print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs

Camper rondreis door Zuid-Amerika


  vakantienieuws    camper rondreis zuid-amerika 

Is een rondreis met de camper door Zuid-Amerika mogelijk?

Een verre reis staat voor velen op hun bucketlist. Voor een langere tijd eropuit in een onbekend land of continent om de wereld verder te ontdekken. Er is zoveel moois te zien over de hele wereld en er zijn ook zeker leuke opties voor verre reizen met een camper. In deze blog worden een paar leuke tips gegeven voor een rondreis met een camper door Zuid-Amerika.

Cusco Peru

Populaire zoektermen

nieuws chili peru brazilie argentinie rondreizen verre reizen torres del paine machu picchu backpacken

Ontmoet eeuwenoude culturen in Peru

Een van de meest populaire landen van Zuid-Amerika is Peru. Het land ligt in het westen van het continent en is erg divers. Van uitgestrekte witte stranden in Miraflores, Lima tot aan hoge besneeuwde bergtoppen in de Andes. Daarnaast is het ook mogelijk om het Amazonegebied te bezoeken tijdens een rondreis Peru.

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Peru is de Machu Picchu. Deze oude ruïnestad in het Andesgebergte was ooit de woonplaats van de Inca's en is nu een van de zeven wereldwonderen. Vanuit Lima kun je met de camper naar Cusco afreizen en vanuit daar is er een mooie treinreis te boeken die richting de Machu Picchu rijdt. Voor de echte avonturiers is het ook mogelijk om de Inca Trail te bewandelen. Deze 4-daagse trekking neemt je mee over de wandelpaden die vroeger door de Inca's ook gebruikt werden.

rondreis Peru

Carretera Austral in Chili

Een meer gebruikelijke autorondreis is de Carretera Austral in Chili. Deze route neemt je mee langs spectaculaire landschappen waaronder fjorden, vulkanen en gletsjers. De route begint in Santiago, de hoofdstad van Chili, waar de muziek van straatmuzikanten klinkt door de kronkelige straatjes. Vanuit hier vlieg je naar Puerto Varas waar de camper al op je staat te wachten.

De route komt langs verbazingwekkende omgevingen met prachtige vergezichten over fjorden en azuurblauwe meren. Waaronder de Perito Moreno gletsjer die maar liefst 4 kilometer breed is en 60 meter hoog. De reis vervolgt zich naar de Torres del Paine, dat is uitgeroepen tot biosfeerreservaat door UNESCO en wordt gezien als een van de mooiste plekken ter wereld. De route eindigt in Punta Arenas wat ook wel het einde van de wereld wordt genoemd.

Torres del Paine

Camper rondreis Zuid-Amerika?

Kortom, een rondreis door Zuid-Amerika met de camper is zeker mogelijk en er zijn veel routes die speciaal gemaakt zijn voor een unieke self drive vakantie. Mocht je nou echt op avontuur willen dan kan je aan de hand van de bezienswaardigheden die je graag wilt zien een mooie route uitstippelen. Ben jij klaar voor een bijzonder avontuur?

Santiago de Chili

Meer vakantienieuws


   leukste bestemmingen voor je vakantie
   hierom is tenerife het leukste canarische eiland
   reizen met een budget: hoe doe je dat?
   5x gratis in vegas
   netflix streamen
   vakantiecheck auto
   elektrische hybridefiets
   3x op je bucketlist
   tips voor budgetvakanties
   leukste lastminutes
   top 10 accommodaties aan de piste (tirol)
   onmisbare vakantie apps
   meer vakantienieuws