VakantieWegwijzer Vakanties, lastminutes, wintersport en stedentrips.
Home     reizen     verre reizen     afrika print deze pagina  twitter vakantiewegwijs
   Verre reizen   Hotels   Vliegtickets   Uitverkoop   Zonvakanties   Thema reizen   Lastminutes   Verre reizen   Auto vakanties   Wintersport   Vliegtickets   Stedentrips   Hotels   Campings   Bungalowparken   Accommodaties   Reisorganisaties


   Advertentie

Verre reizen Afrika

  verre reizen   afrika   antarctica   australie   azie   noord-amerika   zuid-amerika   foto's   linkoverzicht


Groeps- en individuele reizen naar Afrika
VakantieWegwijzer.com heeft voor u avontuurlijke verre reizen naar bijzondere bestemmingen geselecteerd. Verre reizen naar de mooiste verre bestemmingen, waaronder Australie, Nieuw-Zeeland, Amerika, Afrika, Canada en Azie.

Op deze pagina vindt u meer informatie over verre reizen naar het safari-continent bij uitstek: Afrika.


De Kilimanjaro in het noord-oosten van Tanzania is de hoogste berg van Afrika. De berg steekt ruim 5 kilometer uit boven zijn omgeving en is daarmee de hoogste vrijstaande berg ter wereld.
Verre reizen naar Afrika
Bij Afrika denkt iedereen aan een safari, en dat is natuurlijk niet voor niets. Er zijn grote savannes te vinden met een reusachtige variatie aan flora en fauna. Enorme kuddes gnoes, zebra's, olifanten en impala's zult u hier aantreffen. Daarnaast is er een grote kans op het zien van leeuwen, luipaarden en cheeta's. Afrika is dan ook het continent van safari’s, pyramides, dichte jungles en uitgestrekte woestijnen. Je ziet wekelijks reisprogramma's waar mensen op zoek gaan naar de "Big Five" of die unieke ontmoeting met één van de inheemse stammen, zoals de Masai krijgers.
    meer safariEnkele nationale parken in Afrika:

 • het Senegalese nationale park van Niokolo-Koba
 • de Ugandese nationale parken Koningin-Elizabeth, Mburu-park en Valle de Kipedo
 • de Keniaanse nationale parken Masai Maro, Tsavo, Ruma, Amboseli, en Lake Nakuru
 • het Turkana-Meer (voorheen het Rudolfsmeer) in de Riftvallei in Kenia en Ethiopië
 • het nationale Serengueti-park in Tanzanië, waar je gorilla’s tegenkomt tijdens een trektocht door de bamboewouden van Ruanda
 • het Kilimanyaro-gebergte (Kilimanjaro, Tanzanië), met zijn beboste berghellingen beneden en gletschers op de toppen
 • de prachtige stranden van Mozambique
 • de indrukwekkende Victoria-watervallen op de grens van Zambia en Zimbabwe
 • het natuurreservaat van Moremi in Botswana
 • het nationale Etosha-park in Namibië
 • het nationale Krugerpark in Zuid-Afrika

Maar er is veel meer te doen in Afrika. De grote verscheidenheid aan het soort reizen maakt dat er voor iedereen wel iets bij zit. Naast safari's is het mogelijk autorondreizen te maken, kampeerreizen, golfreizen, busreizen, avontuurlijke reizen, cruises, treinreizen, gecharterde privé vliegreizen, natuur- en cultuurreizen, flydrives, self-drives, strandvakanties in bijvoorbeeld Zanzibar of Kaapstad, golfreizen, duiktrips, overwinteringreizen, gespecialiseerde reizen voor de wijn/culinair liefhebbers, maar zeker ook romantische huwelijksreizen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Mauritius en niet te vergeten de exotische eilanden met schitterende strandresorts.

Optionele activiteiten
Bij het samenstellen van een reis zijn verschillende activiteiten in te passen zoals gamedrives door wildparken, beklimmingen van bergen, duiken en snorkelen, raften, kayaken en kanoën, ballonvaren, olifant-, paard-, kameel- en wandeltochten.

Wij wensen u veel lees- en reisplezier!


Giraffe Leeuw Masai vrouw die kunst verkoopt Kinderen in Mucwini, Uganda, tijdens een humanitaire trip.
Het continent Afrika
Als men Noord- en Zuid-Amerika als twee aparte continenten ziet, is Afrika na Azie het grootste werelddeel ter wereld. Er wonen meer dan 800 miljoen mensen, ongeveer een zevende van de wereldbevolking. Vrijwel heel Afrika behoort tot de Derde wereld.

