VakantieWegwijzer Wenen
Home     steden     wenen    musea print deze pagina  twitter vakantiewegwijs   Beoordelingen   Uitverkoop   Zonvakanties   Thema reizen   Lastminutes   Verre reizen   Auto vakanties   Wintersport   Vliegtickets   Stedentrips   Hotels   Campings   Bungalowparken   Accommodaties   Reisorganisaties
Musea in Wenen

  informatie   bezienswaardigheden   restaurants en cafe's   musea   winkelen   foto's   kaarten   video's   linkoverzicht


De bekende musea van WenenOp 24 april 1854 trouwen Sisi en Franz Joseph in de Augustinerkerk in Wenen.
De historische gebouwen in Wenen herbergen een grote diversiteit aan prachtige musea die je meenemen in de geschiedenis van de stad of in de ontwikkelingen binnen de moderne kunst. Tijdens een weekend in Wenen mag je natuurlijk niets missen.

Wij hebben de meest bijzondere musea voor je op een rijtje gezet:
- Kunsthistorisch Museum Wenen
- Sissi Museum Wenen
- Albertina Museum Wenen
- Leopold Museum Wenen
- Mozarthaus Wenen
- Kunsthalle Wenen
- Studio Augarten Wenen
- ÷sterreichische Galerie Wenen
- Joodse Museum Wenen
- Weens Schnapsmuseum
- Generali Foundation Wenen
- Haus der Musik Wenen


Kunsthistorisch Museum Wenen
Het Kunsthistorisch Museum van Wenen staat op bijna gelijke hoogte met grote musea als het Louvre en het Prado. In dit museum zijn werken ondergebracht die werden verzameld in de zes eeuwen dat de Habsburgers over een groot deel van Europa heersten. Zo krijgt u een inkijkje in de (exclusieve) smaak van dit koningshuis. Het museum is een absolute must voor kunstliefhebbers. Dit museum is vooral bekend om de grote verzameling schilderijen van Pieter Brueghel de Oude, die het leven in de 16e eeuw subliem op het doek vastlegde. Alleen al zijn meesterwerk ‘Jagers in de Sneeuw’ is een bezoek waard, maar daarnaast hangen er nog andere topstukken van zijn hand onder meer ‘Kinderspelen’, ‘De Toren van Babel’ en ‘Boerenbruiloft’.

Naast de collectie schilderijen heeft het museum een enorm aantal voorwerpen die speciaal werden ontworpen voor de Habsburgse keizers. Deze gebruiksvoorwerpen en sieraden zijn gemaakt van goud, zilver, ivoor en edelstenen. U vindt de collectie in de zogeheten Kunstkammer.

Verder beschikt het Kunsthistorisch Museum over een interessante verzameling oude Egyptische, Griekse en Romeinse kunst. Om uit te blazen van alle indrukken gaat u naar de fraai gedecoreerde koffieshop op de 1e verdieping.

Adres: Maria Theresien Platz 1, Wenen
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 18.00 (donderdag tot 21.00, maandag gesloten)

  officiŽle website
  meer kunsthistorisch museum wenen op wiki
  terug naar boven


De Generali Foundation verzamelt al meer dan 12 jaar moderne kunst. Het Kunsthistorisch Museum in Wenen.Sissi Museum Wenen
Een museum over het leven van keizerin Elisabeth, beter bekend als Sissi. Te vinden in het Hofburg Paleis. Meestal bezoek je het Sissi Museum in combinatie met de zilverkamer en de Keizerlijke Appartementen. In het museum vind je onder meer foto’s, filmposters, kledingstukken en schilderijen. Sissi trouwde op haar zestiende met keizer Frans Jozef en werd toen keizerin van Oostenrijk. In 1898 werd ze vermoord door een Italiaanse anarchist.

  meer sissi museaum wenen op wenen.nl
  meer sissi museum wenen op wiki
  terug naar boven


Albertina Museum Wenen
Het Weense Albertina, ťťn van de meest significante musea ter wereld, bezit de beroemde collectie van Graaf Albert von Sachsen-Teschen. Deze collectie bestaat uit meer dan 60.000 tekeningen en 1 miljoen afbeeldingen waaronder DŁrer's 'Hare' en zijn 'Hands folded for prayer'.

