VakantieWegwijzer Paardrijvakanties - ruiterreizen
Home     sportreizen     paardrijvakanties print deze pagina  twitter vakantiewegwijs   Paardrijvakanties   Uitverkoop   Zonvakanties   Thema reizen   Lastminutes   Verre reizen   Auto vakanties   Wintersport   Vliegtickets   Stedentrips   Hotels   Campings   Bungalowparken   Accommodaties   Reisorganisaties


   Aanbieder

Paardrijvakanties

  informatie   paardrijvakanties   praktische informatie   linkoverzicht


PaardrijvakantiesEchte avonturiers proeven van het cowboyleven op een echte ranch in Canada of Amerika, rijden een safari in Afrika of maken kennis met de flora en fauna in tropisch Paraguay of uitdagend Nieuw Zeeland. Hoewel de meeste paardrijvakanties aangeboden worden naar landen als Frankrijk en Ierland, kun je in eigen land ook prima terecht. Paardrijvakanties zijn er in alle soorten en maten. Voor volwassenen zijn er talloze verschillende reizen, maar voor kinderen is het aanbod mogelijk nog groter.


VakantieWegwijzer.com - dé website voor iedereen die er even actief tussen uit wil! Een trektocht te paard door de Marokkaanse Sahara op Arabische Berber hengsten.Paardrijvakanties voor volwassenen
Wij hebben een aantal bestaande vakanties geselecteerd. Klik op de titel van de betreffende aanbieder om naar de website te gaan en het ruiter- en vakantieaanbod te bekijken.

BBI-Travel 8-Daagse Paardrijtrektocht

Echte avonturiers proeven van het cowboyleven op een echte ranch in Canada of Amerika. Echte avonturiers maken kennis met de flora en fauna in tropisch Paraguay of uitdagend Nieuw Zeeland. Echte avonturiers rijden een safari in Afrika. Uitwaaien aan het strand, in volle galop langs de kustlijn.


"Donegal Trail South" Individuele trektocht


Het noordwesten van Ierland bestaat uit de graafschappen Sligo en Donegal, waar de Ierse tradities nog sterk voortleven. Deze nog weinig toeristisch streek vat het Ierse landschap goed samen: ongerepte, steile en verlaten gebieden met uitgestrekte weiden waar duizenden schapen grazen. De ongekunstelde gastvrijheid van de bewoners van deze streek is hartverwarmend. Shamrock Tours biedt u de keuze uit 2 paardrij-trektochten in dit prachtige gebied. De tochten zijn zeer afwisselend en voeren langs stille zandstranden, meren, riviertjes, de grillige Atlantische kustlijn, door bossen en groene heuvellandschappen.

Het unieke van deze trektochten is dat u ze helemaal zelfstandig rijdt. Dit lijkt sommigen misschien op het eerste gezicht wat eng, maar deze vrees is ongegrond. De trails worden al 20 jaar dusdanig goed georganiseerd dat dit absoluut de rijervaring van uw leven zal worden. Er wordt gereden op ervaren, goedgemanierde Irish Hunter paarden, die zijn voorzien van zadeltassen voor uw bagage. De gemiddelde rijtijd per dag is 4-5 uur. U krijgt een uitgebreide instructie en gedetailleerde routekaarten. De routes zijn door middel van merktekens uitgezet. U logeert in goede farm- en guesthouses, inclusief een stevig Iers ontbijt.

Als u liever op een vaste plaats wilt verblijven worden er tevens vakanties georganiseerd waarbij dagelijkse tochten worden gemaakt vanuit de Horse Holiday Farm. Ook Cross Country (16 km lange baan) & Hunting is mogelijk.Paardrijvakanties voor jongeren
Daarnaast een bijzonder aanbod voor jongeren; ponykampen en ruiterreizen... Stel je voor: het is vakantie, je hoeft lekker lang niet naar school en je bent helemaal gek van paarden. Wat is er dan leuker om een week alleen of met vriendjes en vriendinnetjes paard te rijden en heel veel lol te maken? Voor iedereen is er wel een leuk programma te vinden, of je nu een eigen pony hebt, of nog nooit op een paard hebt gezeten.

