VakantieWegwijzer Ijsland
Home     landen     ijsland     vakanties print deze pagina  twitter vakantiewegwijs
   Reizen naar IJsland   Stedentrips IJsland   Accommodatie   Vliegtickets IJsland   Autoverhuur IJsland   Uitverkoop   Zonvakanties   Thema reizen   Lastminutes   Verre reizen   Auto vakanties   Wintersport   Vliegtickets   Stedentrips   Hotels   Campings   Bungalowparken   Accommodaties   Reisorganisaties

Vakanties naar IJsland

  ijsland   vakanties   vliegtickets   autoverhuur   hotels   vakantiehuizen   foto's   kaart en plattegrond   video's   linkoverzicht ijsland


IJslandNergens tref je zo'n grote verscheidenheid aan natuurverschijnselen aan als op IJsland: grillige rotsformaties en lavavelden, fraaie tafelbergen en schildvulkanen, kilometerslange kraterrijen, kleurrijke gas- en heetwaterbronnen, warme natuurbadjes, indrukwekkende gletsjers en uitgestrekte spoelzandvlaktes, een rijk vogelleven, watervallen in alle maten en soorten en nog veel meer. Ze maken IJsland tot een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars, fotografen, geologen en ornithologen.

De Hraunfossar (lavawatervallen) in de Hvítá (Witte rivier) in het westen van IJsland is een hele bijzondere reeks van watervallen. Over een afstand van meer dan 900 meter lijken vele waterstroompjes vanuit de muur van het lavaveld Hallmundarhraun in de rivier te stromen. Dit lavaveld ontstond door een uitbarsting van een vulkaan die nu onder de Langjökull gletsjer ligt.


 foto ter beschikking gesteld door IJsland-enzo

De beste tijd om naar IJsland te gaan is afhankelijk van de plannen. Eind juni is voor vogelliefhebbers de beste tijd. Eind juni-begin juli bloeien de meeste planten en wordt het bijna niet donker, maar daar staat tegenover dat de wegen in het binnenland nog niet overal begaanbaar zijn. De beste periode voor walvisexcursies is begin juni tot eind augustus (voor blauwe vinvissen tot begin augustus).

Niet enkel de zomermaanden zijn geschikt om IJsland te bezoeken. Elk seizoen heeft zijn charme en de keuze is afhankelijk van uw persoonlijke interesse. De winter treedt in vanaf november. Het daglicht vermindert zienderogen om eind december volledig weg te blijven. Kort na de jaarwisseling komt het daglicht terug. Vanaf maart zijn de dagen alweer langer dan bij ons. De weersomstandigheden zijn stabiel en de komende maanden zijn ideaal voor winterreizen. IJsland is op dan net een witte woestijn: buiten Reykjavik ligt dan veel sneeuw en het magische licht zorgt voor een onwezenlijke sfeer. De poolvos en de sneeuwhoen dragen hun wintervacht en de eerste broedvogels komen aan. Voor jeepsafari's, langlauf- en sneeuwscootertochten of "gewoon" een autorit door de schitterende winterse landschappen zijn februari, maart en april ideaal.

De maanden mei en juni vormen de overgang van de winter naar de zomer. Dan kán het weer nog heel grillig zijn en is een serieuze sneeuwbui nog geen bijzonderheid. Maar het kan ook al het mooiste weer van de wereld zijn. In juli smelt de sneeuw en de gletsjers krijgen hun specifieke vorm terug. IJsbergen brokkelen af en vinden hun weg naar de zee. De subarctische flora staat in bloei. Miljoenen vogels broeden in het binnenland en langs de geërodeerde kliffen aan de kust. Eind augustus en september kondigen het eind van een intense zomer aan. De dagen korten langzaam en de trekvogels verlaten het eiland. De vegetatie krijgt een roestbruine herfsttint en u kunt genieten van het eerste poollicht.

IJsland ligt op maar 3 uur vliegen van Nederland en België en reizen op IJsland is nog avontuurlijk! Ook is het er op de meeste plekken heerlijk rustig: IJsland is ongeveer drie keer zo groot als Nederland, maar het telt amper 320.000 inwoners (en de helft hiervan woont in Reykjavik en voorsteden).Wandelvakanties
IJsland is als het ware gemaakt voor de wandelaar. Op geen enkele andere manier komt u zo dichtbij de indrukwekkende natuur van het vulkanische eiland als te voet. U wandelt door dramatische landschappen, door jonge lavavelden, langs bulderende watervallen en indrukwekkende gletsjers. Het binnenland is goed te bewandelen in de maanden juli en augustus. Houd er rekening mee dat grote delen van het binnenland onbewoond zijn. U kunt zich aansluiten bij georganiseerde meerdaagse tochten onder leiding van ervaren gidsen om de meest spectaculaire delen van IJsland te verkennen.

