VakantieWegwijzer Trouwen op Bali
Home     landen     bali     trouwen op bali print deze pagina  twitter vakantiewegwijs   Bali vakantie


   Vliegtickets Bali   Uitverkoop   Zonvakanties   Thema reizen   Lastminutes   Verre reizen   Auto vakanties   Wintersport   Vliegtickets   Stedentrips   Hotels   Campings   Bungalowparken   Accommodaties   Reisorganisaties
Trouwen op Bali

  indonesie   eilanden   bali   trouwen   vakantiehuizen   vulkanen   foto's   linkoverzicht indonesie


Hét ultieme trouweiland van de wereld

Bali staat bekend om de schitterende jungle, tempels, rijstvelden, vele tradities en de altijd vriendelijk lachende bevolking. Hierdoor is Bali voor veel mensen het ultieme eiland voor een huwelijksvoltrekking.Iedereen heeft er wel eens over gehoord of gelezen: trouwen op Bali. Bali is een eiland waar werkelijk alles mogelijk is. Bali wordt ook wel hét ultieme trouweiland van de wereld genoemd.

Geniet op Bali van een huwelijksvoltrekking, samen of met vrienden en familie! Op een van de prachtige stranden, in een privévilla, een trouwkapel, tussen de rijstvelden, met uitzicht op de valleien of zelfs in een traditioneel Balinees dorp.


Wedding setup in Bali voor een prachtig huwelijk


Locatie uitzoeken
Op Bali zijn de mogelijkheden en locaties vrijwel onbeperkt. Een beachwedding? Een templewedding? Een mountainwedding? Afhankelijk van je eigen wensen, het aantal gasten en je budget natuurlijk, is er altijd een plek te vinden om je bruiloft op Bali onvergetelijk te maken.

Trouwen op het strand
Wat is er mooier dan "Yes, I do" zeggen op je blote voeten in het zand! Toch wordt een huwelijksvoltrekking op het publieke strand vaak afgeraden, omdat er veel verkopers, muzikanten en andere nieuwsgierige bezoekers rondlopen.

Het is natuurlijk wel mogelijk om een beachwedding te doen bij een van de schitterende resorts of privévilla's met een stukje eigen strand. De voorbeelden zijn vrijwel oneindig: The Ritz Carlton, Semara beach resort, het Bali Hyatt, het Nusa Dua beach resort, Oasis Benoa hotel, Four Seasons, The Legian, Amankali, Waka Gangga, Oberoi beach hotel, Karma Kandara beach resort, Bulgari beach hotel, Majoly beach restaurant, Tugu Beach hotel, etc.

Trouwen in de jungle
Net boven Ubud vind je de mooiste jungle van Bali. Wat denk je van een huwelijksvoltrekking in een bergachtige omgeving met een fantastisch uitzicht op de vulkanen, bergen, rivieren en rijstterrassen? Er is een vrij groot aantal (luxe) hotels in deze buurt, bijvoorbeeld the Royal Pita Maha, hotel Tjampuhan, Alilia Ubud en de Ubud Hanging Garden.

Jungle Park Bedugul Jungle Park Bedugul

Trouwen in een tempel, kerk of trouwkapel
Het is niet mogelijk om een christelijke ceremonie te houden in een Balinese tempel. Wat wel mogelijk is, is trouwen bij een hotel met hun tempel op de achtergrond. Een aantal hotels waar dit mogelijk is: Nusa Dua Beach Hotel, Sheraton Laguna, Four Seasons Resort en Le Meridien Resort.

Er is een schitterende katholieke kerk gelegen in Nusa Dua waar al verschillende huwelijksvoltrekkingen gehouden zijn. Er zijn nog een aantal andere heilige plaatsen voor andere religies waaronder Hindu, Moslim, Boedha en protestant. Hou er rekening mee dat er wel een donatie wordt verwacht.