Wat denk je van een week lang avonturen beleven? Wil je je op een leuke en leerzame manier verdiepen in het dressuurrijden en/of springen, kies dan een kamp/reis waarbij hier extra lessen in worden gegeven. Op weer een ander kamp/reis kun je buitenritten maken, rijden zonder zadel en wordt er een stoelendans te paard georganiseerd. Wat je ook kiest, je rijdt ieder geval dagelijks een paar uur op je "eigen" paard. En daarnaast is het feest! De ene verrassing wisselt de andere af, zo wordt er gezwommen en kun je meedoen aan verschillende bosspelen. De ponykampen zijn voor jongens en meisjes tussen de 6 en 16 jaar. Speciaal voor de jongeren zijn er de jongerenreizen, die zijn voor iedereen van 12 t/m 18 jaar.Paardrijvakantie in Vrchlabi, Tsjechie met SimboLeeftijdsgroep 10-13 jaar, 13-15 jaar, 15-19 jaar en 16-21 jaar


Deze paardrijvakantie staat helemaal in het teken van paardrijden! Iedere dag ben je bezig met het verzorgen van de paarden en maak je trektochten door het Tsjechische land! Ook maak je een trektocht van twee dagen waarbij je verblijft op een andere manege! Dit is dé jongerenvakantie voor ervaren ruiters!

Tsjechië heeft een enorm uitdagend en gevarieerd landschap. Het ene moment rijd je over onverharde paden door de bossen, het volgende moment over heuvels en door kleine riviertjes! Tsjechië heeft een erg fijn klimaat voor zulke vakanties! Wel zo prettig voor jou én je paard!

Geweldig de hele dag paardrijden! Vanuit een goede manege in het plaatsje Pisecna rij je tijdens dit zomerkamp in totaal 6 dagen lang, gemiddeld 4 tot 5 uur per dag! Vier dagen maken we allerlei verschillende buitenritten door de omgeving van Pisecna. We bepalen de zwaarte van de tochten helemaal zelf. Het hoogtepunt van deze jongerenvakantie is ongetwijfeld een trektocht van 2 dagen! Tijdens deze trektocht overnacht je op een andere manege! Er zijn allerlei soorten paarden, zoals KWPN'ers, Arabieren en nog veel meer. De tochten worden begeleid door Nederlandse paardrijinstructrices. In overleg met de paardrijinstructrice kies je het paard dat bij jou past.Ponypark Cityponyrijles, pony verkiezing, een cowboypaard, American Barbecue, ontmoet cowboys, lampionnenparade, WigWam Kids Club, familie-avonden en nog veel meer...


PonyparkCity is een vakantiepark met vele faciliteiten en een goed onderhoudend entertainmentprogramma. Het park is gelegen in het Vechtdal, tussen Hardenberg en Slagharen, in een bosrijke en rustige omgeving. Met vele mogelijkheden tot wandelen en fietsen alsmede uitstapjes naar diverse bezienswaardigheden in de nabije omgeving.

Kinderen en hun ouders kiezen PonyparkCity voor een avontuurleuke vakantie, want bij elk vakantiehuisje heb je een Shetland pony tot je beschikking. Daarnaast geeft een ervaren rij-instructeur gratis ponyrijlessen. Bovendien worden er diverse pony-activiteiten georganiseerd. De pony's zijn gewend om met kinderen om te gaan. Zelf de pony van stal halen, borstelen en heerlijk ponyrijden over de vele zandpaden. Kinderen voelen zich al snel 'n echte cowboy op de prairie van PonyparkCity...

Tijdens uw verblijfsduur is er vrije toegang tot Attractiepark Slagharen, het attractiepark dat in haar geschiedenis bekroond is met vele internationale prijzen.Ponykamp Bumper met SimboLeeftijdsgroep 5-7 jaar en 7-10 jaarEen kindervakantie helemaal in het teken van pony's en paardrijden! De leukste, liefste en mooiste pony's staan voor ons klaar om jou een heel leuk ponykamp te bezorgen! Heb je nog nooit op een paard gezeten of heb je al wat meer ervaring? Je krijgt altijd les op jouw niveau!