Alle wandelreizen SNP
Het meest gevarieerde aanbod “waar het asfalt ophoudt…”. Van lichte hotelwandelreizen tot pittige wildernistrekkings, van de heuvels van Zuid-Limburg tot het hooggebergte van Patagonië, van groepsreizen begeleid door ervaren reisleiders tot volledig individuele wandelarrangementen.

Fietsvakanties
Hoewel de IJslandse wegen niet erg geschikt lijken voor fietsers, is fietsen toch een populaire manier om dit prachtige land te verkennen. In Reykjavik en diverse andere plaatsen kunt u geschikte mountainbikes huren, maar beter is om uw eigen fiets mee te nemen. De wegen zijn grotendeels onverhard en kunnen plaatselijk vrij steil zijn. U zult echter weinig verkeer tegenkomen, zeker als u ervoor kiest te fiets de binnenlanden te verkennen. Zorg voor voldoende reservemateriaal en passend gereedschap, voordat u zich buiten de wegen waagt.

4*4 jeepsafari's
Grote delen van het binnenland zijn tijdens de zomermaanden uitsluitend toegankelijk voor terreinvoertuigen. In de winter echter zijn vrijwel alle wegen daar zelfs voor de krachtigste voertuigen onbegaanbaar en derhalve dan ook afgesloten voor alle verkeer.

BBI-travel: 7 Dagen ´Iceland Safari´ Avontuurlijke rondreis met 4x4 Jeep konvooi.
Bij deze avontuurlijke groepsreis door het Ijslandse hoogland wordt gereisd in een konvooi van 3-8 fourwheel drive jeeps, die u zelf bestuurt, onder leiding van een ervaren gids. De reis voert door het onherbergzame hooglandgebied met fraaie berglandschappen, langs spectaculaire watervallen, gletsjers, vulkanen, woestijnen, lavavelden en hotsprings. U staat in radiocontact met de gids die u assisteert bij het oversteken van rivieren etc. Een echte “Once In A Lifetime” experience die u niet snel zult vergeten !

Met een 4x4 door IJsland, 8 dagen, Djoser
IJsland, het land van vuur en ijs, van geisers en watervallen. Tijdens deze avontuurlijke reis kruip je zelf achter het stuur van een 4-wheel drive om het ruige binnenland van IJsland te verkennen.
Reisschema
1.Amsterdam - Keflavik - Thingvellir
2.Thingvellir - Geysir - Gullfoss - Hveravellir
3.Hveravellir - Akureyri - Godafoss - Mývatn
4.Mývatn, bezoek aan Dettifoss
5.Mývatn - Landmannalaugar
6.Landmannalaugar
7.Landmannalaugar - Reykjavik
8.Reykjavik - Amsterdam


Vissen op IJsland
Vissen in IJsland is voor iedere sportvisser fantastisch: een schone lucht, adembenemende landschappen, rivieren en meren met zalm, beekridder en forel... Het visseizoen op IJsland begint in sommige forelrivieren en enkele meren al in april. Maar voor de meeste visrivieren en meren loopt het visseizoen voor forel en beekridder van mei tot eind september. Voor zalm is het visseizoen iets korter: van half juni tot eind augustus met als beste (en ook duurste) periode de laatste 2 weken van juli en de eerste 2 van augustus. Hierop zijn een paar uitzonderingen. De beste zalmrivieren liggen in het zuidwesten en noorden van IJsland. Met name voor zalmvergunningen geldt dat ze ruim van tevoren moeten worden aangevraagd.

Wie zijn of haar eigen visuitrusting meeneemt, dient deze thuis of tegen betaling bij aankomst te (laten) desinfecteren. Ook laarzen en waadbroeken vallen onder deze regel. Soms kun je ter plekke een visuitrusting huren.

Viskaart Wie een viskaart koopt, ontvangt van enkele belangrijke vislocaties een Nederlandstalige tekst met informatie. Verder is er op www.veidikortid.is een Engelstalige tekst van alle locaties te vinden, die u evt. zelf kunt uitprinten. De viskaart kost € 58,=. Voor relatief weinig geld is dus een viskaart te koop waarmee je één jaar op zo'n 30 meren en rivieren kunt vissen door heel IJsland. Sommige meren zijn het hele jaar open, maar de meeste zijn open van 1 mei tot eind september.

