VakantieWegwijzer Vakanties, lastminutes, wintersport en stedentrips.
Home     reizen     verre reizen     antarctica print deze pagina  twitter vakantiewegwijs
   Verre reizen   Hotels   Vliegtickets   Uitverkoop   Zonvakanties   Thema reizen   Lastminutes   Verre reizen   Auto vakanties   Wintersport   Vliegtickets   Stedentrips   Hotels   Campings   Bungalowparken   Accommodaties   Reisorganisaties


   Advertentie

Verre reizen Antarctica

  verre reizen   afrika   antarctica   australie   azie   noord-amerika   zuid-amerika   foto's   linkoverzicht


Groeps- en individuele reizen naar AntarcticaVakantieWegwijzer.com heeft voor u avontuurlijke verre reizen naar bijzondere bestemmingen geselecteerd. Verre reizen naar de mooiste verre bestemmingen, waaronder Australie, Nieuw-Zeeland, Amerika, Afrika, Canada en Azie.

Op deze pagina vindt u meer informatie over verre reizen naar de Zuidpool.


Antarctica Pinguins op Antarctica, van ColdImagesAntarctica
Extreem lage temperaturen, een oogverblindende natuur, gevaarlijke ijsspleten, kolonies met miljoenen pinguïns en pelsrobben met dikke vachten. Jaarlijks trekken er meer dan tienduizend toeristen (waaronder zo'n honderd Nederlanders) naar Antarctica. Het vakantieseizoen loopt van januari tot half maart, als het licht is en de temperaturen het aangenaamst zijn.

Wij wensen u veel lees- en reisplezier!


Een ijsbreker helpt bij het verlaten van Station McMurdo Station, Antarctica.Hoewel er al in 1599 vermoedens bestonden dat er ten zuiden van Afrika, Amerika en Azie een onbekend land moest liggen, werd Antarctica pas in 1820 ontdekt. Op 14 december 1911 bereikte de Noor Roald Amundsen als eerste de Zuidpool. Het nieuwe werelddeel krijgt de naam Antarctica of de Zuidpool. Antarctica is genoemd naar de Arctis, het Noordpoolgebied, met het voorvoegsel anti-. De naam Antarctica betekent dus letterlijk "tegenpool van de Noordpool".

Antarctica (de Zuidpool) is een van de meest afgelegen plekken ter wereld en in ieder geval de koudste plek op aarde. Het binnenland heeft een lange en koude winter, waarin er totaal geen daglicht is, en waarbij het gemiddeld -50°C is. In de korte zomer, met als speciaal kenmerk het aanhoudende daglicht, wordt het in op Antarctica gemiddeld niet warmer dan - 20°C. Aan de kust en op het Antarctisch Schiereiland is het minder koud. De laagste temperatuur officieel ooit gemeten was bij het Vostokstation op 1.000 kilometer van de Zuidpool: -89,2°C. Grofweg kun je zeggen dat op de zuidpool zelf het de helft van het jaar donker is en de helft van het jaar licht.

Antarctica
Antarctica is het vijfde continent qua oppervlakte, na Azie, Afrika, Noord-Amerika en Zuid-Amerika en voor Europa en Oceanie. Het continent met een oppervlakte van 14 miljoen km2 (dat is drie keer zo groot als heel Europa) is bijna volledig bedekt met ijs. Van al het ijs op de wereld ligt 90% op Antarctica. De ijslaag die Antarctica bedekt is gemiddeld 2.300 meter dik; op het dikste punt is het ijs maar liefst 4.776 meter dik.

Antarctica kent verschillende regio's; het Antarctisch schiereiland en de subantarctische eilanden: South Shetlands en South Orkneys, de Falkland eilanden (Malvinas) en South Georgia. Op twee dagen varen van Ushuaia, door de beroemde Drake Passage, liggen de subantarctische eilanden. Het Antarctisch schiereiland zelf biedt u het meest spectaculaire landschap en de grootste variatie in wildleven van heel Antarctica.