In maart 2003 werd de heropening van het museum worden opgeluisterd met een Munch expositie welke werd gevolgd door een expositie met het werk van DŁrer als thema.

Adres: Albertinaplatz 1, Wenen
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 (maandag gesloten).

  officiŽle website
  meer albertina museaum wenen op wiki
  terug naar boven


Leopold Museum Wenen
Honderden Oostenrijkse moderne meesterwerken zijn door de kunstliefhebber Dr. Rudolf Leopold bij elkaar gebracht en zijn nu te zien in het nieuwe Leopold Museum in het Museum Quarter. Het Leopold Museum bevindt zich in een nieuw gebouw dat onderdeel uitmaakt van het Museum Quarter en kent een oppervlakte van 5400 m2.

Het absolute hoogtepunt is 's werelds grootste compilatie werken gemaakt door Egon Schiele. Het museum bezit meer dan 200 schilderijen, tekeningen en aquarellen. De totale collectie van het museum bestaat uit meer dan 5000 stukken en bevat onder andere meesterwerken van Gustav Klimt, Oskar Kokoschka, Richard Gerstl, Herbert Boeckl, Alfred Kubin, Ferdinand Georg WaldmŁller en Friedrich Gauermann. Tenslotte kan men ook nog meubilair en andere werken van Otto Wagner, Adolf Loos, Josef Hoffmann en Kolo Moser uit omstreeks 1900 bewonderen.

Adres: Museum Quarter, Museumsplatz 1, Wenen
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 19.00 en op vrijdag geopend van 10.00 - 21.00.

  officiŽle website
  meer leopold museum wenen op wiki
  terug naar boven


Het vernieuwde Mozarthaus Vienna is het enige nog overgebleven Mozarthuis in Wenen. Het Museumsquartier van Wenen vormt het samen met het nabije Kunsthistorisches Museum, het naturhistorisches Museum en de Hofburg een van de grootste culturele kwartieren ter wereld.Mozarthaus Wenen
Wolfgang Amadeus Mozart heeft een deel van zijn leven doorgebracht in Wenen, samen met zijn familie woonde hij in een huis dat nu het Mozarthaus heet. In dit museum wordt duidelijk hoe Mozart leefde, wat hij deed en wie zijn familie en vrienden waren. Er is ook een audiovisuele tour door het museum. Dit maakt het klassieke museum wat moderner.

Adres: Domgasse 5, Wenen
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 19.00 uur.

  officiŽle website
  meer mozarthaus wenen op wiki
  terug naar boven


Kunsthalle Wenen
De Kunsthalle is een museum met moderne kunst, in een aantal verschillende hallen. Er zijn bijvoorbeeld wisselende foto-exposities en thema tentoonstellingen van jonge internationale kunstenaars die zich bezighouden met video-art en nieuwe media. Ook zijn er sculpturen te bezichtigen. Naast de Kunsthalle in het 'Museum Quartier' is er ook een Kunsthalle aan 'de Karlsplatz' in de vorm van een glazen kubus waar men omheen kan lopen om de kunst te bekijken.

Adres: Museumsplatz 1, Wenen
Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.00 - 19.00 uur, donderdag van 10.00 - 22.00.

  officiŽle website
  meer kunsthalle wenen op wiki
  terug naar boven


Studio Augarten Wenen
Studio Augarten is opgericht nadat de kunstwerken van Gustinus Ambrosi in de Tweede Wereldoorlog waren verwoest. Naast het Gustinus Ambrosi Museum heb je hier een beeldentuin en een appartement voor creatieve kunstenaars. Genieten van een lunch of een kopje koffie kan in het cafť-restaurant dat dagelijks is geopend vanaf 10.00 uur.

