Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     themareizen     paardrijvakanties
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs
Informatie
Over ons
Link service
Link toevoegen
Partner worden
Sitemap
Top 100
Contact
Uitverkoop
Dagaanbieding
Kortingshoek
SunnyDeal
 meer aanbiedingen
Vakantietips
Aanbiedingen
Beoordeling
Brochures
Inentingen
Reisorganisaties
Reisvergelijkingen
Reisverslagen
Routeplanners
Vakantienieuws
Vakantievoorbereiding
 meer vakantietips

Zonvakanties
Arke
De Jong Intra
Neckermann
Sunweb
 meer zonvakanties
Lastminutes
Kras lastminutes
Verre lastminutes
Peter Langhout
 meer lastminutes
Verre reizen
FOX
Koning Aap
Tenzing Travel
NRV Holiday
TunaFish
 meer verre reizen
Auto vakanties
ANWB autovakanties
De Jong Intra
Kras autovakanties
Peter Langhout
Sunweb Autovakanties
Vacance Select
 meer autovakanties
Wintersport
Bizz Travel
Clubmed
Husk Winter
Sunweb Winter
 meer wintersport
Vliegtickets
Cheap Tickets
Ebookers
Expedia
KLM
Vliegen naar
World Ticket Center
 meer vliegtickets
Stedentrips
Effeweg
Ga Samen
Van Nood reizen
Weekendesk
 meer stedentrips
Hotels
Accor
BoekHotel.nl
Expedia
Formule 1 hotels
Hotels.com
Hotelspecials.nl
 meer hotels
Campings
Countrycamp
Ecamp
Eurocamp
Gustocamp
Petit Paradis
Suncamp
 meer campings
Bungalowparken Center Parcs
Hogenboom
Landal Greenparks
Libema
Roompot Vakanties
Vakantiepark Oranje
 meer bungalows

Paardrijvakantie online

Vakantie Paardrijvakantie
Penny weekend
FarmCamps
Ruitersport Sissi
Club Med
Horse Holiday Farm
 meer partners

Inspiratie voor paardrijvakanties

Paardrijden en reizen is voor mij de ultieme combinatie voor een topdag ergens op de wereld. Mijn liefde voor paarden was er al vroeg en sindsdien rijd ik overal waar ik kom paard. Daarom inspireer ik julie graag met alle mogelijkheden die er zijn op reis.

Wat dacht je van een reis naar IJsland om daar eens de tölt uit te proberen op een IJslander? Of bestijg een Shire of Ardenner paard in het Engelse Lake District voor een heavy horse ride die je niet gauw zal vergeten.

Moet je bij een aantal maneges in Nederland nog wel eens in het bezit zijn van een Ruiterpaspoort om een buitenrit te maken, in het buitenland kan je over het algemeen bijna overal paardrijden, ook als je niet zo ervaren bent. Het is echter wel altijd onder begeleiding en hoe goed je ook kan rijden, neem een gids mee want je kent de omgeving en het paard niet.

Wil je niet alleen paardrijden, maar wel paarden zien op reis of er iets mee doen, maak dan bijvoorbeeld een koetstocht in het Belgische Meetjesland of bezoek de stallen van een Arabische prins in Qatar. Ga naar paardenraces in Dubai of bekijk vanaf de tribune de Oostende Koerse.Mijn droom is ooit nog eens te gaan paardrijden tijdens een safari in de hoop te galopperen naast een groep giraffen. Reis mee, droom erbij weg en laat je inspireren om de wereld te paard te gaan ontdekken!
- Henriëtte Bokslag van travelaroundwithme.com
Veel keuze

Echte avonturiers proeven van het cowboyleven op een echte ranch in Canada of Amerika, rijden een safari in Afrika of maken kennis met de flora en fauna in tropisch Paraguay of uitdagend Nieuw Zeeland. Hoewel de meeste paardrijvakanties aangeboden worden naar landen als Frankrijk en Ierland, kun je in eigen land ook prima terecht.

Paardrijvakanties zijn er in alle soorten en maten. Voor volwassenen zijn er talloze verschillende reizen, maar voor kinderen is het aanbod mogelijk nog groter.