BBI-travel zeevissen! 9 dagen
Een geweldige zeevisbestemming is het prachtige, dunbevolkte West Fjords gebied in Noordoost Ijsland. Landschappelijk gezien is dit een van de mooiste gebieden van Ijsland met een prachtig berg- en fjordenlandschap. De lokale bevolking in dit gebied leeft al sinds jaar en dag van de zee-visserij, die tot de beste van Europa behoort. Kabeljauw, schelvis, koolvis, heilbot en zeewolf worden hier in overvloed gevangen. Mei en juni zijn de beste maanden, maar ook in de rest van het seizoen wordt er goed gevangen. Gedurende uw verblijf heeft u de beschikking over een eigen visboot die u zelf bestuurt. U verblijft op basis van zelfverzorging in goede vakantiewoningen in Sudureyri of Flateyri. Sudureyri is een klein vissersplaatsje op 23 km. afstand van Isafjordur, de hoofdstad van de West Fjords. Het plaatsje ligt aan de imposante Sugandafjordur, met 500-600 hoge bergwanden. Flateyri ligt op 20 minuten afstand van Isafjordur en Sudureyri.

Golfen is heel populair op IJsland
Op IJsland is golf een heuse volkssport. Er zijn meer dan 50 golfbanen op IJsland. De meeste banen hebben 9 holes. Het belangrijkste internationale toernooi is The Arctic Open, een 36 hole toernooi, dat ieder jaar eind juni in Akureyri plaats vindt. Er wordt volgens het Stableford puntensystem gespeeld, verdeeld over 2 dagen (nachten): 18 holes per dag.

Landmannalaugar fotografiecursus, 9 dagen
De kleurenpracht van IJsland, cursusreis vanuit groepsaccommodaties, SNP

De kleurenpracht van Landmannalaugar, in het ruige binnenland, is ongekend. Vanuit een hut die onderaan een zwarte lavatong ligt leren we van een professionele fotograaf hoe de blauwe, rode en okerkleurige rhyolietbergen en de zwarte obsidiaanvelden vast te leggen. We schenken ook aandacht aan de bijzondere details van dit onaardse gebied. Het tweede deel van de reis overnachten we in Skaftefell met zijn uitgestrekte spoelvlaktes en gletsjers. Geschikt voor beginnende en gevorderde fotografen, met digitale (spiegelreflex)camera. Er gaat een laptop mee om het fotomateriaal te bespreken. We overnachten in eenvoudige maar schitterend gelegen hutten, waar we elke dag een duik kunnen nemen in de warme poel.

Rondreizen
SNP Rondreizen IJsland
De mooiste natuurfenomenen en cultuurmonumenten van deze aarde. Ontdekkingsreizen in je eigen tempo. Met je eigen (huur)auto, camper of met het openbaar vervoer. Veel zien en beleven, actief en ontspannen en vooral veel vrijheid. In groepsverband of individueel

Djoser rondreis IJsland


Tijdens de rondreizen door IJsland bezoek je o.a. Reykjavik, de Blue Lagoon en Geysir. IJsland is een bestemming met rust, ruimte en een overvloed aan spectaculaire landschappen. Djoser biedt de mogelijkheid IJsland tijdens een 8-daagse reis in de wintermaanden te bezoeken of gedurende de zomer met een 14-daags reis.

Paardrijden op IJsland
De mooiste manier om IJsland te ontdekken, is misschien wel vanaf de rug van een IJslands paard. Dit sterke en vriendelijke paard is in meerdere opzichten uniek. Bijvoorbeeld vanwege de tölt, een zeer comfortabele gang waarbij de ruiter - in tegenstelling tot de draf - niet of nauwelijks uit het zadel wordt opgegooid.

Tijdens de meerdaagse trektochten is rijervaring onontbeerlijk. Per dag wordt gemiddeld tussen de 20 en 50 km afgelegd. Tijdens de langere tochten kan de kudde bij een maximale groepsgrootte uit wel 40 tot 80 paarden bestaan. Onderweg kan dan van paard worden gewisseld. Overnachting is meestal in zeer eenvoudige hutten (slaapzakaccommodatie), maar er zijn ook een paar tochten waarbij u in een comfortabel opgemaakt bed slaapt. U rijdt in internationale groepen.

   Handige links   Bijzondere reizen


   Scandinavie   Vakantietips   Accommodaties   Reizen A-Z   Sportreizen


   Landen   Steden


Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2018 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dé verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.