Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     landen     nederland     tilburg
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs
Informatie
Over ons
Link service
Link toevoegen
Partner worden
Sitemap
Top 100
Contact
Uitverkoop
Dagaanbieding
Kortingshoek
SunnyDeal
 meer aanbiedingen
Vakantietips
Aanbiedingen
Beoordeling
Brochures
Inentingen
Reisorganisaties
Reisvergelijkingen
Reisverslagen
Routeplanners
Vakantienieuws
Vakantievoorbereiding
 meer vakantietips

Zonvakanties
Arke
De Jong Intra
Neckermann
Sunweb
 meer zonvakanties
Lastminutes
Kras lastminutes
Verre lastminutes
Peter Langhout
 meer lastminutes
Verre reizen
FOX
Koning Aap
Tenzing Travel
NRV Holiday
TunaFish
 meer verre reizen
Auto vakanties
ANWB autovakanties
De Jong Intra
Kras autovakanties
Peter Langhout
Sunweb Autovakanties
Vacance Select
 meer autovakanties
Wintersport
Bizz Travel
Clubmed
Husk Winter
Sunweb Winter
 meer wintersport
Vliegtickets
Cheap Tickets
Ebookers
Expedia
KLM
Vliegen naar
World Ticket Center
 meer vliegtickets
Stedentrips
Effeweg
Ga Samen
Van Nood reizen
Weekendesk
 meer stedentrips
Hotels
Accor
BoekHotel.nl
Expedia
Formule 1 hotels
Hotels.com
Hotelspecials.nl
 meer hotels
Campings
Countrycamp
Ecamp
Eurocamp
Gustocamp
Petit Paradis
Suncamp
 meer campings
Bungalowparken Center Parcs
Hogenboom
Landal Greenparks
Libema
Roompot Vakanties
Vakantiepark Oranje
 meer bungalows

Nederland online

Vakantie Nederland
Koning Aap
Reisgidsen Wadden
SNP Reizen
Djoser Junior
Baobab
Zonvakantie
Riksja Travel
 meer partners

Bezoek Tilburg


  nederland    vakanties    waddeneilanden    tilburg    valkenburg    zeeland    campings    foto's    linkoverzicht 

Tilburg is hip

De voormalige industriestad is één van de urban must-sees van dit moment.

Brabanders staan bekend om hun gastvrijheid en Bourgondische levensstijl. Je vindt dan ook een enorm aantal restaurants, kroegen en eetcafés in Tilburg. Er zijn vijf ontzettend leuke gebieden met cafés en restaurants. De Heuvel met de parochiekerk is het centrale plein van de stad, met de Korte Heuvel net ernaast, het Piusplein, ook wel het studentenplein genoemd, is een van de gezelligste pleinen van Tilburg, de Stadhuisstraat en de Oude Markt.Tilburg is een van de meest veelzijdige steden van Nederland. Het winkelgebied is de centrale as in het centrum. De ideale start voor een bezoek aan de verschillende gebieden. Tilburg wordt namelijk pas echt leuk als je op ontdekkingsreis gaat! Breng een bezoek aan de Spoorzone, de bruisende horecapleinen, het verrassende Dwaalgebied met kleine, sfeervolle straatjes, of het creatieve Veemarktkwartier. Drink een Schrobbelèr, of boek een rondleiding door de brouwerij. De ultieme ontspanning vind je in de Piushaven, de binnentuinen en stadsparken. Vaar mee met één van de vele georganiseerde vaarten of ga zelf het water op, varend of dobberend.

Populaire zoektermen

oude markt piusplein dwaalgebied stadhuisstraat schrobbelèr spoorzone stadsbos013 piushaven moerenburg de heuvel tilburgse kermis sint jozefkerk kruikenstad

Vier tips om alles uit je verblijf te halen

1. Fietsen in Tilburg

Fietsliefhebbers zijn in Tilburg helemaal op hun plek! Je kunt afwisselende tochten maken, in de binnenstad of naar omliggende natuurgebieden zoals de Loonse en Drunense Duinen, de Chaamse of Oisterwijkse bossen, Gorp en Roovert, Landgoed de Utrecht, de Regte Heide en landschapspark Moerenburg, een van de mooiste gebieden van Nederland. Ben je niet zo sportief? Misschien is het een leuk idee om een met solex Tilburg te verkennen?Tip: breng een bezoek aan Abdij de Koningshoeven, hier wordt het bekende La Trappe Trappistenbier gebrouwen. Ze hebben verschillende excursies en proeverijen. Op zonnige dagen is het hier goed toeven in de tuin. Vanaf hier start een aantal leuke fietsroutes.

2. Wandelen in Tilburg

In de diverse natuurgebieden (zie hierboven) kun je heerlijk tot rust komen in afwisselende natuur. Wil je graag natuur en cultuur combineren? Dat kan! In de binnenstad van Tilburg worden verschillende stadswandelingen met stadsgids georganiseerd. Of loop de O.L. Vrouw van Koningshoeve wandeling, die je langs verschillende mooie gebouwen naar de hierboven genoemde abdij brengt.
3. Tilburg met kinderen

Op fietsafstand van het centrum van Tilburg ligt het uitgestrekte natuurgebied Stadsbos013. Een gebied bij uitstek om met de kids te bezoeken, want er is genoeg vertier. Wandelen en fietsen via knooppunten, picknicken, sporten, een klimbos, grote speeltuin, pannenkoekenhuis en een kinderboerderij.Loop het Natuurleerpad in Moerenburg, leuk voor jong en oud. Deze drie kilometer lange route komt langs tien verschillende punten. Op die tien punten krijg je informatie te lezen over iets specifieks of speciaals in Moerenburg. Voor de kinderen zijn aparte natuuropdrachten gemaakt, waarmee ze de natuur spelenderwijs leren kennen.

4. Tilburg evenementenstad

Tilburg is evenementenstad bij uitstek met gedurende het hele jaar gave festivals, feesten en nog veel meer. Carnaval wordt groots gevierd in de Kruikenstad, er zijn verschillende leuke festivals (Hap Stap, Mundial, Back 2 the 90’s, Decibel) en diverse sportevenementen als de Tilburg Ten Miles.

Tilburgse kermis

De Tilburgse Kermis in de binnenstad is al jaren lang hét bekendste evenement van Tilburg in de maand juli. De Tilburgse Kermis is met meer dan 200 attracties de grootste kermis van de Benelux. Maar de kermis is meer dan de honderden opgestelde attracties; het is een tiendaags festival vol muziek en feesten. Je kijkt vooral je ogen uit op Roze Maandag en tijdens de slotavond in de Piushaven met spectaculair vuurwerk!

Boek je eigen weekendje Tilburg

In Tilburg is het nieuwste Valk Exclusief hotel geopend met 150 royale hotelkamers, exclusieve skybar en daktuin, modern fitness/wellnesscentrum, zwembad met terras, een stijlvol à la carte en live cooking restaurant en een gezellige hotelbar. Het hotel Tilburg ligt in het hart van Brabant aan de A58, in de buurt van de Beekse Bergen, de Efteling en Abdij Koningshoeven, in een groene omgeving. Met de bruisende stad Tilburg om de hoek is er genoeg te beleven tijdens een ontspannen weekend weg.

Waar ligt Tilburg? Tilburg op de wereldkaart!

Tilburg ligt in het hart van Brabant, met veel natuur tussen Breda, Den Bosch en Eindhoven.