Leven op Antarctica
Langs de kusten van Antarctica leven vele dieren, waaronder pinguïns, orka's, walvissen en zeehonden en stormvogels, zoals de Giant Petrel en Southern Fulmar. Op de Falklands leven grote kolonies van albatrossen, aalscholvers en pinguïns. In de wateren rond de eilanden komen bovendien veel dolfijnen, walvissen, zeeolifanten, zeehonden en pelsrobben voor. Qua dierenleven staat South Georgia bekend om zijn enorme kolonies zeeolifanten, pelsrobben en tienduizenden koningspinguïns, reuzenalbatrossen en vele andere vogelsoorten.

Antarctica heeft geen permanente bewoners omdat het er te koud is om te wonen, maar er zijn enkele stations voor onderzoekers. Als de eerste ontdekkingsreizigers er komen treffen ze er dan ook niemand aan. Nu wonen er ’s zomers ongeveer 5.000 en ’s winters slechts 2.000 wetenschappers. Er bevinden zich ruim 60 poolstations op Antarctica, waar wetenschappelijk onderzoek wordt verricht door ruim 30 landen. Het grootste poolstation is het Amerikaanse Station McMurdo aan de McMurdo Sound, waar tot 1.200 mensen kunnen leven.

Tenslotte is de windrichting en windsterkte opvallend aan het klimaat van Antarctica. De wind waait altijd uit het oosten, en er komen soms windkrachten voor tot 300 km per uur.


IJsberg In maritieme termen is een konvooi een grote groep schepen die (dicht)bij elkaar varen. Deze schepen kiezen positie achter de ijsbreker om naar Station McMurdo te komen.Reizen naar Antarctica
Antarctica is voor velen het ultieme reisdoel. Dé manier om dit immense, witte continent te ervaren is door middel van expeditiecruises. Alle reizen naar Antarctica zijn bootreizen, aangezien vervoer over het water de enige mogelijkheid is om dit gebied te bezoeken.

Er zijn korte fly-in cruises van een dag of zeven mogelijk, maar ook langere expedities tot maximaal zo'n drie weken. Een traditioneel 'classic antarctica' programma duurt meestal 10 tot 11 dagen. Voor degenen die wat meer willen dan alleen 'sightseeing', zijn er ook speciale vertrekdata waarop activiteiten als wandelen, kamperen of kanoën mogelijk is. De meeste cruises vertrekken vanuit Ushuaia in Zuid-Argentinië en zijn dan ook uitstekend te combineren met een individuele verkenning van Patagonie of andere gebieden in Argentinië en Chili.

De langere tochten langs en naar Antarctica worden voornamelijk uitgevoerd met de echte ijsbrekers (circa 100 passagiers). Uniek bij deze cruises is niet alleen het breken van het ijs, maar zeker de bestemmingen die bezocht worden, waaronder het pas in 2004 ontdekte Snow Hill Island met een unieke kolonie keizerspinguïns.

Vroeg boeken
Wilt u Antarctica bezoeken, dan adviseren we u wel om zeer tijdig (minimaal 6 maanden, maar liever nog een jaar of anderhalf jaar van tevoren) te boeken, want de betere cruises en hutten zijn meestal al lang van tevoren volgeboekt. Het relatief beperkte aanbod van expeditiecruises naar Antarctica in combinatie met de relatief grote vraag zorgt ervoor dat er ver voor vertrek geboekt wordt. Vooral de expedities in de maand januari en de ijsbrekercruises naar Snow Hill Island zijn populair.

Klimaat en beste reistijd
Reizen naar Antarctica per boot zijn alleen mogelijk in de periode van oktober tot maart. Het is dan zomer op Antarctica. Elke tijd heeft unieke eigenschappen en geeft telkens weer een prachtig beeld van een onwerkelijk mooie natuur. Qua temperatuur is het vaak comfortabeler dan gedacht wordt. Gemiddeld schommelt die tussen de +5 en de -5°C, vergelijkbaar met wintersportbestemmingen. De gevoelstemperatuur kan anders zijn, omdat de zon overuren maakt, en de wind in november toch vaak nog hard waait.