Afrika is een continent vol contrasten. Er is dichtbegroeide jungle, maar je vindt er ook witte stranden, prachtige duiklocaties, pyramides, eeuwenoude karavaanroutes, besneeuwde bergtoppen en je kunt walvissen spotten in de oceaan. Je hebt er grote steden, welke in schril contrast staan met de kleine, inheemse dorpjes gebouwd van plaggenhutten.

Reisvoorbereiding Afrika
Wees extra alert op fraude en berovingen op drukbezochte plaatsen, stel jezelf dagelijks goed op de hoogte van de politieke ontwikkelingen in het land waarheen je reist. Check minimaal zes weken voor vertrek welke inentingen je nodig hebt. Controleer regelmatig het regionale weerbericht en wees voorzichtig op en rond internationale luchthavens voor allerlei aangeboden diensten.
 meer voorbereiding afrika


Jonge leeuw met zijn vader Olifant Afrikaanse pinguins bij Boulder Beach, vlakbij Kaapstad, Zuid Afrika Sunset in Afrika
Individuele reizen Afrika
Zuid Afrika: de Wereld in één Land! Reizen door Zuid Afrika is een groot avontuur, zeker als je het op je eigen individuele manier ontdekt.

Zuid Afrika: de Wereld in één Land!
Stel je eigen reis samen naar het Krugerpark, Swaziland, de Drakensberg, langs de bekende Tuinroute, en kom oog in oog te staan met leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels of luipaarden. Je slaapt in aparte, typisch Zuid Afrikaanse accommodaties.
 meer informatieZuid Afrika, rondreis per Camper

Zuid Afrika, rondreis per Camper
20-Daagse camperrondreis vanuit Johannesburg "Het Beste van Zuid Afrika"
Vanaf Johannesburg rijdt u per camper langs de vele hoogtepunten die Zuid-Afrika rijk is, zoals het Kruger National Park, Royal Natal National Park, Addo Elephant Park, de struis-vogels in Oudtshoorn, de wijngaarden van Stellenbosch en natuurlijk Kaapstad.
 meer informatie


Groepsreizen naar Afrika
Summum.nl groepsrondreizen Afrika

Diverse groepsrondreizen Afrika
Summum.nl heeft een groot aantal groepsrondreizen in Afrika naar onder meer Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika en Zuidelijk Afrika!
 meer informatie

Voodoo in Benin en Togo, 15 dagen

Voodoo in Benin en Togo, 15 dagen
Gefascineerd door goden en geesten? Ga dan mee naar West-Afrika, waar je kennismaakt met de ‘echte’ voodoo. We bezoeken voodootempels, maken kennis met fetisjobjecten, ontmoeten traditionele medicijnmannen en voodoopriesters en zijn getuige van indrukwekkende ceremonies.
 meer informatie


Koning Aap groepsrondreizen Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe / Mali, Afrikaanse Koninkrijken / Uganda, Parel van Afrika

Koning Aap groepsrondreizen Afrika
Keuze uit een aantal onvergetelijke reizen door de meest indrukwekkende gebieden van Afrika. Kies bijvoorbeeld "de hotelrondreis Zuid-Afrika, Namibie, Botswana en Zimbabwe", "Mali, Afrikaanse Koninkrijken" of Uganda, Parel van Afrika"!
 meer informatie


Strandvakantie Afrika
Strandvakanties Mauritius

Strandvakanties Mauritius
Een zeer hoogstaande servicestandaard maakt dit eiland in de Indische Oceaan tot een unieke vakantiebestemming. Deze service, het hoge kwaliteitsniveau van de accommodaties en de ontzettend vriendelijke lokale bevolking zijn de kenmerken die Mauritius tot een van de top-vakantiebestemmingen ter wereld maken.
 meer informatie


12-daagse Combinatiereis Kenia

Geniet van de mooie stranden en ga op avontuur in Kenia!
Een prachtige combinatiereis, waarbij u kunt genieten van de heerlijke Afrikaanse zon en het avontuur tijdens uw safari in Tsavo Nationaal Park.
 meer informatie
Actueel aanbod verre reizen

Hieronder treft u een overzicht van de beste Nederlandse aanbieders van verre reizen aan:

Baobab Reizen organiseert actieve en avontuurlijke rondreizen. U komt op een 'echte' manier in contact met natuur, cultuur en volk.