Paardrijvakanties voor volwassenen

Wij hebben een aantal bestaande vakanties geselecteerd. Klik op de titel van de betreffende aanbieder om naar de website te gaan en het ruiter- en vakantieaanbod te bekijken.BBI-Travel 9-daagse paardrijtrektocht "Donegal Trail" (individuele trektocht)
Het noordwesten van Ierland bestaat uit de graafschappen Sligo en Donegal, waar de Ierse tradities nog sterk voortleven. Deze nog weinig toeristisch streek vat het Ierse landschap goed samen: ongerepte, steile en verlaten gebieden met uitgestrekte weiden waar duizenden schapen grazen. De ongekunstelde gastvrijheid van de bewoners van deze streek is hartverwarmend. Shamrock Tours biedt u de keuze uit 2 paardrij-trektochten in dit prachtige gebied. De tochten zijn zeer afwisselend en voeren langs stille zandstranden, meren, riviertjes, de grillige Atlantische kustlijn, door bossen en groene heuvellandschappen.

Het unieke van deze trektochten is dat u ze helemaal zelfstandig rijdt. Dit lijkt sommigen misschien op het eerste gezicht wat eng, maar deze vrees is ongegrond. De trails worden al 20 jaar dusdanig goed georganiseerd dat dit absoluut de rijervaring van uw leven zal worden. Er wordt gereden op ervaren, goedgemanierde Irish Hunter paarden, die zijn voorzien van zadeltassen voor uw bagage. De gemiddelde rijtijd per dag is 4-5 uur. U krijgt een uitgebreide instructie en gedetailleerde routekaarten. De routes zijn door middel van merktekens uitgezet. U logeert in goede farm- en guesthouses, inclusief een stevig Iers ontbijt.

Als u liever op een vaste plaats wilt verblijven worden er tevens vakanties georganiseerd waarbij dagelijkse tochten worden gemaakt vanuit de Horse Holiday Farm. Ook Cross Country (16 km lange baan) & Hunting is mogelijk.
   donegal trail, ierland

Paardrijvakanties voor jongeren

Ponykampen en ruiterreizen

Daarnaast een bijzonder aanbod voor jongeren; ponykampen en ruiterreizen... Stel je voor: het is vakantie, je hoeft lekker lang niet naar school en je bent helemaal gek van paarden. Wat is er dan leuker om een week alleen of met vriendjes en vriendinnetjes paard te rijden en heel veel lol te maken? Voor iedereen is er wel een leuk programma te vinden, of je nu een eigen pony hebt, of nog nooit op een paard hebt gezeten.Wat denk je van een week lang avonturen beleven? Wil je je op een leuke en leerzame manier verdiepen in het dressuurrijden en/of springen, kies dan een kamp/reis waarbij hier extra lessen in worden gegeven. Op weer een ander kamp/reis kun je buitenritten maken, rijden zonder zadel en wordt er een stoelendans te paard georganiseerd. Wat je ook kiest, je rijdt ieder geval dagelijks een paar uur op je "eigen" paard. En daarnaast is het feest! De ene verrassing wisselt de andere af, zo wordt er gezwommen en kun je meedoen aan verschillende bosspelen. De ponykampen zijn voor jongens en meisjes tussen de 6 en 16 jaar. Speciaal voor de jongeren zijn er de jongerenreizen, die zijn voor iedereen van 12 t/m 18 jaar.

Paardrijvakantie in Vrchlabi, Tsjechie met Simbo
- leeftijdsgroep 10-13 jaar, 13-15 jaar, 15-19 jaar en 16-21 jaar -

Deze paardrijvakantie staat helemaal in het teken van paardrijden! Iedere dag ben je bezig met het verzorgen van de paarden en maak je trektochten door het Tsjechische land! Ook maak je een trektocht van twee dagen waarbij je verblijft op een andere manege! Dit is dé jongerenvakantie voor ervaren ruiters!

Tsjechië heeft een enorm uitdagend en gevarieerd landschap. Het ene moment rijd je over onverharde paden door de bossen, het volgende moment over heuvels en door kleine riviertjes! Tsjechië heeft een erg fijn klimaat voor zulke vakanties! Wel zo prettig voor jou én je paard!

