VakantieWegwijzer Zeilvakantie in Kroatie
Home     sportreizen     zeilvakantie     kroatie print deze pagina  twitter vakantiewegwijs


   Aanbod zeilvakanties


   Zeilbestemmingen   Uitverkoop   Zonvakanties   Thema reizen   Lastminutes   Verre reizen   Auto vakanties   Wintersport   Vliegtickets   Stedentrips   Hotels   Campings   Bungalowparken   Accommodaties   Reisorganisaties


   Aanbieder

Zeilvakanties Kroatie

  informatie   zeilvakantie griekenland   zeilvakantie spanje   zeilvakantie italie   zeilvakantie kroatie   zeilvakantie turkije   zeilvakantie nederland   linkoverzicht


Prachtige zeilvakanties op de wateren van Kroatie!
Dobro dosli (hartelijk welkom) in het land van de ontelbare onbewoonde eilanden, droomstranden, Romeinse overblijfselen en indrukwekkende Middeleeuwse landhuizenSteeds mee zeilers ontdekken KroatiŽ als beginpunt voor hun zeilvakantie en dat is niet zonder reden: Zon, helder blauw water, weinig tot geen tij en stroom, schitterende baaien en pittoreske havenplaatsen zorgen voor een ontspannen zeilvakantie. Dit vaargebied is geschikt voor zowel de (zeer) ervaren als minder ervaren vaarder.

De meest heersende wind is de Maestral, deze komt in de loop van de ochtend vanuit N-W richting zachtjes opzetten, bereikt ’s middags zo’n kracht van 4bf en gaat liggen tegen de avond. Ideaal weer om de nacht voor anker in een baai door te brengen. De dagelijkse weerberichten zijn in het Engels en Duits in iedere jachthaven verkrijgbaar en natuurlijk per marifoon.
   actueel aanbod zeilvakanties kroatie

Steeds mee zeilers ontdekken KroatiŽ als beginpunt voor hun zeilvakantie en dat is niet zonder reden: Zon, helder blauw water, weinig tot geen tij en stroom, schitterende baaien en pittoreske havenplaatsen zorgen voor een ontspannen zeilvakantie. Zeilgebieden Kroatie - De kustlijn van Kroatie is enorm en bestaat uit vele eilanden en baaien, de een nog mooier dan de ander.Zeilgebieden Kroatie
De kustlijn van Kroatie is enorm en bestaat uit vele eilanden en baaien, de een nog mooier dan de ander. Pittoreske dorpjes en eeuwenoude steden; ontdek het fantastische vaargebied van de Dalmatische kust!

DE DALMATISCHE KUST
Het gebied van de Dalmatische kust behoort tot ťťn van de mooiste zeilgebieden van de Middellandse zee. Inmiddels is KroatiŽ na de Balkanoorlog weer volkomen veilig en heeft het land een democratische regering gekregen. Met zijn kustlengen van ca. 5600 km en ruim 1166 eilanden, aangename zomer temperaturen die gemiddeld tussen de 28 en 32 graden liggen en beschutte vaarwater achter de vele eilanden maakt Kroatie tot een uitgelezen watersportbestemming, die zowel per auto als per vliegtuig goed bereikbaar is.
   meer kroatie

DE DALMATISCHE KUST - Het gebied van de Dalmatische kust behoort tot ťťn van de mooiste zeilgebieden van de Middellandse zee. NATUURRESERVATEN - KroatiŽ kent een aantal nationale parken en natuurreservaten waar u naar toe en door heen kunt zeilen.


NATUURRESERVATEN
KroatiŽ kent een aantal nationale parken en natuurreservaten waar u naar toe en door heen kunt zeilen. In het noorden zijn dat bij Pula de Brijuni eilanden.

In het Midden Dalmatische kustgebied liggen de Kornatieilanden, ruim 140 eilanden met slechts een enkele zomernederzetting, de prachtige Telascicabaai met onder meer het zoutmeer Mir en het land inwaarts gelegen nationale park van de Krkawatervallen wat u kunt bereiken door een rivier op te zeilen via een schitterende grote kloof. Alleen de tocht naar de watervallen toe is zeker al de moeite waard. De rivier is bevaarbaar tot het plaatsje Skradin. In het zuiden even boven Dobrovnik vind u nog het nationale park op het eiland Miljet met een prachtig natuurschoon en binnenmeren. Al deze parken maken deze kust tot een fantastischzeilgebied.