Groepsreizen
Fotoreis Antarctica, Falkland eilanden & South Georgia

Fotoreis Antarctica
Deze speciale reis voor fotoliefhebbers voert je door een uniek landschap met bijzondere dieren. Een ongerept natuurgebied waarin walvissen, eindeloze witte vlaktes gevuld met kolonies pinguins en specatulaire ijsschotsen. Maak kennis met het koudste continent op aarde waarbij je tevens een bezoek brengt aan de onontdekte Falkland eilanden en South Georgia.
 meer informatie

21 dagen In de voetsporen van Shackleton

In de voetsporen van Shackleton
In de voetsporen van de grote Poolontdekker Sir Ernest Schackleton zult u de schoonheid van het landschap met gigantische tafelijsbergen en een fascinerende dierenwereld beleven. Van de Victoriaanse Falkland-eiland verder naar het natuurparadijs van South Georgia met zijn grote koningspinguïns tot de afgelegen Zuid-Orkney-eilanden.
 meer informatie

25-daagse reis Antarctisch Schiereiland, Zuid-Georgië & Falklandeilanden

Antarctica, Zuid-Georgië & Falklandeilanden
Bijzondere expeditiecruise die je vanuit het Argentijnse Ushuaia via de Falkeilanden en het subantarctische eiland Zuid-Georgië naar Antarctica brengt. Tijdens deze bootreis volg je lezingen van biologen en historici en ontdek je tijdens zodiac-excursies de uniek fauna en de prachtige natuur van dit onbekende ijzige continent.
 meer informatie

15-daagse unieke zeecruise per MS Delphin naar de Zuidpool met o.a. Ushuaia, Antarctica en Kaap Hoorn

Unieke zeecruise Antarctica en Kaap Hoorn
Het laatste paradijs… zo wordt het meest geïsoleerde en ongerepte werelddeel Antarctica wel genoemd. Wij bieden u de kans om dit zélf te ontdekken! Want wij hebben een unieke `once in a lifetime` cruise samengesteld naar de Zuidpool voor een spectaculaire prijs!
 meer informatie


Weddellzee Wandelexpeditie 2009, internationale groepsreis met expeditieschip Professor Molchanov

Weddellzee Wandelexpeditie
U vaart langs de grillige kusten en regelmatig gaat u met zodiacs aan land om de natuur en het wildleven optimaal te ervaren. Het meest bijzondere van deze reis is echter dat u diverse wandelingen maakt een unieke Antarctische wandelexpeditie!
 meer informatieActueel aanbod verre reizen

Hieronder treft u een overzicht van de beste Nederlandse aanbieders van groepsreizen, rondreizen en reizen op maat naar Antarctica aan:

BBI-Travel.nl voor de mooiste zeereis ter wereld

BBI-Travel.nl - Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld. Langs de Noorse kust, maar ook Spitsbergen, Groenland en Antarctica.


Djoser.nl

Djoser.nl - Unieke Antarcticareizen die je via het Argentijnse Buenos Aires, Ushuaia naar Antarctica brengen. Daar ontdek je de unieke fauna en de prachtige natuur van dit continent.

Kras.nl Antarctica aanbiedingen

Kras.nl - Breed aanbod van scherp geprijsde reizen naar alle populaire bestemmingen, waaronder ook Antarctica cruises.


Sawadee.nl

Sawadee.nl - Sawadee biedt bijzondere reizen aan naar de Falklandeilanden, South Georgia en Antarctica! Reizen naar Antarctica is bijzonder: de natuur is overweldigend mooi.

SNP Antarctica

Snp.nl - Op Antarctica en de subarctische eilanden heeft de mens nog nauwelijks sporen achtergelaten en in dit ijselijke paradijs zijn het pinguïns die de toon zetten.


   Top 10   Vakantietips   Accommodaties   Reizen A-Z   Sportreizen


   Landen   Steden


Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2021 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dé verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.