Geweldig de hele dag paardrijden! Vanuit een goede manege in het plaatsje Pisecna rij je tijdens dit zomerkamp in totaal 6 dagen lang, gemiddeld 4 tot 5 uur per dag! Vier dagen maken we allerlei verschillende buitenritten door de omgeving van Pisecna. We bepalen de zwaarte van de tochten helemaal zelf. Het hoogtepunt van deze jongerenvakantie is ongetwijfeld een trektocht van 2 dagen! Tijdens deze trektocht overnacht je op een andere manege! Er zijn allerlei soorten paarden, zoals KWPN'ers, Arabieren en nog veel meer. De tochten worden begeleid door Nederlandse paardrijinstructrices. In overleg met de paardrijinstructrice kies je het paard dat bij jou past.

Ponypark City
- ponyrijles, pony verkiezing, een cowboypaard, American Barbecue, ontmoet cowboys, lampionnenparade, WigWam Kids Club, familie-avonden en nog veel meer... -

PonyparkCity is een vakantiepark met vele faciliteiten en een goed onderhoudend entertainmentprogramma. Het park is gelegen in het Vechtdal, tussen Hardenberg en Slagharen, in een bosrijke en rustige omgeving. Met vele mogelijkheden tot wandelen en fietsen alsmede uitstapjes naar diverse bezienswaardigheden in de nabije omgeving.

Kinderen en hun ouders kiezen PonyparkCity voor een avontuurleuke vakantie, want bij elk vakantiehuisje heb je een Shetland pony tot je beschikking. Daarnaast geeft een ervaren rij-instructeur gratis ponyrijlessen. Bovendien worden er diverse pony-activiteiten georganiseerd. De pony's zijn gewend om met kinderen om te gaan. Zelf de pony van stal halen, borstelen en heerlijk ponyrijden over de vele zandpaden. Kinderen voelen zich al snel 'n echte cowboy op de prairie van PonyparkCity...

Tijdens uw verblijfsduur is er vrije toegang tot Attractiepark Slagharen, het attractiepark dat in haar geschiedenis bekroond is met vele internationale prijzen.

Ponykamp Bumper met Simbo
- leeftijdsgroep 5-7 jaar en 7-10 jaar -

Een kindervakantie helemaal in het teken van pony's en paardrijden! De leukste, liefste en mooiste pony's staan voor ons klaar om jou een heel leuk ponykamp te bezorgen! Heb je nog nooit op een paard gezeten of heb je al wat meer ervaring? Je krijgt altijd les op jouw niveau!

Je leert hoe je je paard het beste kunt verzorgen, hoe je je pony moet opzadelen en hoe je op de ‘hoefslag' rijdt. Kan jij al ‘licht rijden' en durf je al in galop te gaan? Of wordt het voor jou de eerste keer? De reisleiding is net als jij helemaal gek van pony's en paarden en staat altijd voor jou klaar!

Jouw vakantie zit barstensvol leuke activiteiten. Natuurlijk ga je tijdens je ponyvakantie vooral heel veel paardrijden! Daarnaast bedenkt de reisleiding de leukste activiteiten! Wat dacht je er van om je lievelingspony na te tekenen of om de pony's zo mooi mogelijk te maken?

Paardrijvakantie door Vinea
- paardenkamp Haflinger / Palomino / Levade -

Paardenkamp van Vinea staat helemaal in het teken van paarden, logisch natuurlijk. Vinea organiseert jeugdkampen voor iedereen tussen de 7 en 19 jaar. Zo ook een leuk paardenkamp in Bergeijk en op Texel.

Een paardenkamp organiseren wij niet alleen. Dit doen wij samen met de beste maneges. Een paardenkamp moet net als alle andere kampen goed en veilig zijn. Zo moeten je tijdens een paardenkamp altijd een cap dragen als je gaat paardrijden.

Tijdens het paardenkamp op Texel kan je als je voldoende ervaring hebt zelfs op het strand rijden. Daar droom jij toch ook van? Een paardenkamp welke in het teken staat van lekker rijden op een paard in de bossen of zelfs op het strand.

