Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     landen     curacao     stranden
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs

De stranden van Curaçao


  curacao    curacao north sea jazz    beste stranden    foto's    linkoverzicht curacao 

De beste stranden van Curaçao

Ontspan op een van de prachtige drukkere of afgelegen stranden van Curacao. In tegenstelling tot de overvolle stranden van de andere Caribische eilanden, is er op de stranden van Curaçao altijd plek. De meeste boca's (oftewel de kleine inhammen) zijn te vinden in het westen van het eiland. De grote zandstranden liggen vooral aan de zuidwestkant van het eiland. Daar is het water meestal rustig en kristalhelder. Het water aan de noordkust is met zijn krachtige branding, ruwe zee en sterke onderstroom niet (of minder) geschikt om in te zwemmen.

De beste stranden om te snorkelen en duiken zijn Kas Abou, Vaersenbaai, Playa Kalki, Port Marie, Playa Lagun en Jan Thiel. Met kleine Kinderen kunt u prima naar Playa Abou (Kenepa), Playa Lagun en Seaquarium. Om te luieren zijn Seaquarium en Cas Abao perfecte stranden.Klein Curaçao ligt op tien kilometer afstand voor de kust van Curaçao. Het is een kaal, onbewoond rotseilandje waar vogels op broeden. Er ligt een oud scheepswrak op het strand dat er lang geleden gestrand is. Dagtochten naar Klein Curaçao worden door verschillende bedrijven aangeboden. Volgens velen is het misschien wel het mooiste plekje van Curacao. Het strand biedt de mogelijkheid om te snorkelen en duiken.

De stranden aan de zuidkant

De bekendste stranden in het zuidelijke gedeelte van Curacao zijn Hook's Hut, Kontiki Beach, Mambo Beach, Seaquarium Beach, Baya Beach, Blauwbaai (Blue Bay), Santa Barbara Beach, Jan Thiel Beach en Caracasbaai.Kontiki Beach, Seaquarium Beach en Hook's Hut hebben alles: parasols, ligstoelen, een duikschool, winkeltjes, een bar en een goed restaurant. Deze stranden zijn goed om bekend te worden met duiken en/of snorkelen.

Blauw Baai, ook wel bekend als Blue Bay, heeft één van de mooiste stranden van Curaçao, waar naar hartenlust gezwommen, gesnorkeld of gedoken kan worden. Dicht bij Blauw Baai is de prachtige duiklocatie 'The Wall' te vinden. Blauw Baai heeft een prachtig goudgeel strand die uitermate geschikt is voor kinderen, aangezien het strand langzaam afloopt.

Mambo Beach is een privéstrand aan de zuidwestkust van Curaçao, bekend vanwege het nachtleven, met goede restaurants met daarbij gezellige bars.

Paardrijden door de vallei van Viñales

Jan Thiel Beach is gelegen langs een mooie woonwijk (naast diverse bungalowparken) in het oosten van Willemstad en heeft uitstekende snorkel en duikmogelijkheden. Hoewel het geen zandstrand is, is het een heel geschikt strand voor kinderen die er kunnen spelen in een ondiep half afgesloten stuk van de baai.

Playa Kanoa ligt aan de noordkust van het zuidelijke gedeelte van Curacao. Dit is het meest toegankelijke van de 'afgelegen' stranden en vormt een uitzondering op bijna alle regels. Omdat het relatief dichtbij de stad ligt, kan het er in het weekend flink druk zijn. Het visrestaurant aan de kust wordt dan bezocht door gezinnen en groepjes vrienden, en regelmatig zijn er feesten tot diep in de nacht.