Het is ook mogelijk om de ceremonie te doen in een huwelijkskapel. De huwelijkskapel zal dan op westerse stijl worden versierd inclusief witte bloemen en een altaar. Neem eens een kijkje bij bijvoorbeeld de Phalosa Chapel, The Vimala Chapel, de Blue Moon Chapel, de Amanda Chapel of de Waka di Ume Chapel.

The Vimala Chapel, midden in de jungle voor een prachtig huwelijk


Trouwen in een privévilla
Het is mogelijk om de huwelijksvoltrekking te laten doen in een van de vele privévilla's in Bali. Deze varieren van een tweekamer villa tot villa's met negen kamers en zijn vaak erg luxe. Ook hiervoor geldt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Uitzicht op zee of de rijstterrassen? Een villa met eigen personeel? Vuurwerk als afsluiting van de feestavond?

Een aantal mooie villa's: Ombak Luwung villa, The Istana villa, Kayu Manis villa, Gajah Putih villa, Heavenly residence, Asante villa, Uluwatu Surf villas, Indah Manis villa, Lagen Cliff villa, Pantai Lima villa, The Sahita villa.

Op westerse manier versierde stoelen voor een bruiloft in Bali De geestelijke geeft de ringen tijdens de huwelijksceremonie op Bali

Trouwen in een hotel
De meeste mensen geven er de voorkeur aan om de huwelijksvoltrekking te laten doen in het hotel van verblijf. Vrijwel elk hotel biedt hun gasten deze mogelijkheid. Hou er rekening mee dat de meeste hotels wel een vergoeding vragen voor huur en decoratie van de locatie.

Je kan natuurlijk ook trouwen bij een hotel waar je niet verblijft en er bijvoorbeeld een nachtje blijven slapen. Een lijst van hotels waar het mogelijk is om de huwelijksvoltrekking te laten doen zou onzin zijn, dus als je interesse hebt, schrijf dan gewoon het hotel aan. Of stuur ons een e-mail, dan kunnen we misschien helpen!

De meeste hotels op Bali hebben een schitterende tuin, met een perfect decor voor een huwelijksvoltrekking. Onze favorieten: Puri Wulandari resort, The Ritz Carlton, Banyan Tree resort, Grand Hyatt Nusa Dua, Kayumanis garden, Santika beach, Le Meridien Resort, Ayana beach resort, Pan Pacific beach resort, Kamandalu hotel, Padma Legian hotel en Bali Spirit Hotel.

Ook zijn er hotels waar je op het strand kan trouwen, in een trouwkapel, of voor een tempel. In een huwelijkskapel trouwen is onder andere mogelijk in Resor Seminyak, The Ritz Carlton en Blue Point Uluwatu.

Traditionele rindik muziek Onze eigen Bali bruiloft: 20 oktober 2011


De praktische kant
Trouwen in Bali klinkt natuurlijk mooi, maar hoe regel je dat? Waar vind je informatie over een geschikte trouwkapel of andere locatie? Waar kan je een mooie jurk kopen, een smoking huren, een trouwboeket laten maken? Waar leg je een fotograaf vast?

Trouwen in de jungle? Aankomen op een olifant? Spetterend vuurwerk op het strand van Seminyak? Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk om je trouwerij onvergetelijk te maken!


Trouwen voor het geloof
Het huwelijk bestaat uit twee gedeeltes, als eerste wordt er een religieuze ceremonie gehouden gevolgd door een burgerlijk ceremonie. Het is in Indonesie verplicht om eerst een religieuze ceremonie te krijgen; het is dus noodzakelijk voor een geloof te trouwen. Als je niet gelovig bent, is het nog steeds mogelijk om legaal te trouwen op Bali. De meeste huwelijken worden gesloten door een afgevaardigde van het protestante geloof. Als je trouwt voor het protestante geloof heb je geen bewijs nodig (dus geen doopakte, of verklaring van je kerk).

Voor katholieken, hindoes en boeddhisten is er een priester, voor protestanten een geestelijke en voor moslims een penghulu.Benodigd papierwerk
Voor een legaal huwelijk (ook voor de Nederlandse wet erkend) moet er wel wat papierwerk verzorgd worden.