Bij de Haflinger en Palomino paardrijvakantie worden zowel strand- als bosritten gemaakt. Vroeg in de ochtend gaan de mensen die een strandrit gaan maken naar de manege toe. We moeten zo vroeg opstaan, omdat het anders al te druk is op het strand en we de veiligheid van de strandbezoekers, jou als ruiter en je paard niet meer kunnen garanderen. De bosrit wordt later in de ochtend gemaakt. Voor de Haflinger en Palomino paardrijvakantie dien je minimaal 1 jaar rijervaring te hebben. Een bosrit tijdens de paardrijvakantie wordt ook in Bergeijk door zowel de Piaffe als Levade ruiters gemaakt. Tijdens de buitenrit wordt je altijd begeleidt door de instructeurs van de manege en je eigen reisleiders. Dit belooft een top paardrijvakantie te worden.

Een paardenkamp staat natuurlijk in het teken van veel paardrijden, maar daarnaast ga je nog genoeg andere leuke dingen doen. Zoals zwemmen, boogschieten, fietsen en ga zo maar door.

Ponykamp Les Chevaux met Simbo
- leeftijdsgroep 10-13 jaar en 13-15 jaar -

Paardenliefhebbers opgelet! Jouw ponykamp staat helemaal in het teken van paarden en pony's! Elke dag geven we de paarden de verzorging die ze verdienen. Zo krab je de hoeven uit en borstel je de vacht met de roskam, harde en zachte borstels. Maar bovenal breng je heel veel uren óp je paard door!

Wat is er leuker dan paardrijden over het strand? Je draaft of galoppeert door de branding van de zee of maakt mooie duinritten! Ben je een geoefende ruiter of heb je nog iets minder ervaring? Geen probleem! Dit is dé jeugdvakantie voor iedereen die gek is op paarden!

Geweldig, de hele vakantie paardrijden! Vanuit een luxe manege in de buurt van Oostkapelle gaan we heel veel paardrijden. In totaal zo'n 10 uur. Je kunt kiezen uit duin- of strandritten. Vind je het leuker om les te volgen in de binnen- of buitenbak? Geen probleem! Je kiest helemaal zelf hoe je de 10 uur invult! Wil je graag meer leren over de verzorging van de paarden? De gediplomeerde instructeurs en de Simbo-reisleiding nemen graag alle tijd om je van alles bij te brengen. Op de manege zijn in totaal ruim 25 paarden en pony's, variërend in grootte en ras. Daarnaast is er een groot restaurant, een binnenbak en een grote buitenbak.

Ponykamp georganiseerd door Vinea Vakanties
- ponykamp Shetlander / ponykamp Piaffe -

Een ponykamp staat helemaal in het teken van pony’s en paarden. Wat is er leuker dan de hele dag bezig zijn met jouw liefste dier die er maar bestaat.

Tijdens een ponykamp ga je borstelen, kammen, stal schoonmaken, maar vooral heel veel pony rijden. Op een ponykamp wil je natuurlijk ook niet anders, daarvoor heb je deze vakantie gekozen. Met nog veel meer kinderen wil jij het leukste ponykamp beleven.

In Bergeijk hebben we Piaffe, Levade waar je met heel veel pony’s kennis kan maken. Je krijgt 5 dagen les en in het begin ga je gelijk naar de stallen toe. Op dit ponykamp hebben we Fjorden, Haflingers en D en E pony’s.

Je krijgt tijdens dit ponykamp 2 uur les en zo ga je ook een mooie buitenrit door de bossen maken en ga je onderweg picknicken. Wat dacht je van een poetswedstrijd of lekker zwemmen. Let maar op, dit wordt een top ponykamp.

Wil je liever naar Texel, dan hebben we daar ponykamp Haflinger en ponykamp Palomino. Natuurlijk staat veiligheid voorop dus iedereen rijdt met een cap op. Tijdens een van deze ponykamp is het noodzakelijk dat je zelfstandig je pony in bedwang kunt houden want je kan tijdens een duin- of strandrit voor moeilijke situaties komen te staan. Tevens maak je tijdens dit ponykamp mooie bosritten en rij je dagelijks zo’n 2 uur.

Wil je liever toch iets anders dan een ponykamp, kijk dan eens verder op onze website, zeker weten dat er een leuk ander kamp voor jou beschikbaar is. En wil je toch liever de hele dag bij de pony’s zijn, kies dan de leukste ponykamp uit.