MURTER
Het eiland Murter met de haven Marina Hramina ligt midden in het centrum van de Dalmatische kust. Het mooie vakantie eiland is verbonden met een brug met het vasteland. De Marina ligt op slechts 5 ŗ 10 minuten lopen van het oude en schilderachtige dorpje Murter, de hoofdplaats van het eiland. Op de kaart vindt u dit eiland voor de kust tussen de plaatsen Sibenik en Zadar.
De centrale ligging van de Marina maakt het mogelijk om een zeiltocht naar zowel het Noordelijk als het Zuidelijke eilandenrijk van de Dalmatische kust te maken. Binnen Uw bereik liggen de al reeds in de oudheid bekende toeristische trekpleisters Zadar en Split alsmede het schilderachtige stadje Trogir met het door de unesco als wereld erggoed uitgeroepen beschermde ommuurde stadcentrum welke dateerd van voor onze jaartelling en nog altijd bruist van de activiteiten. Ook zijn de beroemde Krka watervallen per boot in het schitterende natuurpark bij Sibenik en de eilanden van de Kornatiarchipel te bezoeken. Beiden zijn nationaal beschermde natuurparken.


ZADAR
Zadar is ťťn van de oudste steden aan de Dalamtischekust. Reeds in de 59 v.Ch. komt de stad in de geschiedenis voor als onderdeel van het Romeinserijk. In de oude stad treft u dan ook diverse oude opgravingen aan uit die tijd. Zadar is een bruisende stad met in totaal ruim 76.000 inwoners. Een bezoek aan het oude ommuurde stadscentrum is dan ook zeker de moeite waard. Door de centrale ligging wordt de stad als uitgangs haven gebruikt naar de talloze prachtige eilanden welke voor de kust liggen. o.a. het Nationale park van de Kornati eilanden ligt binnen bereik.
   meer kroatie

Het eiland Murter met de haven Marina Hramina ligt midden in het centrum van de Dalmatische kust. Biograd was de stad waar de Kroatische koningen werden gekroond. In 1125 en 1646 is de stad volledig verwoest in oorlogen. Thans is Biograd een populaire toeristische stad met een goede infrastructuur.


BIOGRAD
Biograd was de stad waar de Kroatische koningen werden gekroond. In 1125 en 1646 is de stad volledig verwoest in oorlogen. Thans is Biograd een populaire toeristische stad met een goede infrastructuur.


PULA
Pula is de grootste stad op het schiereiland IstriŽ gelegen aan een grote natuurlijk baai. De stad telt ruim 62.000 inwoners. Door zijn schitterende ligging en vele oudheden trekt de stad reeds vanouds vele toeristen. In het oogspringend is het grote oude Amfittheater, waar in de zomer vele voorstellingen worden gegeven. Het uitgaansleven is rijk gesorteerd met vele discotheken, casino's en terrassen met live muziek. Voor de kust treft u het nationale park van de Brijuni eilanden aan. Terwijl ook de eilanden van de noord Dalmatische kust binnen bereik zijn.

Het weer in Kroatie
In KroatiŽ heerst een grote verscheidenheid aan klimaten. Het klimaat in KroatiŽ varieert van Mediterraan langs de Adriatische kust tot een landklimaat in het binnenland. De wind zorgt voor een verkoelende bries in de zomer aan de kust. De temperatuur schommelt tussen de tien (winter) en zesentwintig (zomer) graden Celsius.

Het binnenland kent een klimaat met droge en hete zomers en koude, natte winters. De temperatuur schommelt in januari rond het vriespunt, terwijl het in augustus gemiddeld 24 graden Celcius kan worden. In de bergen blijft de temperatuur in januari onder het vriespunt, gemiddeld schommelt de temperatuur tussen de -5 en 0 graden Celcius. De zomers zijn er aangenaam fris, in de wintermaanden kan het er flink sneeuwen. Gedurende de maand augustus stijgt de temperatuur in de hooggelegen gebieden tot ongeveer 18 graden Celcius. De zon schijnt veel in KroatiŽ. Het langjarig gemiddelde ligt op 2.500 uur per jaar.Zeiltips Kroatie
Voor het varen in Kroatie dient men in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs of vergelijkbaar certificaat en een marifoon bedieningscertificaat.
Je moet op je bestemming een vaarbewijs kunnen laten zien en kan niet zomaar vrienden meenemen voor een zeiltochtje. Want iedereen moet op een zogenaamde ‘crewlist' staan.
Meestal is er in Kroatie een gemiddelde tot sterke wind. Juni is de maand met de meeste stormen en in juli en augustus is de wind wat rustiger.

De meest voorkomende windsoorten in Kroatie zijn:
  Maestral, die uit het Noordwesten waait en meestal mooi weer brengt. Deze komt opzetten (kracht 3 ŗ 4) tegen het middaguur om 's avonds weer te gaan liggen.
  De stevige Bora, die voornamelijk blaast in de Kvarner en het Velebitkanaal, komt vaak plotseling op en waait vanaf het land uit noordoostelijke richting.
  De Sirocco (ook wel Jugo genaamd) houdt vaak meerdere dagen aan en komt vanuit zee.