Je leert hoe je je paard het beste kunt verzorgen, hoe je je pony moet opzadelen en hoe je op de ‘hoefslag' rijdt. Kan jij al ‘licht rijden' en durf je al in galop te gaan? Of wordt het voor jou de eerste keer? De reisleiding is net als jij helemaal gek van pony's en paarden en staat altijd voor jou klaar!

Jouw vakantie zit barstensvol leuke activiteiten. Natuurlijk ga je tijdens je ponyvakantie vooral heel veel paardrijden! Daarnaast bedenkt de reisleiding de leukste activiteiten! Wat dacht je er van om je lievelingspony na te tekenen of om de pony's zo mooi mogelijk te maken?

Paardrijvakantie door Vineapaardenkamp Haflinger / Palomino / LevadePaardenkamp van Vinea staat helemaal in het teken van paarden, logisch natuurlijk. Vinea organiseert jeugdkampen voor iedereen tussen de 7 en 19 jaar. Zo ook een leuk paardenkamp in Bergeijk en op Texel.

Een paardenkamp organiseren wij niet alleen. Dit doen wij samen met de beste maneges. Een paardenkamp moet net als alle andere kampen goed en veilig zijn. Zo moeten je tijdens een paardenkamp altijd een cap dragen als je gaat paardrijden.

Tijdens het paardenkamp op Texel kan je als je voldoende ervaring hebt zelfs op het strand rijden. Daar droom jij toch ook van? Een paardenkamp welke in het teken staat van lekker rijden op een paard in de bossen of zelfs op het strand.

Bij de Haflinger en Palomino paardrijvakantie worden zowel strand- als bosritten gemaakt. Vroeg in de ochtend gaan de mensen die een strandrit gaan maken naar de manege toe. We moeten zo vroeg opstaan, omdat het anders al te druk is op het strand en we de veiligheid van de strandbezoekers, jou als ruiter en je paard niet meer kunnen garanderen. De bosrit wordt later in de ochtend gemaakt. Voor de Haflinger en Palomino paardrijvakantie dien je minimaal 1 jaar rijervaring te hebben. Een bosrit tijdens de paardrijvakantie wordt ook in Bergeijk door zowel de Piaffe als Levade ruiters gemaakt. Tijdens de buitenrit wordt je altijd begeleidt door de instructeurs van de manege en je eigen reisleiders. Dit belooft een top paardrijvakantie te worden.

Een paardenkamp staat natuurlijk in het teken van veel paardrijden, maar daarnaast ga je nog genoeg andere leuke dingen doen. Zoals zwemmen, boogschieten, fietsen en ga zo maar door.Ponykamp Les Chevaux met SimboLeeftijdsgroep 10-13 jaar en 13-15 jaarPaardenliefhebbers opgelet! Jouw ponykamp staat helemaal in het teken van paarden en pony's! Elke dag geven we de paarden de verzorging die ze verdienen. Zo krab je de hoeven uit en borstel je de vacht met de roskam, harde en zachte borstels. Maar bovenal breng je heel veel uren óp je paard door!

Wat is er leuker dan paardrijden over het strand? Je draaft of galoppeert door de branding van de zee of maakt mooie duinritten! Ben je een geoefende ruiter of heb je nog iets minder ervaring? Geen probleem! Dit is dé jeugdvakantie voor iedereen die gek is op paarden!

Geweldig, de hele vakantie paardrijden! Vanuit een luxe manege in de buurt van Oostkapelle gaan we heel veel paardrijden. In totaal zo'n 10 uur. Je kunt kiezen uit duin- of strandritten. Vind je het leuker om les te volgen in de binnen- of buitenbak? Geen probleem! Je kiest helemaal zelf hoe je de 10 uur invult! Wil je graag meer leren over de verzorging van de paarden? De gediplomeerde instructeurs en de Simbo-reisleiding nemen graag alle tijd om je van alles bij te brengen. Op de manege zijn in totaal ruim 25 paarden en pony's, variërend in grootte en ras. Daarnaast is er een groot restaurant, een binnenbak en een grote buitenbak.

