Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     turkije     vakantie
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs
Informatie
Over ons
Link service
Link toevoegen
Partner worden
Sitemap
Top 100
Contact
Uitverkoop
Dagaanbieding
Kortingshoek
SunnyDeal
 meer aanbiedingen
Vakantietips
Aanbiedingen
Beoordeling
Brochures
Inentingen
Reisorganisaties
Reisvergelijkingen
Reisverslagen
Routeplanners
Vakantienieuws
Vakantievoorbereiding
 meer vakantietips

Zonvakanties
Arke
De Jong Intra
Neckermann
Sunweb
 meer zonvakanties
Lastminutes
Kras lastminutes
Verre lastminutes
Peter Langhout
 meer lastminutes
Verre reizen
FOX
Koning Aap
Tenzing Travel
NRV Holiday
TunaFish
 meer verre reizen
Auto vakanties
ANWB autovakanties
De Jong Intra
Kras autovakanties
Peter Langhout
Sunweb Autovakanties
Vacance Select
 meer autovakanties
Wintersport
Bizz Travel
Clubmed
Husk Winter
Sunweb Winter
 meer wintersport
Vliegtickets
Cheap Tickets
Ebookers
Expedia
KLM
Vliegen naar
World Ticket Center
 meer vliegtickets
Stedentrips
Effeweg
Ga Samen
Van Nood reizen
Weekendesk
 meer stedentrips
Hotels
Accor
BoekHotel.nl
Expedia
Formule 1 hotels
Hotels.com
Hotelspecials.nl
 meer hotels
Campings
Countrycamp
Ecamp
Eurocamp
Gustocamp
Petit Paradis
Suncamp
 meer campings
Bungalowparken Center Parcs
Hogenboom
Landal Greenparks
Libema
Roompot Vakanties
Vakantiepark Oranje
 meer bungalows

Thailand online

Vakantie Thailand
Koning Aap
Reisgidsen Cuba
SNP Reizen
Tenzing Travel Cuba
Kras Cuba
Djoser Junior
ArkeFly Varadero
ArkeFly Holguín
Baobab
Zonvakantie
Vliegennaar
Riksja Travel
 meer partners

Vakantie Turkije – 5 belangrijke tips


  turkije    vakantie    foto's    linkoverzicht turkije 

Vakantie Turkije: wat zijn de lokale gewoontes?

Vlieg je binnenkort richting Turkije voor een unieke vakantie tussen de lokale bevolking? Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent op de lokale gewoontes geven wij je hier alvast een aantal belangrijke tips.Op deze manier kom je goed beslagen ten ijs en kun je het maximale uit je vakantie halen.

Tip 1: Regel vooraf online je visum

Mocht je het nog niet mee gekregen hebben: Sinds 1 November 2014 is het niet meer mogelijk om je visum op het vliegveld in Turkije aan te schaffen. Dit dien je nu vooraf online te doen. Gelukkig zijn er voldoende aanbieders. Zelf vinden we de dienstverlening van Onlinevisumvoorturkije heel goed. Ze beschikken als enige aanbieder over het WebwinkelKeur en je kunt hier ook in het weekend je visum aanvragen. Ideaal mocht je met spoed je visum nog moeten regelen.Tip 2: Let op met foto’s maken

Foto’s maken, uiteraard wilt u dat! U kunt dan later nog eens terugkijken op deze vakantie en mooie herinneringen ophalen. In Turkije dient u echter wel rekening te houden met de “regels” omtrent fotograferen. Zo is het niet toegestaan om foto’s te maken met je flitser! Wees ook voorzichting met gebouwen, zeker militaire gebouwen. En mocht je bij aankomst op het vliegveld meteen je eerste kiekje willen maken dan adviseer ik je om vooraf toestemming te vragen. Anders is je vakantie al afgelopen voordat hij goed en wel begonnen is.

Vind je het leuk om met lokale bevolking op de foto te gaan? Vraag dan vooraf toestemming en kijk zeker niet raar op als er na de foto om een vergoeding gevraagd wordt.