Sommige stormen zijn erg gevaarlijk met rukwinden vanaf zee, je kan het best vertrouwen op oudere vissers, zij zien stormen vaak het best aankomen.

Een populaire, mogelijkheid is uw vakantie door te brengen op een klassiek, traditioneel, houten jacht! Lekker zeilen van het een naar het andere sprookjeseiland. Daar heerlijk fietsen met de zon in het gezicht en de zeewind door de haren. Onderweg olijven, vijgen en laurier. Prachtige uitzichten over de Adriatische zee. Bezoek aan historische, maritieme plaatsen als Mali Losinj en de fraaie 'vier-toren stad' Rab. Besluit na een duik in zee de zwoele avond met een goed glas wijn aan dek.Zeilen in Kroatie - reisaanbod
SNP (onderdeel van de ANWB) biedt gecombineerde fiets-zeilvakanties in Kroatie aan, bijvoorbeeld:

Lekker zeilen van het een naar het andere sprookjeseiland. Daar heerlijk fietsen met de zon in het gezicht en de zeewind door de haren. Onderweg olijven, vijgen en laurier. Prachtige uitzichten over de Adriatische zee. Bezoek aan historische, maritieme plaatsen als Mali Losinj en de fraaie 'vier-toren stad' Rab. Besluit na een duik in zee de zwoele avond met een goed glas wijn aan dek.

Een superreis als je zeilen (ook zonder ervaring) wilt combineren met een rondreis langs enkele van de mooiste plekjes van Kroatie!

Dag 1
Vandaag kom je aan op Omisalj, de reis hiernaartoe moet je zelf regelen. 's Middags ga je het eerste stuk zeilen en is er een korte fietstocht op Cres en 's avonds een wandeling door de oude stad.

Dag 2
Vandaag fiets je langs het Vraner meer naar het kunstenaarsdorp Osor. Na het middageten begint de zeiltocht naar Losinj, waar je 's middags een mooie fietstocht gaat maken.

Dag 3
Vandaag begint de dag met een bezoek aan Mali Losinj, de haven van Losinj. Daarna vaar je verder naar het eiland Molat, dat bekend staat als bloemeneiland.

Dag 4
In de vroege ochtend vaart de boot je langs de vele kleine eilandjes voor de kust van Molat. Bij Dugi Otok ga je aan land voor een fietstocht. Aan het eind van de middag vaar je naar het eiland Ugljan.

Dag 5
Een bezoek aan het eiland Pag, waar je een fietstocht maakt langs de stadsmuren. 's Middags ga je naar Rab het zonnigste eiland van Kroatie!

Dag 6
Lekker fietsen naar een zandstrandje en aan het eind van de dag naar het volgende eiland, Krk!

Dag 7
De laatste tocht laat je de schoonheid van Krk zien. Je overnacht in Omisalj, waarvandaan je de dag erna weer naar huis kan gaan. Vele ervaringen rijker!
   meer informatie over deze zeilvakantie bij SNP reizen


Aanbieders zeilvakanties Kroatie
Hieronder vindt u de beste aanbieders van zeilvakanties naar Kroatie. Klik op het logo of de titel van de betreffende aanbieder om naar de website te gaan en het zeil- en vakantieaanbod te bekijken.

Labyrinth.nl

Amorgos.nl - Amorgos.nl is specialist in zeilvakanties, zeilcursussen, flottielje zeilen en verhuur van zeiljachten in meerdere landen.

ID Riva Tours - de KroatiŽ specialist! Motorzeilcruises in Kroatie

IDRiva.nl - Beleef een unieke motorzeilcruise langs de Kroatische kust. Vaar langs fraaie eilanden, azuurblauwe baaien, diverse badplaatsjes en beschermde natuurgebieden.

Vaya.nl

Vaya.nl - Vaya.nl heeft een uiterst aantrekkelijk en voordelig aanbod van vakanties naar o.m. de Canarische Eilanden, Spanje, Turkije, Portugal, Griekenland Frankrijk en ItaliŽ.

Zeiljachthuren.nl

Zeiljachthuren.nl - biedt online de beschikbaarheid van zeil- en motorjachten van meer dan 200 internationale verhuurders, plus de mogelijkheid deze jachten direct te boeken.

   actueel aanbod zeilvakanties kroatie
   meer kroatie
   meer zeilvakanties griekenland
   meer zeilvakanties italie
   meer zeilvakanties kroatie
   meer zeilvakanties nederland
   meer zeilvakanties spanje
   meer zeilvakanties turkije

 bron: zeileninkroatie.nl
 bron: SNP reizen
 bron: flakacruising.nl

   Top 5 zeilvakanties   Handige links
   Vakantietips   Accommodaties   Reizen A-Z   Sportreizen


   Landen   Steden


Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2021 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dť verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.