Ponykamp georganiseerd door Vinea Vakantiesponykamp Shetlander / ponykamp PiaffeEen ponykamp staat helemaal in het teken van pony’s en paarden. Wat is er leuker dan de hele dag bezig zijn met jouw liefste dier die er maar bestaat.

Tijdens een ponykamp ga je borstelen, kammen, stal schoonmaken, maar vooral heel veel pony rijden. Op een ponykamp wil je natuurlijk ook niet anders, daarvoor heb je deze vakantie gekozen. Met nog veel meer kinderen wil jij het leukste ponykamp beleven.

In Bergeijk hebben we Piaffe, Levade waar je met heel veel pony’s kennis kan maken. Je krijgt 5 dagen les en in het begin ga je gelijk naar de stallen toe. Op dit ponykamp hebben we Fjorden, Haflingers en D en E pony’s.

Je krijgt tijdens dit ponykamp 2 uur les en zo ga je ook een mooie buitenrit door de bossen maken en ga je onderweg picknicken. Wat dacht je van een poetswedstrijd of lekker zwemmen. Let maar op, dit wordt een top ponykamp.

Wil je liever naar Texel, dan hebben we daar ponykamp Haflinger en ponykamp Palomino. Natuurlijk staat veiligheid voorop dus iedereen rijdt met een cap op. Tijdens een van deze ponykamp is het noodzakelijk dat je zelfstandig je pony in bedwang kunt houden want je kan tijdens een duin- of strandrit voor moeilijke situaties komen te staan. Tevens maak je tijdens dit ponykamp mooie bosritten en rij je dagelijks zo’n 2 uur.

Wil je liever toch iets anders dan een ponykamp, kijk dan eens verder op onze website, zeker weten dat er een leuk ander kamp voor jou beschikbaar is. En wil je toch liever de hele dag bij de pony’s zijn, kies dan de leukste ponykamp uit.
Wat denk je van een week lang avonturen beleven? Indien je kan paardrijden is een trektocht vanuit het zadel de mooiste en prettigste vorm van reizen om een land te ontdekken.Overige paardrijvakanties
Indien je kan paardrijden is een trektocht vanuit het zadel de mooiste en prettigste vorm van reizen om een land te ontdekken. Te paard kom je in gebieden die te voet, per fiets of per wagen niet bereikbaar zijn. Je reist of rijdt ver weg van het massatoerisme en soms weg van alle beschaving, daarenboven beoefen je je favoriete sport die met geen ander te vergelijken is. De lokale gidsen in het land van bestemming zijn meestal ook de eigenaars van de paarden, hebben de beste kennis van het land, cultuur, geschiedenis, tradities, weten de beste routes en kennen best het temperament van hun dieren.

Paardrijvakanties, mits goed georganiseerd, zijn een heerlijke combinatie van ontspanning en inspanning. Wij vertrouwen erop u op basis van het gebodene een aantal uitstekende mogelijkheden te kunnen bieden. Het arrangement van uw dromen nog niet gevonden? Mochten onze arrangementen toch nog niet geheel bij uw wensen aansluiten, dan zijn wij zeer flexibel en kunnen in de meeste gevallen een programma op maat voor u samenstellen. Uit het hedendaags enorm variërend aanbod van vluchten en tickets zoeken wij de voor u meest interessante prijs. Informeer ook eens naar de mogelijkheden om verschillende arrangementen met elkaar te combineren, of uw reis te verlengen met bijvoorbeeld een zonvakantie of een van de overige actieve vakanties. Voor grotere groepen maken wij graag een passend arrangement. Dit doen wij geheel volgens de filosofie ‘zoveel mensen zoveel wensen’.

   informatie
   praktische informatie
   linkoverzicht


   Top 5 bestemmingen   Vakantietips   Accommodaties   Reizen A-Z   Sportreizen


   Landen   Steden


Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2021 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dé verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.