Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     reistips     china
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs
Informatie
Over ons
Link service
Link toevoegen
Partner worden
Sitemap
Top 100
Contact
Uitverkoop
Dagaanbieding
Kortingshoek
SunnyDeal
 meer aanbiedingen
Vakantietips
Aanbiedingen
Beoordeling
Brochures
Inentingen
Reisorganisaties
Reisvergelijkingen
Reisverslagen
Routeplanners
Vakantienieuws
Vakantievoorbereiding
 meer vakantietips

Zonvakanties
Arke
De Jong Intra
Neckermann
Sunweb
 meer zonvakanties
Lastminutes
Kras lastminutes
Verre lastminutes
Peter Langhout
 meer lastminutes
Verre reizen
FOX
Koning Aap
Tenzing Travel
NRV Holiday
TunaFish
 meer verre reizen
Auto vakanties
ANWB autovakanties
De Jong Intra
Kras autovakanties
Peter Langhout
Sunweb Autovakanties
Vacance Select
 meer autovakanties
Wintersport
Bizz Travel
Clubmed
Husk Winter
Sunweb Winter
 meer wintersport
Vliegtickets
Cheap Tickets
Ebookers
Expedia
KLM
Vliegen naar
World Ticket Center
 meer vliegtickets
Stedentrips
Effeweg
Ga Samen
Van Nood reizen
Weekendesk
 meer stedentrips
Hotels
Accor
BoekHotel.nl
Expedia
Formule 1 hotels
Hotels.com
Hotelspecials.nl
 meer hotels
Campings
Countrycamp
Ecamp
Eurocamp
Gustocamp
Petit Paradis
Suncamp
 meer campings
Bungalowparken Center Parcs
Hogenboom
Landal Greenparks
Libema
Roompot Vakanties
Vakantiepark Oranje
 meer bungalows

China online
Koningaap - China
Vakantie China
SNP Natuurreizen
World Ticket Center
Tenzing Travel China
Koning Aap
Mambo Rondreis China
China Online
Reisgidsen China
Shoestring groepsreizen
Baobab
KRAS China
Van Verre Reizen
Arke China
Vrijwilligerswerk China
Djoser Junior
333TRAVEL
 meer partners

Reistips China


  china    reistips    bijzonder overnachten    populairste steden    foto's    linkoverzicht china 

4x Wat alleen in China kan

De wereld kan niet om China heen. De grootmacht neemt in alle opzichten het voortouw. Het is de economische motor van de wereld.Iets van het land zien en iets van de Chinese cultuur en levenshouding proberen te snappen, dat hoort erbij, vinden wij, als je mee wilt met de toekomst. Want die ligt daar. Opgesomd 4x wat alleen in China kan, en dus 4x een reden om naar China te gaan.

#1 Foodsafari op z’n Chinees

China spant de kroon als het gaat om bizarre gerechten. Ooit hebben wij een Chinees het volgende horen zeggen: ‘We eten alles wat vier poten heeft, behalve een tafel’, maar Chinezen eten nog veel meer dan dat: poten of geen poten, het maakt ze allemaal weinig uit.

Ossenpenissoep, vogelnest soep (de nestjes worden door zwaluwen met hun speeksel gemaakt), kwallen en zo kan de lijst nog wel even doorgaan. Van geitenlongen met rode paprika en gefrituurde mussen tot zeepaardjes op een spies, gebakken schorpioen en leguanen-staart, de Chinezen eten het allemaal. Katten en honden op het menu vindt men net zo gewoon als in Nederland een kippenpootje en van een bakje insecten kijkt niemand raar op. Wie ooit de gelegenheid heeft om een kijkje in China te nemen moet daar maar eens een markt bezoeken: zorg er wel voor dat je over een sterke maag beschikt en niet vlak ervoor gegeten hebt! Wat zal de Peking Eend daarna verdacht smaken…#2 Een wonderlijke Muur

Wie verzint het, om een 6000 km lange verdedigingslinie te bouwen om een land te beschermen tegen nomadische volken. Qin Shi Huangdi, die China na een periode van oorlogen in 221 v.Chr. onder zijn heerschappij verenigde, deed het en versterkte en verbond bestaande muren tot een uitgestrekte verdedigingsbarrière ontstond. En toch redde de Grote Muur het niet. De Mantsjoes veroverden heel China en stichtten de Qing-dynastie, de laatste keizerlijke dynastie van China. Onder hun bewind werden de Chinese grenzen in het noorden en westen sterk uitgebreid en verloor de Grote Muur zijn militaire functie.