Populaire zoektermen

kontiki seaquarium beach antillen klein curaçao blue bay playa kanoa caracasbaai porto marie piscadera zonvakantie westpunt duikvakantie cas abao directors bay marriott strand playa lagun sint jorisbaai daaibooi kalki strand santa cruz marie pompoen slangenbaai vaersenbaai lovers beach shon moso largu beach manzalino sunset waters baya beach

Minder bezochte pareltjes

De stranden in het westen

Halverwege het eiland aan de westkust liggen de stranden Port Marie en Cas Abao. Port Marie is een privéstrand met wit zand en parasols, zeer geschikt om kinderen mee naartoe te nemen. Er zijn douches en toiletten en een bar met een groot terras, waar u kunt genieten van heerlijke cocktails en Hollandse hapjes. Een mooie plek om te snorkelen en te duiken. Zelfs in het weekend is het er rustig.Het koraal in het water is heel divers, er is een dubbel rif en er zijn veel vissen. Dit maakt het strand Porto Marie tot een van de mooiste duikspots van Curaçao. Tussen de riffen ligt een zandvlakte waar van tijd tot tijd een Eagle Ray (Adelaarsrog) te zien is. Ook zijn er veel koraal en sponzen te zien.

Cas Abao is ook een privéstrand met wit zand, helder turquoise zee, wuivende palmbomen en veel parasols. Cas Abao is ideaal voor zwemmers, en het rif is een paradijs voor snorkelaars en scuba divers. Het strand is gelegen in een natuurlijk gebied omheind met rotswanden aan de westkust van het eiland Curaçao. Het is een drukbezocht strand met een restaurant en bar waar genoten kan worden van bittergarnituur en andere Hollandse lekkernijen.

De stranden in het noorden

De bekendste stranden in het noordelijke gedeelte van Curacao zijn Grote Knip (Playa Abou), Kleine Knip (Kenepa Chiki), Playa Kalki, Playa Jeremi, Playa Porto Marie, Westpunt Beach, Playa Lagun en Playa Santa Cruz.

Playa Kalki is een rustige plek vlakbij Westpunt, met een prachtig zandstrand, omgeven door kalkstenen klippen. Kalki is een van de mooiste plaatsen om te gaan snorkelen en te duiken. Vanaf het parkeerterrein is het strand bereikbaar via een steile, stenen trap. Halverwege de trap komt u langs een overdekt terras.

Westpunt Beach is een kiezelstrand en niet echt geschikt om een hele dag te zonnen, maar het is wel een leuk strand om te gaan kijken naar alle activiteiten.

Playa Lagun

Bij Playa Kenepa zijn twee populaire stranden: Kleine- en Grote Knip. Grote Knip (ofwel Playa Kenepa Grandi) is heel populair bij de lokale bevolking, omdat je er kan zwemmen en zonnenbaden in de mooiste omgeving van Curacao. Voor de goedgetrainde zwemmer is het rif bereikbaar vanaf het strand maar het is wel een flink eind, dus opgepast. Veel dichter bij het strand kan heel mooi gesnorkeld worden bij de rotsen aan weerszijden van het strand.

Kleine Knip (ofwel Playa Kenepa) is ook een geliefd strand, waar vaak hele familie samen komen voor een dag op het strand. Om te spelen, zwemmen en zelfs te barbecuën. Tussen beide stranden bevindt zich een uitkijkpunt op de klip.

Playa Jeremi is een smalle, pittoreske inham met kristalhelder water. Ideaal om later op de middag te bezoeken als de zon minder fel is. Er is weinig schaduw en er zijn ook geen faciliteiten.

Playa Lagun is een smal strand met grote manzenillebomen en pergola’s die voor veel schaduw zorgen. Een groepje vissersboten tussen twee rotswanden geeft deze smalle baai een schilderachtige sfeer. Dichtbij de kust is het water erg rustig en ondiep en biedt uitstekende mogelijkheden om te snorkelen. Grote kans op schildpadden!

Waar ligt Curaçao? Curaçao op de wereldkaart!

Curaçao is een heerlijk eiland om, samen, alleen of als gezin, een vakantie te vieren. Duiken, luieren op het strand en zwemmen met dolfijnen, het kan allemaal op Curaçao!