Vooraf regelen

  1. Kopie paspoort van beide partijen (liefst ingescand)
  2. Geboorteakte van beide partijen, niet ouder dan 3 maanden, te verkrijgen bij de gemeente in uw geboorteplaats
  3. Uittreksel persoonsregister van beide partijen, met vermelding van nationaliteit en burgerlijke staat, niet ouder dan 3 maanden
  4. Verklaring van huwelijksbevoegdheid van beide partijen, uitgegeven door de Burgerlijke Stand
  5. Eventueel scheidingsakte of overlijdensakte als de voormalige partner overleden is
  6. Eventueel bewijs van ontbinding van uw vorige huwelijk, te krijgen in de gemeente waar het vorige huwelijk werd gesloten of waar de vorige partner is overleden
  7. Certificate of No Impediment to Marriage (CNI, toestemming voor het huwelijk), uitgegeven door de ambassade in Jakarta of een Nederlands consulaat in Bali
  8. Een ingevuld en ondertekend Civil Registry Form
  9. Zes pasfoto’s (pasfoto's van 4 x 6 cm met daarop het echtpaar samen en gefotografeerd vanaf schouders t/m hoofd), deze kunnen in Bali worden gemaakt
  10. Kopieën van de paspoorten van getuigen (dit zijn er minimaal twee en maximaal vier in totaal, ze moeten 18 jaar of ouder zijn en ze mogen geen bloedverwanten zijn)
Acht Balinese bruidsmeisjes


In ondertrouw gaan: vooraf CNI aanvragen
Voor het aanvragen van het huwelijk heb je dus een paspoort, uittreksel geboorteakte, uittreksel basisadministratie, internationaal basisadministratie en een verklaring van huwelijksbevoegdheid nodig. Deze papieren moet je zelf bij het gemeentehuis ophalen. Als je die papieren hebt, stuur je de kopieën naar een weddingplanner in Bali. Zij gaan er vervolgens mee naar het Nederlandse consulaat om het Certificate of No Impediment (CNI ) aan te vragen. Dit is een verklaring dat het koppel het huwelijk mag aangaan. Het is te vergelijken met in ondertrouw gaan. Er wordt dan gecontroleerd of het huwelijk legaal is. Na de huwelijksvoltrekking zal het huwelijk gelegaliseerd worden door de Nederlandse ambassade in Jakarta.

Het best kun je eerst voor document nummer 2, 3, 4 en 6 een afspraak bij de gemeente maken. Als je ze ontvangen hebt, kun je deze documenten samen met nummer 1, 5 en 10 per e-mail naar Bali Wedding Palace sturen. Zij bekijken dan of alles in orde is, waarna je alles per post naar Bali kan versturen. De originele stukken worden gebruikt om vooraf CNI aan te vragen bij de Nederlandse ambassade. Je hoeft dus niet zelf langs de ambassade.


Het tekenen van de huwelijksakte, bruiloft Bali 20 oktober 2011 Trouwringen geven tijdens de huwelijksceremonie op Bali

Legalisatie huwelijksakte
Als jullie getrouwd zijn, na afloop van de huwelijksvoltrekking, krijgen jullie twee huwelijksakten (precies dezelfde). Eentje mag je gelijk meenemen, de ander blijft achter in Bali om bij de Nederlandse Ambassade in Jakarta te laten legaliseren. Ook de Ministry of International Affairs en de Ministry of Law and Human Rights in Jakarta moeten de akte legaliseren. Dit duurt ongeveer een maand. Na de legalisatie wordt de akte opgestuurd naar jullie.De dinertafels op het strand van Bali Een proost na het huwelijk

Rechtsgeldigheid
Pas na legalisatie van de huwelijksakte kan het huwelijk in Nederland worden geregistreerd. Je bent verplicht het huwelijk in Nederland te melden op het gemeentehuis van uw woonplaats. Voor het registreren van het buitenlandse huwelijk is de originele huwelijksakte nodig. Met deze vertaalde en gelegaliseerde akte kunnen jullie naar het gemeentehuis gaan en daar wordt het dan geaccepteerd en geregistreerd in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) en is jullie huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig. Je kan dan gelijk aangeven welke achternaam je wilt aannemen.