Baobab.nl - Baobab Reizen actieve en avontuurlijke rondreizen. U komt op een 'echte' manier in contact met natuur, cultuur en volk.


Met de Jong Intra Vakanties kunt u de prachtigste verre reizen maken! Thailand, Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania, Mozambique, Mauritius, Maleisië, Borneo, Indonesië, China, Australië en Nieuw-Zeeland zijn al jaren topbestemmingen van de Jong Intra Vakanties.

De Jong Intra - De prachtigste verre reizen naar onder andere Amerika, Cambodja, Thailand, Zuid-Afrika, Kenia, Mauritius, Maleisie, Indonesie, China, Australie en Nieuw-Zeeland.

Fox Groepsrondreizen: FOX Vakanties ......dé verre reizen touroperator!

Fox Vakanties - Dé verre reizen touroperator! De groepsrondreizen van Fox Vakanties zijn geschikt voor zowel samenreizenden als alleengaanden, van jong tot oud.

Tenzing Travel staat bekend als dé verre reizen specialist. Het productaanbod varieert van strandvakanties tot autohuur, van losse vliegtickets tot complete rondreizen en van camperhuur tot losse excursies. Van Amerika tot Australië, van China tot Argentinië en van Zuid-Afrika tot Alaska: alle verre bestemmingen zijn bij Tenzing Travel mogelijk.

Tenzing Travel - Dé verre reizen specialist! Van strandvakanties tot complete rondreizen, van camperhuur tot losse excursies. Van Amerika tot Australie, van China tot Alaska!

NRV Holiday is een directseller die zich specialiseert in het organiseren van groepsreizen, privérondreizen, strandvakanties en zelf samenstellen reizen naar Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika. De letters 'NRV' staan voor 'Nederland Reist Voordelig'.

NRV holiday - Groepsreizen, privérondreizen, strandvakanties en zelf samen te stellen reizen naar Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika.

Riksjakids.nl - Verre reizen met kinderen

Riksjakids - Bij Riksjakids boek je een individuele reis die leuk is voor het hele gezin. Vaak is de lokale bevolking dol op kinderen en ontstaat er snel, spontaan contact.

Met Summum ziet u alle hoogtepunten van een land en méér. Alle reizen hebben een uniek Summum Moment, een bezienswaardigheid of belevenis die u alleen met ons meemaakt. Reizen met Summum.nl staat voor zorgeloos genieten, comfortabel slapen en meer zien. En dat voor de laagste prijs.

Summum.nl - Een verre reis maken, nieuwe culturen ontdekken, optimaal genieten van alles wat de wereld te bieden heeft? Met Summum ziet u alle hoogtepunten van een land.


Kruger Park, Zuid Afrika Kruger National Park, Zuid AfrikaAfrika
De geografie van het continent Afrika is afwisselend. Onder de rijke en vruchtbare noordkust ligt de droge Sahara-woestijn. Ten zuiden van de Sahara liggen vele regenwouden. Het zuiden en het oosten van Afrika bestaan voor een groot deel uit savannen: droge grasvlakten met hier en daar bomen en struikgewas. De rest van Afrika bestaat voornamelijk uit grasland. Voor de kust van het Afrikaanse continent liggen nog een aantal prachtige eilanden.

West-Afrika
De landen die meestal tot West-Afrika worden gerekend zijn Benin, Burkina Faso, Congo, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Ivoorkust, Kaapverdië, Kameroen, Liberia, Mali, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone en Togo. Bijna alle landen in West-Afrika behoren tot de 20 armste landen in de wereld. Naar schatting leeft zo'n 80% van de plattelandsbevolking beneden de armoede grens van een dollar per dag.

Reizen naar West-Afrika is altijd een belevenis. Dat begint al wanneer je het vliegtuig uitstapt, op een of ander klein vliegveld, en de warmte en de lucht van hooi en aarde je tegemoet komt. De steden in West-Afrika zijn klein, de straten vaak nog onverhard, de auto’s krakkemikkig.
    meer gambia
    meer ghana

Oost-Afrika of Oostelijk Afrika
De landen die meestal tot Oost-Afrika worden gerekend zijn Burundi, Djibouti, Eritrea, Ethiopië, Kenia, Madagaskar, Mauritius, Mozambique, Rwanda, Seychellen, Somalië, Tanzania en Uganda. Het zuiden en het oosten van het continent bestaan voor een groot deel uit savannen: droge grasvlakten met hier en daar bomen en struikgewas. Zowel het hoogste als het laagste punt van Afrika zijn gelegen in Oostelijk Afrika. Het laagste punt is Lac Assal in Djibouti en het hoogste punt is de Kilimanjaro in Tanzania.