Adres: Scherzergasse 1a, Wenen
Openingstijden: Van dinsdag t/m zondag van 10.00 - 18.00 uur

  meer studio augarten wenen op wenen.nl
  terug naar boven


÷sterreichische Galerie Wenen
De Oostenrijkse Galerie in het Oberes Belvedere toont kunst uit de 19de en 20ste eeuw. Op de voorgrond staan de nationale klassiekers uit de Biedermeier (Ferdinand G. WaldmŁller, Rudolf von Alt), via de late Romantiek en de GrŁnderzeit, Leopold Kupelwieser, Hans Makart) tot de Jugendstil, het Expressionisme en de naoorlogse periode (Egon Schiele, Oskar Kokoschka). Daarnaast zijn hoogtepunten van de internationale kunst te zien, onder andere van Friedrich, Renoir, Monet, Van Gogh, Rodin, Nolde en Munch. Publiekstrekker nr. 1 is echter Gustav Klimt, vooral diens 'Kus'.

In het Unteres Belvedere zijn het Museum voor Middeleeuwse Kunst en het Barokmuseum ondergebracht. In het laatste wordt een overzicht gegeven van de schilderen beeldhouwkunst uit de late 17de tot de late 18de eeuw. Hoogtepunten zijn de grappige karakterkoppen van Franz Xaver Messerschmidt, de loden beelden van Georg Raphael Donner en de schilderijen van J.M. Rottmayr en Franz Anton Maulpertsch

  officiŽle website
  meer oosterreichische galerie wenen op wiki
  terug naar boven


Het Haus der Musik is een interactief museum op het gebied van muziek waar veel te doen is voor jong en oud. Het Albertina museaum van Wenen herbergt de wereldberoemde collectie van Graaf Albert von Sachsen- Teschen.Joodse Museum Wenen
In het joodse Museum (JŁdisches Museum der Stadt Wien) is een permanente tentoonstelling over de joodse religie en de geschiedenis van de joden, en wisselende exposities over thema's als joodse literatuur, architectuur, fotografie, schilderkunst enzovoort.

  officiŽle website
  terug naar boven


Weens Schnapsmuseum
Tijdens je vakantie in Wenen mag een bezoek aan het Oud Weens Schnapsmuseum niet ontbreken. De machines stammen uit 1870 – 1920 en de distillatie gebeurt nog op traditionele wijze. Je krijgt hier tevens een kijkje in het leven van de oude Weense bourgeoisie familie die de fabriek runde.

Adres: Wilhelmstrasse 19, Wenen
Openingstijden: Dagelijks geopend van 09.00 – 19.00 uur.

  officiŽle website
  meer schnapsmuseum wenen op wenen.nl
  terug naar boven


Generali Foundation Wenen
De Generali Foundation verzamelt al meer dan 12 jaar moderne kunst. De nadruk ligt op de kritische kunst die door velen wordt beschouwd als moeilijk. De hoofdactiviteiten van de Generali Foundation zijn het opbouwen van internationale kunstkennis en het opzetten van een complete collectie.

Foto, film, video en installatie hebben een speciale rol in de Generali Foundation. Werken uit de jaren '60 worden naast werken uit de huidige jaren geplaatst. Zodoende krijgt men inzicht in de artistieke denkbeelden uit de verschillende periodes. De bibliotheek is een zeer belangrijk onderdeel van de collectie. In deze bibliotheek vindt men videokunst en de Generali Foundation is het enige instituut dat deze vorm van kunst archiveert.

Adres: Wiedner HauptstraŖe 15, Wenen
Openingstijden: Van dinsdag t/m donderdag van 11.00 - 18.00.

  officiŽle website
  terug naar boven


Haus der Musik Wenen
Het Haus der Musik is een leuk museum voor jong en oud. Het is een interactief museum ,waar veel te doen is. Dirigeer bijvoorbeeld het Weens Filharmonisch Orkest met de virtuele dirigent of componeer je eigen Weense wals met het walsdobbelspel. Door de dobbelstenen acht keer te gooien ontstaan er acht melodieŽn, die je eigen wals vormen. Het museum staat in het centrum van Wenen en staat garant voor een leuk dagje uit tijdens je stedentrip!

  officiŽle website
  terug naar boven


   Handige links   Multimedia Wenen   Vakantietips   Accommodaties   Reizen A-Z   Sportreizen


   Landen   Steden


Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2018 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dť verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.