Vakantie Wegwijzer Nederland - VakantieWegwijzer.com geeft een overzicht van vakanties, goedkope lastminutes, wintersportvakanties en verre reizen.  Vakantie Wegwijzer Belgie - Grootste aanbieder van vakanties, last minutes, wintersport en citytrips van Belgie!  home     vakantietips     sparen
print deze pagina  facebook vakantiewegwijzer  twitter vakantiewegwijs
Informatie
Over ons
Link service
Link toevoegen
Partner worden
Sitemap
Top 100
Contact
Uitverkoop
Dagaanbieding
Kortingshoek
SunnyDeal
 meer aanbiedingen
Vakantietips
Aanbiedingen
Beoordeling
Brochures
Inentingen
Reisorganisaties
Reisvergelijkingen
Reisverslagen
Routeplanners
Vakantienieuws
Vakantievoorbereiding
 meer vakantietips

Zonvakanties
Arke
De Jong Intra
Neckermann
Sunweb
 meer zonvakanties
Lastminutes
Kras lastminutes
Verre lastminutes
Peter Langhout
 meer lastminutes
Verre reizen
FOX
Koning Aap
Tenzing Travel
NRV Holiday
TunaFish
 meer verre reizen
Auto vakanties
ANWB autovakanties
De Jong Intra
Kras autovakanties
Peter Langhout
Sunweb Autovakanties
Vacance Select
 meer autovakanties
Wintersport
Bizz Travel
Clubmed
Husk Winter
Sunweb Winter
 meer wintersport
Vliegtickets
Cheap Tickets
Ebookers
Expedia
KLM
Vliegen naar
World Ticket Center
 meer vliegtickets
Stedentrips
Effeweg
Ga Samen
Van Nood reizen
Weekendesk
 meer stedentrips
Hotels
Accor
BoekHotel.nl
Expedia
Formule 1 hotels
Hotels.com
Hotelspecials.nl
 meer hotels
Campings
Countrycamp
Ecamp
Eurocamp
Gustocamp
Petit Paradis
Suncamp
 meer campings
Bungalowparken Center Parcs
Hogenboom
Landal Greenparks
Libema
Roompot Vakanties
Vakantiepark Oranje
 meer bungalows

Thailand online

Vakantie Thailand
Van Verre: Azië
Tenzing Travel Thailand
SNP Reizen
333travel
WTC Thailand
Koning Aap Thailand
Reisgidsen Thailand
Baobab
 meer partners

Sparen voor je vakantie


  vakantietips    sparen    voorbereiding 

Tips om slim te sparen voor je vakantie

Van alle informatie op deze site gaat je reisbloed sneller stromen en zou je willen dat je morgen al op vakantie kunt gaan. Toch gaat dat niet over een nacht ijs, omdat je je geld maar één keer uit kunt geven en je dat voor een vakantie meestal ook eerst bij elkaar moet sparen.Bereken hoeveel geld je precies nodig hebt om die droomreis te kunnen realiseren. Op internet vind je handige rekentools, of maak zelf een overzicht van de kosten die je verwacht voor je ticket, dagelijkse budget en excursies.En dan de hamvraag: hoe krijg ik dat bedrag bij elkaar?! De volgende drie tips kunnen je helpen om op een slimme manier snel je reis bij elkaar te sparen.

Populaire zoektermen

reizen doelsparen bangkok cuba australie huwelijksreis maleisie curacao duikvakantie strand verre reizen china rondreis

3 Tips om slim te sparen voor je vakantie

Tip 1: Wees kritisch op je uitgaven

Het klinkt heel makkelijk, minder geld uitgeven, maar in de praktijk is dat toch lastiger om echt te doen. Maak voor jezelf een overzicht waar je salaris maandelijks naartoe gaat. Splits je kosten op in vaste lasten zoals je huur, verzekeringen en belastingen, nodige uitgaven zoals boodschappen, sportabonnement en reiskosten en luxe uitgaven als gadgets, kleding, etentjes en andere uitjes. Je zult zien dan het bedrag dat naar luxe uitgaven gaat op sommige momenten onnodig hoog is. Die nieuwe kleding heb je eigenlijk niet echt nu nodig, en op je boodschappen en avondjes uit kun je best wat euro´s besparen. En ga je eigenlijk wel vaak genoeg naar de sportschool om je abonnementsgeld eruit te halen? Of kun je deze net zo goed opzeggen en lekker buiten gaan hardlopen of thuis youtube-yoga doen, wat gratis is…

Doelsparen

Tip 2: Spaar met toewijding

Af en toe wat muntjes die je over hebt na een avond stappen in een potje gooien gaat je niet in een afzienbare tijd een compleet reisbudget opleveren. Maak een spaarpot die je zelf serieus neemt. Eentje die je echt niet open kunt maken, of beter nog: een spaarrekening waar je niet aan kunt komen tot je spaardoel is bereikt. Het geld dat je met Tip 1 bespaart kun je gelijk in het potje storten. Virtuele spaarpotjes zijn tegenwoordig eenvoudig aan te maken in je bestaande spaarrekening, bijvoorbeeld als je een rekening hebt bij ING. Je kunt je spaardoel aanmaken met foto´s en een omschrijving, berekenen hoeveel geld je nodig hebt en vervolgens instellen bij welke inleg je ´spaarpot´ het doel bereikt heeft. Deze manier van doelsparen werkt natuurlijk het beste wanneer je elke week of maand automatisch een vast berekend bedrag op de rekening stort. Ook wanneer je toch liever een fysieke spaarpot hiervoor gebruikt moet je wel met toewijding een vast bedrag inleggen om je doel te bereiken!


Tempels in Bangkok

Tip 3: Voorpret is je motivatie

Tip 1 en 2 geven je al een goede strenge richtlijn voor het sparen zelf. Maar minstens zo belangrijk is de voorpret! Want als je echt heel veel zin hebt in die reis, dan herinner je jezelf er continue aan waar je dat sparen voor doet. Dat is de grootste motivatie om je toe te wijden aan minimale uitgaven en maximale donaties aan je spaarpot. Hang een foto van je vakantiebestemming op de koelkast, in de wc of waar je hem ook vaak zult tegenkomen. Tel af op je kalender en koop stiekem vast die grote fles zonnebrand of nieuwe slippers. Dat moet toch kunnen als je zo hard aan het sparen bent?