Daarnaast is het verstandig om de huwelijksakte in te laten schrijven bij de gemeente Den Haag, Bureau Bijzondere Akten. Als je ooit een afschrift nodig hebt, kun je dat in Den Haag opvragen en hoef je niet terug naar Indonesië.


Onze eigen bruiloft bij The Legian, Seminyak, Bali


I do
Kom naar Bali voor je grote dag en zeg "Yes, I do" omgeven door de schitterende natuur of op je blote voeten op het strand!

Wil je meer informatie ontvangen? Mail ons dan vrijblijvend!


Firedancers tijdens het huwelijksfeest op Bali

   Statistieken   Handige links   Vakantietips   Accommodaties   Reizen A-Z   Sportreizen


   Landen   Steden


Quick links: all inclusives - autoverhuur - brochures - bungalows - campings - disneyland - fietsvakantie - hotels - huwelijksreizen - kerstvakanties - lastminutes - marathonreizen - paardrijvakanties - reisorganisaties - stedentrips - verre reizen - vliegtickets - wintersport - zeilvakanties - zonvakanties  Landen: argentinie - aruba - australie - belgie - bonaire - brazilie - bulgarije - canada - china - cuba - curacao - cyprus - denemarken - dominicaanse republiek - dubai - duitsland - egypte - engeland - finland - frankrijk - griekenland - hongarije - ierland - ijsland - india - indonesie - italie - kroatie - maleisie - marokko - mexico - nederland - nieuw-zeeland - noorwegen - oostenrijk - polen - portugal - schotland - spanje - thailand - tsjechie - turkije - usa - zuid-afrika - zwitserland   Steden: amsterdam - antwerpen - athene - bangkok - barcelona- berlijn - brussel - dublin - florence - glasgow - helsinki - istanbul - kopenhagen - kuala lumpur - las vegas - lissabon - londen - madrid - manchester - milaan - moskou - new york - oslo - parijs - praag - rome - stockholm - sydney - venetie - wenen  Websites van Travelto: boekhotel.nl - reishonger.nl - skivakanties-frankrijk - skivakanties-italie - skivakanties-oostenrijk - skivakanties-tsjechie - skivakanties-zwitserland - boekhotel.be - hotstart.be
Help: sitemap - foute info op site? - link toevoegen? - ideeen of tips?   Contact: email ons 

Info: over ons - in de pers - sitemap - contact - adverteren  
Service: link toevoegen - partner worden - linkservice (uniek in Nederland!)
Copyright © 2008 - 2021 Travelto - termen en condities - home

This website is powered by: Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en aanbieder van hotelkamers. Het grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur met uitgebreide faciliteiten. Geniet van een heerlijk verblijf bij Landal GreenParks. Op Ebookers.nl kan je zelf een stukje vakantie boeken of combineren en zelf samenstellen: goedkope vliegtickets kan je bij verschillende airlines op prijs vergelijken en boeken, een auto huren doe je bij de meest gerenommeerde bedrijven aan de beste prijs! FOX Vakanties ......dé verre reizen touroperator! Budget wintersportvakanties met auto en bus naar de Franse Alpen. Een Husk Wintersport boek je al vanaf 59 euro inclusief busreis, accommodatie en skipas! Accorhotels.com, Europees marktleider in de hotellerie, met meer dan 4.000 hotels in 90 landen. Hotels voor iedereen; particulieren en zakelijk, vergaderingen en evenementen. D-reizen.nl - Dezelfde reis voor de laagste prijs Kras biedt stedentrips, vliegtickets en goedkope zonvakanties CheapTickets.nl is de website voor het online boeken van alle vliegtickets. Op de site vind je het meest complete aanbod van vluchten tegen de allerbeste prijzen.