Tip 3: Neem Euro’s en Lira’s mee

Wil je Turkije echt proeven? Ga dan op bezoek bij de lokale bevolking in het binnenland! Op deze manier ervaar je het echte Turkije. Neem wel voldoende cash geld mee want het is gebruikelijk om te betalen voor het nemen van foto’s of het betreden van een gebied. Je kunt veelal betalen met Euro’s betalen maar neem voor de zekerheid Turk Lira’s mee. Zorg ervoor dat je niet teveel Lira’s aanschaft want ze zijn moeilijk terug te wisselen. Naast cash geld adviseer ik je om de pinpas en eventueel creditcard mee te nemen. Zorg dat je ook de pincode van je creditcard paraat hebt.

Tip 4: Reageer respectvol op een handweigering

Bezoek je als man de afgelegen gebieden in Turkije dan kan het zijn dat een Turkse vrouw je de hand weigert. Andersom geldt dit ook. Pak dit niet op als een belediging, integendeel!Tip 5: Eet je mee als gast, laat je dan in de watten leggen

Turkse mensen zijn enorm gastvrij en leggen je graag in de watten. Op het moment dat je mee eet dan is het niet de bedoeling om mee te helpen met koken of afwassen. Als gast willen ze je in de watten leggen en voel je absoluut niet bezwaard om dit over je heen te laten komen.

Bouw je eigen Turkije reis

Turkije online

Turkije is een uniek land. Zeker als je het binnenland bezoekt dan zal je, mits rekening houdend met de lokale gebruiken, een unieke vakantie ervaren. Ben je je nog aan het oriënteren op een individuele reis? Neem dan eens een kijkje op de website van SNP. Hier vind je een grote variëteit aan vakanties.
   snp natuurreizen

Actieve vakanties SNP Natuurreizen

Vakanties en reizen naar Turkije

Turkije is nog altijd een ongekend populaire vakantiebestemming aan de Middellandse Zee. Zowel in de Egeïsche kust, de Zuid-Egeïsche kust en de Turkse Rivièra zijn de mogelijkheden goed; van stappen tot vroeg in de ochtend tot hele dagen aan het strand liggen, dat kan hier in Alanya, Antalya, Gümbet, Kusadasi of Marmaris!

Natuurlijk mooi meegenomen is dat Turkije spotgoedkoop is en hoge temperaturen heeft.


Turkije TurkijeDe Turkse Rivièra

Aan de Turkse Rivièra liggen talloze baaien en dorpjes waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. De kilometerslange kustlijn maakt Turkije een prachtige bestemming voor zon- en strandliefhebbers. Een extra voordeel van een vakantie naar Turkije is het aantrekkelijke prijsniveau.Oost-Turkije

Hoewel Turkije inmiddels een bekend vakantieland is, wordt het oostelijk deel nog maar weinig bereisd. En dat terwijl het de mooiste streken herbergt zoals het Kaçkar-gebergte en het maanlandschap van Cappadocië. Doordat er zoveel verschillende volken in Turkije hebben geleefd, zijn er diverse interessante overblijfselen te vinden die bezichtigd kunnen worden.

Maar vooral is Oost-Turkije een belangrijk kruispunt van culturen. Tijdens een rondreis vindt u in Hattusas de ruïnes van het rijk der Hittieten, bezoekt u de laatste resten van het erfgoed van de Armenen in de ruïnestad Ani en op het eiland Akdamar, en beleeft u de springlevende cultuur van de Koerden in steden als Diyarbakir, Van en Sanliurfa.


Achter het beeld van grote resorts, drukke stranden en overvolle straten schuilt een andere kant van Turkije met een zeer gastvrije bevolking, authentieke plaatsen en overweldigende natuur. In dit immens grote land, waar je je nog wel eens vergist in de afstanden, ontdekte Turkije Online drie totaal verschillende gebieden. Volgens hen het echte Turkije.