kindvriendelijke stranden, avontuurlijke uitjes en geweldige waterparken bij op en je begrijpt waarom Tenerife het leukste Canarische eiland is voor kinderen. Ga jij met de kinderen op vakantie? Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan het Siam Park. Dit is een gigantisch waterpark vol met spectaculaire glijbanen en heerlijke zwembaden.

#3 Er is veel te zien en te doen voor natuurliefhebbers

De natuur op Tenerife is overwegend grillig en ruig, je vindt er vulkanisch gebergte, maanlandschappen en dichtbegroeide bossen. Dit maakt het eiland ook bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers en actievelingen. Ben jij graag actief bezig tijdens je Tenerife vakantie? Breng dan een bezoekje aan deze parken en landschappen.

Teide national park

De grootste toeristische attractie van heel Tenerife is de bekende vulkaan Pico del Teide in het Nationale Park El Teide. Tijdens je vakantie op Tenerife mag je deze zeker niet missen! Bovenaan de top bevind je je in een compleet andere wereld door het bijna onnatuurlijke maanlandschap en prachtige uitzicht. Het landschap rondom de vulkaan is een beschermd natuurgebied en bestaat uit grillige rotsformaties, bananengaarde, drakenbloedbomen en wijngaarden. Trek je hiking boots aan en ga op pad!



Anaga gebergte

Op slechts een paar minuten rijden vanuit hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, vind je het Anaga-gebergte. Hier vind je de meest ongerepte natuur van het hele eiland. Het zal je dus niet verbazen dat deze is uitgeroepen tot biosfeerreservaat door UNESCO. Het is een spectaculair mooi natuurgebied met diepe valleien, ravijnen en steile bergtoppen die doorlopen tot aan prachtige stranden. Ook kun je er wandelen, mountainbiken en paardrijden.



Masca kloof

In het rustige bergdorpje Masca, gelegen in het noordwesten van Tenerife, kijk je je ogen uit! Maak een pittige wandeling naar beneden en kijk uit op een panoramisch uitzicht op de kloven. De route is niet erg lang, maar je daalt af met een hoogteverschil van zo�n 600 meter, dit verhoogt de moeilijkheidsgraad. De route eindigt op een klein strandje, vanaf hier kun je per boot naar Los Gigantes varen.



Dit waren de beste redenen waarom Tenerife het leukste Canarische eiland is. Of je nu een zon-of natuurliefhebber bent of met het hele gezin op pad gaat, op dit eiland kan het allemaal! Kun jij niet wachten om je koffers in te pakken? Kies voor een last minute vakantie naar Tenerife!

Meer vakantienieuws


   5x gratis in vegas
   netflix streamen
   vakantiecheck auto
   elektrische hybridefiets
   3x op je bucketlist
   tips voor budgetvakanties
   leukste lastminutes
   top 10 accommodaties aan de piste (tirol)
   onmisbare vakantie apps
   meer vakantienieuws