Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     landen     schotland     kamperen
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs
Informatie
Over ons
Link service
Link toevoegen
Partner worden
Sitemap
Top 100
Contact
Uitverkoop
Dagaanbieding
Kortingshoek
SunnyDeal
 meer aanbiedingen
Vakantietips
Aanbiedingen
Beoordeling
Brochures
Inentingen
Reisorganisaties
Reisvergelijkingen
Reisverslagen
Routeplanners
Vakantienieuws
Vakantievoorbereiding
 meer vakantietips

Zonvakanties
Arke
De Jong Intra
Neckermann
Sunweb
 meer zonvakanties
Lastminutes
Kras lastminutes
Verre lastminutes
Peter Langhout
 meer lastminutes
Verre reizen
FOX
Koning Aap
Tenzing Travel
NRV Holiday
TunaFish
 meer verre reizen
Auto vakanties
ANWB autovakanties
De Jong Intra
Kras autovakanties
Peter Langhout
Sunweb Autovakanties
Vacance Select
 meer autovakanties
Wintersport
Bizz Travel
Clubmed
Husk Winter
Sunweb Winter
 meer wintersport
Vliegtickets
Cheap Tickets
Ebookers
Expedia
KLM
Vliegen naar
World Ticket Center
 meer vliegtickets
Stedentrips
Effeweg
Ga Samen
Van Nood reizen
Weekendesk
 meer stedentrips
Hotels
Accor
BoekHotel.nl
Expedia
Formule 1 hotels
Hotels.com
Hotelspecials.nl
 meer hotels
Campings
Countrycamp
Ecamp
Eurocamp
Gustocamp
Petit Paradis
Suncamp
 meer campings
Bungalowparken Center Parcs
Hogenboom
Landal Greenparks
Libema
Roompot Vakanties
Vakantiepark Oranje
 meer bungalows

Schotland reizen
Arke Schotland
SNP Natuurreizen
Voetbalreizen Schotland
House of Britain
Pelikaan busreizen
Groepsreis Schotland
ASCI kampeerreis
Goed Idee Reizen
 meer partners

Kamperen in Schotland


  schotland    kamperen in schotland    foto's schotland    linkoverzicht schotland 

Met de tent door Schotland

Een ruig land, met veel overblijfselen uit een fascinerend verleden.


Schotland biedt tal van mogelijkheden aan avonturiers van alle soorten. Voor wie graag de wijde natuur intrekt met de tent op de rug, of bijvoorbeeld van mountainbiken houdt, biedt het land elke dag een nieuwe uitdaging.



Dankzij de snelle overtochten van Rotterdam naar Hull vormt het oversteken van de Noordzee al lang geen probleem meer, dus niets houdt je nog tegen om de onherbergzame schoonheid van het Britse noorden te gaan ontdekken.

Langeafstandspaden

Doorheen Schotland lopen een aantal lange paden die ideaal zijn om het land te verkennen, met de tent op de rug. Het Cape Wrath Trial bijvoorbeeld loopt van Fort William tot een van de meest noordelijke punten. Wie graag het Loch Ness bezoekt kan van datzelfde Fort William de Great Glen Way naar Inverness volgen.

Die laatste vormt samen met de Southern Upland Way, een zuidelijke route, de kortere Speyland Way en de West Highland Way, die uit Glasgow vertrekt, de “Big Four”. Je kan er altijd op rekenen dat deze meest bekende routes uitstekend onderhouden worden en begaanbaar zijn, al zal je wel wat uithoudingsvermogen aan de dag moeten kunnen leggen.

Populaire zoektermen

wild kamperen schotse campings vakantietips mythen en legenden portmahomack dingwall gruinard bay auchnahillin bunree glenbrittle loch ness glenmore bayview innercaimbe loch greshornish coulmore schotland foto's rRiverside broomfield edinburg holiday deals kastelen schotse hooglanden dunroamin gairloch rondreizen glasgow campsite achnahaird applecross wales badrallach ierland druimorrin dornoch

De hoogtepunten van Schotland

Backpacken met kompas of GPS

Schotland is een van de laatste plaatsen waar je nog gemakkelijk het avontuur kan aangaan van alleen op basis van een kompas rond te trekken. De “Open Access”-traditie leeft er namelijk nog steeds. Je kan dus zelf je weg van A tot B vinden, of bijvoorbeeld van geocache naar geocache trekken met een wandel-gps. Zo wordt een dag wandelen meteen een heel avontuur.

Mountainbiken

Wie graag met de mountainbike rondtrekt vindt in Schotland ook zeker zijn gading. Er zijn routes voor beginnelingen, maar ook voor meer gevorderde en haast professionele sporters. Zorg dat je de aanduidingen in verband met moeilijkheidsgraad goed begrijpt voor je aan een trektocht begint, om ongelukken te voorkomen.



Een aantal trekking centra in Schotland bieden mountainbikes te huur aan en zijn het vertrekpunt voor indrukwekkende trails. Een van de populairste is Glentress, op ongeveer een uur afstand van Edinburgh. Van daaruit kun je het Tweed Valley Forest Park verkennen, of het minder drukbezochte Cademuir of Cardrona.

Wildkamperen

Voor de authentieke Schotse trekervaring, moet je onderweg wildkamperen. Je voelt je meteen zoveel dichter bij de natuur en kan een plekje uitkiezen waar je door de ochtendzon en de fluitende vogels gewekt wordt. In Schotland is dit toegestaan, mits je een aantal regels in acht neemt.

De basisregel is eenvoudig; als het land niet is afgesloten door hekken of een andere vorm van omheining, is het in principe toegestaan er je tent op te zetten en te overnachten, tenzij anders aangegeven. Daarna geldt het “leave-no-trace”-principe: neem alle afval weer mee, ook wat biologisch afbreekbaar is, en begraaf je toiletbehoeften. Verder is het niet toegestaan bomen te beschadigen of om te hakken, maar hout sprokkelen mag wel. Als je een kampvuur aanmaakt, moet je dit naderhand wel volledig opruimen.



Kamperen in Schotland


  met NoSun    ASCI kampeerreis

Tips voor het opzetten van je tent

Je staat misschien graag op met de ochtendzon in je gezicht, maar het is best je tent met de rug naar de wind neer te zetten. Je zet je tent ook best niet recht onder een boom, tenzij er geen kans op regen is, wat helaas niet vaak het geval is in Schotland. Wanneer de bui voorbij is, zullen de druppels namelijk nog uren van de boom vallen. Het weer kan ook erg veranderlijk zijn. Je verankert de tent dus best altijd stevig in de grond, ook als het weer momenteel kalm is.

Valleien worden ’s nachts kouder dan hoger gelegen land en je zal er meer last hebben van muggen. Houd ten allen tijde rekening met het veranderlijke schotse weer en je bent volledig klaar voor de uitdaging!

Dit artikel werd gepubliceerd in samenwerking met P&O Ferries.

Waar ligt Schotland? Schotland op de wereldkaart!