Oost-Afrika is politiek gezien een redelijk stabiele regio. De problemen waar Oost-Afrika vooral mee te kampen heeft zijn de corrupte regeringen en de ziekte aids. De snel groeiende HIV/aids-epidemie heeft een verwoestend effect op deze regio. Hele generaties vallen weg, waardoor de landbouwproductie daalt en daarmee de voedselzekerheid.
    meer kenia
    meer tanzania
    meer uganda

Sahara
De Sahara is de grootste woestijn ter wereld en bestrijkt bijna een derde deel van het Afrikaanse continent. De afgelopen jaren heeft de woestijn zich zelfs uitgebreid als gevolg van droogte. Hier en daar houdt bevloeiing de woestijnvorming tegen, maar op den duur maakt die bevloeiing de bodem zout en onvruchtbaar. Ten zuiden van de Sahara liggen vele regenwouden.

Centraal-Afrika
Centraal-Afrika, of Midden-Afrika, zijn termen die worden gebruikt om het gebied van Afrika te beschrijven onder de Sahara-woestijn. Door het gebied stroomt de rivier de Kongo. Deze rivier voorziet een groter gebied van water dan ieder ander riviersysteem behalve de Amazone. De landen die meestal tot Centraal-Afrika worden gerekend zijn Angola, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Burundi, Congo-Kinshasa, Kameroen, Tsjaad en Rwanda.

Zuidelijk Afrika
De landen die meestal tot Zuidelijk Afrika worden gerekend zijn Angola, Botswana, Comoren, Lesotho, Madagaskar, Malawi, Mauritius, Mozambique, Namibië, Swaziland, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Het zuiden en het oosten van het continent bestaan voor een groot deel uit savannen: droge grasvlakten met hier en daar bomen en struikgewas. De landen in Zuidelijk Afrika verschillen enorm van elkaar in termen van rijkfom, cultuur en economie. De HIV/Aids-epidemie is echter in alle landen groot.
    meer namibie
    meer zuid-afrika

Hoorn van Afrika
De Hoorn van Afrika is een schiereiland aan de uiterste oostpunt van Afrika, waar de Rode Zee uitmondt in de Indische Oceaan. De term wordt tevens gebruikt voor het aangrenzende gebied. De landen in de Hoorn van Afrika, Eritrea, Ethiopië, Somalie en Sudan, horen bij de armste landen van de wereld. Deze armoede wordt voor het merendeel veroorzaakt door de aanhoudende conflicten in de regio. Conflicten, waar natuurlijke bronnen als land, water en olie vaak de aanleiding van zijn. Slecht politiek bestuur, natuurrampen en ondrukking van vrouwen dragen ook hun steentje bij. Zo leeft in Somalië 73% van de bevolking onder de armoedegrens. 43% leeft zelfs in extreme armoede.

Noord-Afrika
Noord-Afrika is het gedeelte van het Afrikaanse continent ten noorden van de Sahara. Hier liggen de landen Marokko, Algerije, Tunesië, Libië en Egypte. In het noordwesten wordt Afrika door slechts enkele kilometers zee gescheiden van Europa en in het uiterste noordoosten door het water van het sluisloze Suezkanaal van Azië. Onder de rijke en vruchtbare noordkust ligt de droge Sahara-woestijn.
    meer egypte
    meer marokko
    meer tunesie

Afrikaanse eilanden
Voor de kust van het Afrikaanse continent liggen een aantal zeer bijzondere eilanden met een grote diversiteit. Voor verre reizen zijn de meest interessante eilanden van de Indische oceaan: La Réunion, Madagaskar, Mauritius, Seychellen en Zanzibar. Deze eilanden hebben stuk voor stuk schitterende stranden, vele wuivende palmen, een heerlijke zon en een azuurblauwe oceaan, maar ook de kleurrijke cultuur van de verschillende bevolkingsgroepen met hun rijke geschiedenis. Ook zijn hier de flora en fauna sterk afwisselend.

Door de romantische uitstraling van deze exotische eilanden, zijn zij ook een uitstekende keuze voor een huwelijksreis. De eilanden hebben een grote keuze aan accommodaties, van eenvoudig hotels tot luxe resorts.
   Top 10   Handige links   Vakantietips   Accommodaties   Reizen A-Z   Sportreizen


   Landen   Steden


Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2021 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dé verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.