De Muur is tegenwoordig op veel plaatsen zwaar beschadigd of zelfs afgebroken. De stenen zijn vaak voor andere doelen gebruikt of de muur is door erosie of oorlogsgeweld beschadigd. Toch zijn er ook nog delen over. Bij Jingshanling, een rustig deel van de Muur kun je een wandeltocht van 10 kilometer naar Simatai maken, vaak klimmend, soms dalend. Grote delen zijn niet gerestaureerd en dus een uitdaging, maar het is een onvergetelijke ervaring. De Chinese Muur is door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst en in 2007 werd de Muur tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen gekozen.#3 Slapen in het eerste westerse hotel van China

Wie tijdens een verblijf in Shanghai langs de klassieke, koloniale gebouwen aan de Bund loopt, krijgt een indruk van het oude China uit de 18e en 19e eeuw. Aan de overkant van de Bund groeien de skyscrapers van Pudong, een soort Shanghai's Manhattan, de hemel in en getuigen van een alles achter zich latende bouwwoede. De oude straatlantaarns van de Bund moeten het 's avonds in een ongelijke strijd opnemen tegen de smalle bundels laserlicht die de gebouwen van het zakendistrict Pudong verlichten.

Het huidige Astor House hotel werd gebouwd in 1846 door een Brit. Het was het eerste westerse hotel in China, en werd ook een tijd gezien als het beste hotel. Er kwamen lange tijd politici en buitenlandse beroemdheden, zoals Albert Einstein en Charlie Chaplin. The Astor House Hotel is een plek waar de Chinese cultuur en westerse beschaving samen kwamen. De eerste elektrische lamp, de eerste telefoon en de eerste film met geluid en de eerste westerse dans, maakten allen hun Chinese debuut in dit hotel. Doordat het hotel oud is, is het niet meer het beste hotel van Shanghai. Maar kamers zijn keurig gerenoveerd en het leukste: heel betaalbaar.

#4 Bamboevaren tussen karstbergen

Yangshuo ligt aan de rivier de Li en haar omgeving is één van China's belangrijkste toeristische bestemmingen. Het landschap van 100 tot 200 meter hoge, loodrechte kalksteenrotsen die als reusachtige tanden uit de grond lijken te rijzen, is door films als Starwars 3 wereldberoemd gemaakt. Een prachtige tocht is die van Yangdi naar XingPing; te voet langs de oevers en door het platteland (24km) waarbij je driemaal de rivier per gemotoriseerde bamboe-raft oversteekt. Je kan ook een deel van de route per bamboeraft afvaren.

Yulong is een zijrivier van de Li-rivier. Deze omgeving van uitgestrekte rijstvelden, kleine dorpjes, oude uit rots vervaardigde bruggen en kalksteenrotsen op de achtergrond is makkelijk te verkennen met de fiets en je kunt je daarbij laten vergezellen door een gids. Je kan er eventueel een deel van de rivier afvaren per bamboe-raft, die hier niet gemotoriseerd zijn maar door een gondelier worden voortgedreven.Andere highlights van het gebied:
* Een klim naar Moon Hill; naar de top duurt zo'n 40 minuten waarna je uitkijkt over dit gebied.
* De Liu San Jie lichtshow; een befaamde show op de Li-rivier, gechoreografeerd door dezelfde regisseur van de Opening Ceremony van de Beijing Olympische Spelen en bekend als het grootste natuurlijke podium in de wereld. Een adembenemend licht- en muziekspektakel waarin zo’n zeshonderd lokale boeren, vissers en dieren dagelijks optreden voor een publiek van 4000.
* Cormorant fishing show; Deze show op de Li-rivier laat je de techniek zien van lokale vissers die met behulp van hun getrainde aalscholvers een hoop kleine visjes vangen.
* Green Lotus Peak; de top van deze reusachtige rots langs de Li-rivier biedt een mooi panorama over het centrum van Yangshuo en is de uitgelezen plek voor een mooie zonsopgang over de rivier.
* Rotsklimmen; Yangshuo is een paradijs voor klimmers van alle niveaus.
* Dragon water-cave; zonder verlichting en mangemaakte ‚verfraaiingen’: kenmerkt zich door prachtige stalactieten en stalagmieten, een koud- en modderbad, en verschillende heetwaterbronnen waarin het uiteraard heerlijk toeven is.

Bouw je eigen China reis

China online

China het blijft een bijzonder land. Bovenstaande bucket list is samengesteld door reisspecialisten van China online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Zij hebben zelf door het land gereisd en adviseren je uit eigen ervaringen.
   china online

China reizen