print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs

Combineer Australië met Nieuw-Zeeland


  vakantienieuws    combineer australie met nieuw-zeeland 

De mooiste plekken Down Under

Kom je hier echt kangoeroes in het wild tegen?

Het antwoord is ja! In Australië lopen de kangoeroes en koala's rond op straat. Je kijkt je ogen uit door de prachtige flora en fauna in het land. Wil je graag een reis maken naar dit mooie land? Wij geven je tips voor de mooiste plekken Down Under en hoe lang je nodig hebt om het te ontdekken in deze blog!Populaire zoektermen

nieuws australie sydney nieuw-zeeland rondreizen verre reizen backpacken

Hoeveel tijd heb je nodig voor een reis Down Under?

Om de optimale beleving te hebben tijdens jouw reis is het aan te raden om op dezelfde plek minimaal twee of drie nachten te blijven. Zodat haasten niet nodig is en optimaal kan genieten van de prachtige omgeving. Een vakantie heeft niet als doel om in vogelvlucht alles te zien, maar het is om avonturen te beleven en te genieten. Hoe lang je nou precies nodig hebt voor een reis Down Under hangt helemaal af van wat je allemaal zou willen zien.

Het advies is wel om minimaal drie weken uit te trekken voor de reis. Zo kun je op een relaxed tempo verschillende regio's van het land verkennen. Je kunt in drie weken tijd bijvoorbeeld het noorden van Queensland en de kustroute tussen Melbourne en Adelaide doen.

Daintree Queensland

De leukste activiteiten op de mooiste plekken

Van een wandeling langs de hoogste watervallen in het regenwoud tot een fietstocht naar de favoriete plekken van de locals. Australië heeft zoveel te bieden. Een van de meest unieke activiteiten zijn de ontmoetingen met dieren in het wild. Australië kent een rijk aanbod van diverse unieke dieren. Zwem met bultruggen in de Stille Oceaan of met walvishaaien in Ningaloo Reef. Sta oog in oog met koala's en kangoeroes op Kangaroo Island of spot schildpadden op Eco Beach in Broome.

Een plek die zeker niet mag ontbreken aan jouw reis naar Australië is de Outback. Hier kom je dichtbij de Aboriginal-cultuur waar je op een meerdaagse "off the beaten track" avontuur gaat. Door de ongerepte wildernis; watervallen, zwem gaten, rode woestijn en rotsformaties. Daarnaast kan je genieten van meer dan 20.000 kilometer kustlijn. Laat je betoveren door de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef met prachtig gekleurd koraal en duizenden vissen en andere diersoorten of leer surfen op Bondi Beach.Combineer Australie met Nieuw-Zeeland

Kortom, je zal best wel een aantal weken nodig hebben om dit prachtige land te ontdekken. Heb je de mogelijkheid om langer Down Under te gaan? Combineer Australië met Nieuw-Zeeland en ervaar het beste van twee werelden.

Twee prachtige landen in één droomreis

Als je eenmaal zover gevlogen hebt, naar de andere kant van de wereld, kun je net zo goed deze prachtige landen met elkaar combineren in één reis. Je reist in Nieuw-Zeeland over het algemeen van Auckland via een oversteek naar Christchurch - of vice versa - en hebt zo de mogelijkheid veel moois van zowel het noordereiland als het zuidereiland te ontdekken. Het subtropische Bay of Islands, de Maori-cultuur in het Waipoua Forest, vulkanische gebieden, imposante bergen, de goudgele stranden van het Abel Tasman NP, de magistrale gletsjers van Franz Josef en de ongerepte fjorden van Doubtful Sound.

Abel Tasman NP

Meer vakantienieuws


   leukste bestemmingen voor je vakantie
   hierom is tenerife het leukste canarische eiland
   reizen met een budget: hoe doe je dat?
   5x gratis in vegas
   netflix streamen
   vakantiecheck auto
   elektrische hybridefiets
   3x op je bucketlist
   tips voor budgetvakanties
   leukste lastminutes
   top 10 accommodaties aan de piste (tirol)
   onmisbare vakantie apps
   meer vakantienieuws